Ciekawe zawieszenie...na zdaje się ze damper na dole jest połączony z linkiem i jak widać dobrze z górnym albo na dole z wahaczem...ale wątpię bardzo ciekawa i ładna rama i jak widać...rozwiązanie konstrukcyjne IH sprzyja wytrzymałości i wadze nie kupili oni DW-linka xD ??
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6438250
Wszystko na sprzedaż
Czyżby wreszcie jakiś własny projekt?! Bo póki co Mondraker to słynna (kultowa , hihihi) tajwańska fabryka Astro , równie kultowe ( i identyczne ) wypusty posiadają w swojej ofercie takie tuzy przemysłu rowerowego jak m.in. Kraftstoff czy CMP...
Sorka , ale całe zamieszanie wokół Mondrakera jest co najmniej dziwne...
Przy okazji serdeczne pozdrowienia dla 7Anny - zupełnie serio.
ravfr/g3r
Oj tam od razu zamieszanie, to się marketing nazywa. I to 7anna ma opanowane perfekcyjnie. W końcu stworzyć markę i "nadać" jej status kultowej, a tak naprawdę cały czas sprzedawać katalog tajwański, nie jest łatwo.
A ramka mi się wizualnie nie podoba. Do tego współczuję by to wyczyścić po jeździe w błocie. Myślę, że to kopia IH, ale taka by nie naruszyć patentów ( stąd przesunięcie dolnego mocowania dampera ).
Wg rysunków bardzo nei podoba mi się rozkład sił. nacisk na dolny element łączący to dość wątpliwa sprawa i obawiał bym się o trwałość takiego rozwiązania. Wiem, że pewnie to liczyli itd, mimo wszystko bym nie zaufał
Praktycznie wygląda tak samo jak Ih, teoretycznie inne rozwiązanie... Podobny myk jak z Maestro u Gianta.. Inny kąt mocowanie dampera, i przede wszystkim w zupełnie innych miejscach osie obrotu..
Ciekawe dlaczego pokombinowane z napinaczem.. Góra E.13 - dół MRP ??
Snikers - sorki za grzebanie w Twoim poście, ale powstawiałem foty
btw: Nazywa się to Zero-DH, a system zawieszenia zero-link
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl
jak dla mnie to wygląda spoko... ciekawe jak z pracą... ale zapewne bedzie ona przypominala IH sundaya. a jezeli rama bedzie w sensownej cenie to bedzie miala swoich zwolennikow.
ale paskuda, jakby ktos chcial sundaya skopiowac tylko akurat mial takie za duze kawalki blachy to wspawal no i damper krzywo wyszedl, a fuj (zeby nie powiedziec able