Problem z zawieszeniem. Wujek dobra rada pomóż.....
Problem z zawieszeniem. Wujek dobra rada pomóż.....
Witam! Otóż posiadam santa cruza vp free z damperem roco WC sprężyna 450lbs w samych gaciach waże 82kg w calym ubranio itp. około 86kg. SAGu mam 30% więc tak ok. Twardość sprężyny niby jest odpowiednia.
Mój problem polega jednak na tym że podczas jazdy mój rower nie przejeżdża płynnie po nierównościach tylko czuje takie lekkie napieprzanie co nie zdarza się w innych rowerach. Jak podjeżdżam pod krawężnik jakiś nawet nie duży to nie czuję płynnego wjechania na niego tylko takie jeb***cie. Damper działa jakby miał ustawioną dużą kompresję a tak nie jest. Poprostu nie jest tak wybierający jak być powinien. T
Proszę o jakąś pomoc osób które w temacie siedzą a nie małolatów którzy gówno wiedzą i powiedzą coś w rodzaju: posmaruj go masłem itp.
Jeśli ktoś by chciał pogadać na gadu to 6018282
Mój problem polega jednak na tym że podczas jazdy mój rower nie przejeżdża płynnie po nierównościach tylko czuje takie lekkie napieprzanie co nie zdarza się w innych rowerach. Jak podjeżdżam pod krawężnik jakiś nawet nie duży to nie czuję płynnego wjechania na niego tylko takie jeb***cie. Damper działa jakby miał ustawioną dużą kompresję a tak nie jest. Poprostu nie jest tak wybierający jak być powinien. T
Proszę o jakąś pomoc osób które w temacie siedzą a nie małolatów którzy gówno wiedzą i powiedzą coś w rodzaju: posmaruj go masłem itp.
Jeśli ktoś by chciał pogadać na gadu to 6018282
A może nikt nie wie co to może być o tym nie pomyślaleś
Tak na moje oko jest to wina dampera, bo raczej nic innego nie ma prawa robić takiego problemu. Powiedz mi czy jak uginasz go w miejscu to nie robi żadnych jaj
Bo ja kiedyś miałem podobny problem w moim vectorze dh i się okazało że na końcu tloka jest taka guma i była ona rozwalona. 

dh, fr
Wszystko jest dobrze skręcone nie ma żadnych luzów itp więc wszystko powinno działać ok. Jak uginam go w domu tak na sucho to działa trzeba.
Regulacja kompresji działa także jak trzeba i właśnie myślę żeby zmienić w nim olej bo prawdopodobnie w tym siedzi wina.
Uzurpator pochwal się wiedzą bo może coś ciekawego powiesz......
Regulacja kompresji działa także jak trzeba i właśnie myślę żeby zmienić w nim olej bo prawdopodobnie w tym siedzi wina.
Uzurpator pochwal się wiedzą bo może coś ciekawego powiesz......
Bomber_GD nikt ci nie odpisuje bo troszke nie mozna rozkminic o co ci chodzi. Jak by mial ustawione dużo TŁUMIENIA kompresji to nie wiem skad pierdolniecia bo przeciez wtedy to raczej powinno malo pracowac. Jesli tak jest to pewnie masz zwyczajnie syf w oleju od jazdy w gorszych warunkach(albo dobrego transportu na przyczepie do winter
). Wymienic olej i tyle.
A jak ci cos napierdala w nim (co dla mnie jest czyms przeciwnym) to raczej juz kwestia oddania do serwisu.
Zreszta doprecyzuj bo to moze latwiej bedzie odpowiedziec.
btw. W winter mowiles, ze pracuje zajebiscie ten rocco

A jak ci cos napierdala w nim (co dla mnie jest czyms przeciwnym) to raczej juz kwestia oddania do serwisu.
Zreszta doprecyzuj bo to moze latwiej bedzie odpowiedziec.
btw. W winter mowiles, ze pracuje zajebiscie ten rocco

Dam ci dobra rade uzurpator spieprzaj stad jak masz takie debilizmy pisac moze to ty jestes debilem ? Moze jeszcze mam cie przeprosic ? Posralo cie ? Psychologiczny matole....
Dobra powiem jasno amor jest malo czuly i nie dziala plynnie. W winterberg dzialal zajebiscie a w tej chwili dziala chujowo i teraz pytanie czy wymiana w nim oleju na mniejsza gestosc moze wplynac na lepsza plynnosc ?
Dobra powiem jasno amor jest malo czuly i nie dziala plynnie. W winterberg dzialal zajebiscie a w tej chwili dziala chujowo i teraz pytanie czy wymiana w nim oleju na mniejsza gestosc moze wplynac na lepsza plynnosc ?
Bomber zastanow sie - skoro w winter dzialal dobrze to po co zmieniac? Po prostu cos sie spieprzylo w dzialajacym ukladzie. Pewnie syfu ci do dampera nalecialo spod kół autobusu i tyle. Przelej zwyczajnie olej i bedzie ok.
BTW. Panowie nie proście sie o warna z takimi kłotniami bo przez durnego hydrailika dzis na rowerze nie bylem wiec kiepsko z humorem.
BTW. Panowie nie proście sie o warna z takimi kłotniami bo przez durnego hydrailika dzis na rowerze nie bylem wiec kiepsko z humorem.
zdaje sie cierpliwosci nie starczylo :Bomber_GD pisze:Zmiana oleju nie przyniosła dobrego efektu ma ktoś jeszcze jakiś pomysł ?
http://www.allegro.pl/item435327265_san ... perla.html
a taki byl ladny, amerykanski

sprzedam rame Santa Cruz Bullit L-ka 04 dodatki . sprzedam roco tst 215 + sprezyna
mentalność polaka, a jakże. cos jest zepsute, to na allegro, a w opisie oczywiscie ani słowa o usterce, niech sie przyszły właściciel martwi. Tylko pogratulować.topick pisze:zdaje sie cierpliwosci nie starczylo :
http://www.allegro.pl/item435327265_san ... perla.html
a taki byl ladny, amerykanski
Miodożer.
A zawór wyczyścił?
Roco to parszywa bestia, raz rozebrany nie chce działać tak, jak na początku i nie wiadomo, w czym tkwi przyczyna. Działa dobrze, ale nie najlepiej.
Co do serwisu, to w nim wypada rozebrać cały zawór tłumienia kompresji i odbicia. Te zawory mają talent do gromadzenia syfu.
Roco to parszywa bestia, raz rozebrany nie chce działać tak, jak na początku i nie wiadomo, w czym tkwi przyczyna. Działa dobrze, ale nie najlepiej.
Co do serwisu, to w nim wypada rozebrać cały zawór tłumienia kompresji i odbicia. Te zawory mają talent do gromadzenia syfu.
www.foesracing.com
Nieudani to wy jestescie kurwa stado jebanych popierdolencow zmienilem olej na rzadszy na 2,5w i dziala teraz bardzo ladnie a sprzedaje rame nie dlatego ze cos z damperem "bylo nie tak" zal to mi jest was samo uzywanie slowa LOL jest zalosne banda debili....
Zepsute ? kto mowil ze jest zepsute w szkole was nie nauczyli kurwa czytac ze zrozumieniem imbecyle jebani...
Zepsute ? kto mowil ze jest zepsute w szkole was nie nauczyli kurwa czytac ze zrozumieniem imbecyle jebani...