Drop Off Triple - ile oleju?

adrian4477
Kontakt:

Drop Off Triple - ile oleju?

Post autor: adrian4477 »

Witam. Mam pytanko jak w temacie, ile powinienem mieć oleju w drop offie triple 2006? Powinno być po równo w obydwóch lagach?
Jak odkręce korki to widać jak laga w środku się zwęża - tzn w pewnym momencie jest uskok. W tym momencie mam poziom oleju dużo ponizej tego uskoku. Ponadto w lewej jest mniej, w o prawej więcej.
Piszę ten temat ponieważ przypuszczam że mam za mało tego oleju. Sytuacja wygląda tak że gdy stoję na rowerze i szybko "zrywam" rower jak do manuala
to amor stuka (jak w rowerze z supermarketu;/) Jak wypuszczę powietrze to żadnych stuków nie słychać....
Doradźcie... :D
tomek059
Kontakt:

Post autor: tomek059 »

ja w drop offie IV mam po równo, masz takie stuknięcie bo albo masz go za mało albo (co bardziej prawdopodobne) masz za słabo ustawione tłumieni, dolej tego oleju i wtedy zobacz, jeśli to nic nie da to przestaw tłumienie
.
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

1. za mało oleju ( w obu lagach ma być tyle samo)
2. wlej 10W i będzie lux :) sprawdzona gęstość drop świetnie chodzi na tej gęstości.
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
adrian4477
Kontakt:

Post autor: adrian4477 »

Dzięki. Doleje i napisze czy pomogło...
FREEBIKEDH
Kontakt:

Post autor: FREEBIKEDH »

Stukać bedzie bo tak są zbudowane tłumiki. Winna jest "podkładka" na koncu lagi, ona ma mały luz. Mozesz dac olej 10W wtedy bedzie troche ciszej. Amor bedzie minimalnie wolniej wracał. Tabele poziomow oleju sa na stronie marcoka, na pl chyba też. Z tego co pamietam 220 na lage chyba ze ważysz wiecej niz chyba 85 kilo to 225 na lage. Miałem taki "resor"
ODPOWIEDZ