Domain 302 pyka

mas1o
Kontakt:

Domain 302 pyka

Post autor: mas1o »

Moze mi ktos powiedziec czemu ten amor pyka? Tzn jak jade, jest normalnie wgiety pod moim ciezarem i go nadusze to cicho sie wsuwa. Ale jak caly sie rozsunie i znowu go nadusze to slychac na samym poczatku ruchu taki PYK. Jak by spręzyna uderzała czy cus? Niepokoic sie?
meff
Kontakt:

Post autor: meff »

Możliwe że to sprężyna od U-Turna pyknie. Ja tak w Pike'u czasem mam - gdzieś w połowie skoku taki delikatny stuk słychać. Chyba nic groźnego...
jędrula
Kontakt:

Post autor: jędrula »

mój domain 318 też tak ma że czasem pod koniec skoku coś puknie, zbytnio się tym nie przejmuje bo tak mam od nowości .Nie jest to częste ale czasami się zdarz nie zależnie od skoku jaki ma ustawiony ale niech wypowie się ktoś kto się na tym zna bo teraz tez mnie trochę przestraszyłeś
Michal4X
Kontakt:

Post autor: Michal4X »

bo nie macie wszyscy zadnej oslonki na sprezynie ;].. sam mialem tak w piku, aby to wyeliminowac trzeba wyciagnac sprezyne i najlepiej ja owinac tasma (np do pakowania paczek), ja tak zrobilem i potem juz zadnych problemow nie bylo..

pzdr
mas1o
Kontakt:

Post autor: mas1o »

Ale to jest na POCZĄTKU skoku. Jak sie dobija to nie wydaje dzwieku (tzn i tak go nie dobijam, ale nie o to tu chodzi)
XXX
Kontakt:

Post autor: XXX »

ja bym sie nie martwil.. mam 66rc i teraz po serwisie mi sprezyna lekko stuka o lage... juz pare razy tak mialem..wystarczy odkrecic korek i przesunac albo obrocic sprezyne i czasami ustaje czasami nie..poprostu zalezy jak sie sprezyna ulozy (zalezy jak lezy :D )
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

w U-turnie norma, że się sprężyna tłucze tyle co poskładałem psylo i co stwierdzam:

Na skoku 125mm na początku się tlucze, na 100 na środku a na 80 pod koniec, co lepsze po przestawieniu pokrętla o jedno kliknięcie problem znikał hehe myślę, że tak jak chłopaki wyżej radzą owinąć czymś springa i będzie lux :)
nie ma się czym martwić nie ma to wpływu na amora.
Jedyny efekt to efekt dźwiękowy :)
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
ODPOWIEDZ