Hayes HFX 9

Wichu
Kontakt:

Hayes HFX 9

Post autor: Wichu »

SIEMA MAM ZLAMANY PRZEWOD OD TEGO HAYESA MA KTOS NAMIAR NA JAKIS PRZEWOD PASUJACY DO NIEGO ( PASUJĄCY OD INNEGO HAMPLE W NORMALNEJ CENIE SHIMANO CZY COS INNEGO) ALBO DO SAMYCH KONCÓWEK BO ZNALAZLEM ALE TYLKO TA DO KLAMKI A NIEMOGE ZNALESC TEJ DO ZACISKU. NO CHYBA ZE KTOS MA DO SPRZEDANIA PRZEWÓD AN TYL
Z GÓRY DZIEKI
Uciu
Kontakt:

Post autor: Uciu »

Podczepię sie pod temat.

Mam problem z adapterem do mojego Hayesa Maga (tarcza 203). Kupiłem go na allegro i dziasiaj dostałem przesyłkę. http://allegro.pl/item510275272_hayes_m ... rfekt.html

Nie wiem co mam zrobić, bo gość na aukcji dał zdjęcie zacisku z adapterem, a adapteru nie było w paczce tak samo jak śrub do przykręcenia tarczy ( akurat je miałem na zapasie więc problemu nie było). Pojechałem już do dwóch sklepów rowerowych ale wszędzie są inwentaryzacje, chciałem się zapytać czy dałoby radę taki adapter zamontować tak by pasował pod mojego Suntoura (zacisk od hamulca jest szeroki, na aukcji miał na zdjęciu adapter który redukował tą długość-pojechałem do serwisu aby coś takiego kupić-lecz jak pisał wszystko pozamykane) Chciałem się także dowiedzięc czy ten hampel był wart 150 zł iczy nadaje się do jazdy. Nie mam więc pojęcia w jakim Hayes jest stanie, czy jeszcze da się na nim pojeździć.

Teraz nie wiem co mam zrobić-nie chcę czekać do poniedziałku by znowu jechać do sklepu i zapytać o to wszystko co wyżej napisałem. Co mam zrobić???? Może od razu napisać do gościa, który mi to sprzedał, że brakuje adaptera, i hamulec jest skatowany. Później może być za późno ;//// (po założenie go na piastę tarcza ma lekkie bicie, klamka chodzi trochę ciężko-nigdy nie miałem hydraulika,to mój pierwszy, nie wiem czy tak powinno być. A tak poza tym to na hamulcu jest wybite 2004, na klamce też z resztą, wiec ten gość który to sprzedawał musiał być już którymś z kolei właścicielem). :(

więc co mam zrobić--pomóżcie.............
Rodzer
Kontakt:

Post autor: Rodzer »

Uciu pisz odrazu do sprzedajacego moze zapomnial wlozyc adaptera. A tak ciekawosci, jak mozna kupowac hampel i sie nie zapytac z ktorego on jest roku ? :roll:
Pimpek
Kontakt:

Post autor: Pimpek »

Uciu Pisz do goscia jak najszybciej i sie z nim dogadaj i powiedz mu co i jak z tym hamplem wyszlo. Sam mam HFX 9 i nie ma tu mowy o tym zeby klamka ciezko chodzila, u mnie kolo da sie zblokowac malym paluszkiem. Tarcza moze miec male bicie to raczej w niczym nie przeszkadza oczywiscie jezeli jest MALE (ale to nie zmienia faktu ze sprzedawca nie powinien powiadomic o tym klienta). No a co do adaptera to sprzedawca powinien go dodac do zestawu bo jest to czesc ktora jest uzytkownikowi czasem poprostu niezbedna. Wiec niezwlocznie pisz do goscia, albo zadzwon do niego najlepiej i niech ci to sam wyjasni wszystko. Pozdro.
Keep smiling ;)
Uciu
Kontakt:

Post autor: Uciu »

Napisałem gościowi mali, jeżeli nie wyjaśni się to paczkę odeślę (nie na mój koszt oczywiście). Nie wiecie czy jest możliwość założenia go pod standard widelca Suntour?? :|
ODPOWIEDZ