jaki rower do DH?

doken95
Kontakt:

jaki rower do DH?

Post autor: doken95 »

Jakie części kupować do złożenia roweru do DH. Chodzi mi o jazdę bardziej extremalną i po torze. Więc jaką ramę, amortyzatory, koła, itp. kupić?
Chrabał
Kontakt:

Post autor: Chrabał »

nie ma co się bawic w składanie - lepiej kup sobie cały, będzie prościej:
http://www.sunn.pl/sunn/index.php?optio ... &Itemid=38 - taki styknie w zupełności.

.
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
mrutbdg
Kontakt:

Post autor: mrutbdg »

doken95 do jakiej kwoty?!? Bo jak masz nieograniczony buzdet do ten sunn co Chrabał zaproponowal jest calkiem rozsadny :] ale osobiscie bym moze jeszcze intensa m6 lyknal jesli to ma byc stricte racing
doken95 pisze:po torze
Demo 8 2010 BoXXer Race
doken95
Kontakt:

Post autor: doken95 »

hehe ale chyba jak na 1 rower troche drogi
madmaxorr
Kontakt:

Post autor: madmaxorr »

Kolego zobacz ten
http://allegro.pl/item448535189_kona_st ... _trek.html

:mrgreen:
A z tego co ty podałeś to bardziej ten drugi :wink:
mrutbdg
Kontakt:

Post autor: mrutbdg »

doken95 wez sobie tego staba co madmaxorr poleca bo naprawde za ta kase warto. Albo to norco co pokazales tez bardzo przyzwoity rowerek.
Demo 8 2010 BoXXer Race
SiCkMaN
Kontakt:

Post autor: SiCkMaN »

polecają CI cale rowery ale z doświadczenia wiem ze nie ma sensu kupować całego.. tzn chyba ze chcesz iść na łatwiznę pytanie tylko czy to Ci się opłaca bo pewnie prędzej czy później i tak będziesz jakieś części wymieniał...

Cane corso np jako rama mogła by Ci spasić ew Tosa... miałem przyjemność z obiema i wbrew opiniom niektórych naprawdę dają rade! poza tym możliwe (trzeba by spytać) ze uzyskał byś jakieś zniżki na pozostałe komponenty z DC/prodigy do roweru..
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

doken95 jak nie podasz do ilu tys. zł chcesz na rower wydac to bedziesz miał rowery z dowolnej ceny. Sam np. moge ci rower na praktycznie najlepszym osprzecie na rynku i topowej ramie zalatwic za ~15tys (4tys ponizej ceny PL) ale chyba tego nie szukasz wiec doprecyzuj cene.

SiCkMaN zalezy od półki cenowej. 09 CC fajne ale starsze było ciezkie i własnie DAWAŁO RADE zamiast być na prawde fajnym rowerem. BH moim zdaniem trafniejsza geo miało. A co do komponentów DC to za sporą wiekszość podziekuje bo mozna lepiej w tych cenach (mam od nich chyba tylko pedały bo po znajomosci dostałem tanio)
klexuh
Kontakt:

Post autor: klexuh »

Spaced

doken95 pisze:no budżet tak 6-7k
jasiek_krk
Kontakt:

Post autor: jasiek_krk »

Spaced co do cen DC to wiadomo jakie są ale myślę że w miarę możliwości trzeba popierać co Polskie :) sam ich osprzętu nie mam w rowerze ( oprócz ramy :P ) a co do jakości nie słyszałem np o złamanej kierownicy czy wyrobionym mostku...
Spaced
moderator
Kontakt:

jasiek_krk popierac co polskie? Czemu niby? Bo robimy gorsze produkty? Uwazam, ze jak firma ma problemy z gwarancja i robi produkty sredniej jakosci (bo to, ze nie pekaja masowo nic nie znaczy) to nie nalezy tego popierac i nalezy popierać firmy, którym ZALEŻY i robia DOBRY PRODUKT.

A na temat to w granicy 6-7 tysi jest scott gamber FR 20 z uk.

Jak lzejszy bike to np. to:
http://www.freeflowbikes.com/2009-comme ... 1361-p.asp
Albo
http://cyclestore.co.uk/productDetails. ... goryID=689

A jak ciezej to np:
http://cyclestore.co.uk/productDetails. ... goryID=759

Lub 100% maszyne dh:
http://www.freeborn.co.uk/shop/bikes/fu ... 8-wilson-2

Lub ew. W świetnej promocji jesli nie jestes za duzy bo tylko Ski -- Demo 7 nowe:
http://cyclestore.co.uk/productDetails. ... goryID=673
SiCkMaN
Kontakt:

Post autor: SiCkMaN »

Spaced ma problemy z gwarancją?? nie no czego by nie mówić o DC to przecież ludziom którzy połamali ramy zawsze wymieniali na nowe...

a co do jakości to chyba właśnie wyznacznikiem jest to że nie pękają chyba że chodzi Ci o stosunek ceny do wagi i materiału wykorzystanego do produkcji...

Którym firmom według Ciebie ZALEŻY ?? Sorry ale nie spotkałem się chyba z taką oczywiście będą wymieniać części sprawdzać ale przecież wszystko jest po to żeby ZAROBIĆ żebyś powiedział innym ze firma X jest super. Zadna firma nie jest instytucja charytatywną przecież nawet promocje są po to żeby potem zarobić jeszcze więcej

Możesz zdefiniować cechy dobrego produktu?

aa no i oczywiście nie odbieraj mojego posta jako ataku na siebie - po prostu wyrażam swoja polemikę wobec Twojej opinii
Spaced
moderator
Kontakt:

SiCkMaN eee zawsze? Sickman ja znam na prawde duzo ludzi z nie wymienionymi ramami. Znajomemu sie rama zapada to mu powiedzieli, ze jak peknie to MOZE wymienia...
a co do jakości to chyba właśnie wyznacznikiem jest to że nie pękają chyba że chodzi Ci o stosunek ceny do wagi i materiału wykorzystanego do produkcji.
Nie pekaja? Nie peka CC bo jest ciezkie na chama zeby nie pekało. Pussy do dirtu miały swoje problemy. Zreszta jakosc to nie tylko nie pekanie. To akurat jest koniecznosc jesli chce sie wydac produkt i jesli rama nie peka to nie jest to nagle produkt wysokiej jakosci tylko produkt zwyczajnie godny wypuszczenia na rynek. Jakosc to to jak dobrze ramy sa wykonane, jakie materiały sa dobrane, jakosc samego projektu, stosunek wytrzymałosc do masyi. Duncon oferuje bardzo mało w tych kwestiach. Ramy do dirtu sa ciezkie jak cholera(minus nowa beta wersja rometa), wiekszosc ram w kolekcji jest przestażała. CC dopiero teraz rozsadnej geometri nabiera.
Którym firmom według Ciebie ZALEŻY ?? Sorry ale nie spotkałem się chyba z taką oczywiście będą wymieniać części sprawdzać ale przecież wszystko jest po to żeby ZAROBIĆ żebyś powiedział innym ze firma X jest super. Zadna firma nie jest instytucja charytatywną przecież nawet promocje są po to żeby potem zarobić jeszcze więcej
Zalezy firmom, ktore maja dobry kontakt z klientem (DC go nie ma), Firmom nadązajacym za trendami (DC prawie nie zmienia projektów), Firmom inwestujacym w produkty nowoczesne, wyznaczajace trendy. Własnie inne firmy zarabiaja ale produkuja rowery z pasji. Chcesz przyklady? Nicolai np. Firma 8 spawaczy - zatrudniaja tylko doswiadczonych spawaczy, ktorzy i tak musza terminowac CAŁY ROK zeby móc spawac ramy. Kazda rama jest malowana i ma geometrie zgodnie z zamówieniem klienta. To jest firma, ktorej zalezy. Nie firma, ktora ma kiepski kontakt z klientem, wywaliła cały team projektowy, trzaska praktycznie te same ramy od 3 lat (dopiero teraz wyszły nowe 2).
Możesz zdefiniować cechy dobrego produktu?
To jak ty kupujesz rowery jak nie wiesz? ;)
Dobry produkt to produkt dobrze wykonany, dobry stosunek wagi do wytrzymałosci. Do tego nowoczesny pod wzgledem geometri i zawieszenia, poniekąd odważny jesli chodzi o orginalne rozwiazania technologiczne. Dopasowany do potrzeb klienta.
Duncon to zwyczajnie srednie ramy, za relatywnie mała kase i z kiepskim kontaktem z klientem.
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

Spaced z tym Nicolaiem to zes przywalil jak dzik w sosne na mateczniku-troche nie ta polka.to tak jakbys porownywal fiata grande punto z mercem cl 65 amg.
wychodzi na to ze zalezy firmom robiacym malo ram za duza kase.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Spaced
moderator
Kontakt:

piotrex ludzie z reguły nie rozumieja subtelnych przekazów.

Moglem rzucic tansza rama ale ludize zaczeliby sie czepiac, ze a tu zawieszenie nie to, atu, ze tez na tajwanie robione ramy etc.

Dla mnie dobra jakosc jednak prezentuja firmy z wysokiej półki. Sa firmy majace dobra jakosc jak za pewna cene. Wiekszosc z nich moim zdaniem prezentuje lepsza jakosc niz DC, ktore pewnie jak sam wiesz ma ostatnio klopoty z tożsamościa i dopiero kupno Karpiela ma im pomóc (ile pomoze to zobaczymy).
wojtekszmit
Kontakt:

Post autor: wojtekszmit »

PROPONUJE KONE STINKY 2009 nówke ode mnie za 4600zł. Wyższe modele pytaj na gg 7335413
Wojtas

Sprzedam, częsci pozdro
ODPOWIEDZ