DJ III 2005
DJ III 2005
Cześć. Mam marcoka DJ 3 rocznik 2005, który ma 130mm skoku, czy jest możliwość aby zrobić go na 100mm, bo do streetu to stanowczo za dużo :) Pozdrawiam
Dzięki Liwcio, czyli to czerwone to jest ta podkładka co trzeba ją pod spód dać? i czy ta podkładka ma 30mm że amor zrobi mi się na 100mm? Druga sprawa to jak to zrobić? Odkręciłbym śrubkami na dole obie golenie i one tak po prostu wyjdą? żaden olej czy nic mi się nie wyleje? I jak jest z tą komorą powietrzną, czy jak zrobię to sam to będzie szczelne i w ogóle czy nie będzie problemu ze skręceniem wszystkiego do kupy
Z góry dzięki

-
- Kontakt:
blackdemon
Koniecznie zalecam wizyte u okulisty.
http://www.pinkbike.com/photo/1495879/
temat myśle, żę można zamknąć
Koniecznie zalecam wizyte u okulisty.
http://www.pinkbike.com/photo/1495879/
temat myśle, żę można zamknąć
DJ z 2005 nie mial seryjnie 130 tylko 100 ;]
natomiast DJ z 2004 mial 110 albo 130 w zaleznosci gdzie podkladke sie wsadzi x]
zeby odkrecic gore od dolu musisz z powrotem wkrecic korki ze sprzezynami zeby byl nacisk w srodku bo inaczej bedziesz tą srobką na dole krecic w kolko i nic ;P
natomiast DJ z 2004 mial 110 albo 130 w zaleznosci gdzie podkladke sie wsadzi x]
pierw musisz odkrecic korki pod zlotymi kapslami i dobrze wylac olej...CryWolf pisze:żaden olej czy nic mi się nie wyleje?
zeby odkrecic gore od dolu musisz z powrotem wkrecic korki ze sprzezynami zeby byl nacisk w srodku bo inaczej bedziesz tą srobką na dole krecic w kolko i nic ;P
CryWolf to wlasnie o te korki chodzi...powinny byc zlote ale moze ktos zalozyl inne od drop offa czy cos... i sa czarne...
a tak wogole to moze sie zamiencie chlopaki co? nie bedziecie sie w oleju babrac i macie na gotowo amorki zrobione
a tak wogole to moze sie zamiencie chlopaki co? nie bedziecie sie w oleju babrac i macie na gotowo amorki zrobione

[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
Uwaga więc zrobiłem tak:
-Odkręciłem korki, potem wentyle i z obu stron wylałem olej
-amor mi opadł i wysunęła się żółta sprężyna nad którą była jakaś czarna 20mm podkładka. Po lewej: Pod sprężyną była za to taka biała plastikowa podkładka, która z jednej strony dopasowała się 'kształtem do sprężyny' a z drugiej miała takie coś wystające dłuższe co wsunęło się w takie coś czarne. Jako, że nie znalazłem tam żadnej innej podkładki, wyjąłem tą z samej góry czyli tę 20mm. Z prawej strony nisko w rurze było taki czarne coś chyba tłumik, kręciło się to wokół własnej osi xD
-podczas tego odkręciłem te 2 śrubki tam od dołu, sam nie wiem co to dało.
-wlałem olej, skręciłem wszystko tak samo jak było, ze strony napisu Dirt Jumper III (Prawa) nie dało się dokręcić z powrotem tej śrubki, tak że po skręceniu wszystkiego, coś lata po prawej stronie.
Proszę o odpowiedź czy dobrze zrobiłem i pomoc z tym luźnym czymś.
Drugą sprawą jest to iż przykładając linijkę do goleni jeszcze przed robieniem czegokolwiek, wskazała ona 15cm! nie wiem czy to nie coś dziwnego. Przypuśćmy że mam 130. Po wgięciu i odbiciu amora, odbija mi on wtedy na około 110mm, a te 20mm nie wysuwa się choć ręką jak pociągnę to wychodzi. Tak ma być? W końcu goleni się nie skróci.
Pozdrawiam
P.S. Oprócz tego, co można wywnioskować to to, iż po wyjęciu podkładki nie włożyłem jej pod tłumik.
-Odkręciłem korki, potem wentyle i z obu stron wylałem olej
-amor mi opadł i wysunęła się żółta sprężyna nad którą była jakaś czarna 20mm podkładka. Po lewej: Pod sprężyną była za to taka biała plastikowa podkładka, która z jednej strony dopasowała się 'kształtem do sprężyny' a z drugiej miała takie coś wystające dłuższe co wsunęło się w takie coś czarne. Jako, że nie znalazłem tam żadnej innej podkładki, wyjąłem tą z samej góry czyli tę 20mm. Z prawej strony nisko w rurze było taki czarne coś chyba tłumik, kręciło się to wokół własnej osi xD
-podczas tego odkręciłem te 2 śrubki tam od dołu, sam nie wiem co to dało.
-wlałem olej, skręciłem wszystko tak samo jak było, ze strony napisu Dirt Jumper III (Prawa) nie dało się dokręcić z powrotem tej śrubki, tak że po skręceniu wszystkiego, coś lata po prawej stronie.
Proszę o odpowiedź czy dobrze zrobiłem i pomoc z tym luźnym czymś.
Drugą sprawą jest to iż przykładając linijkę do goleni jeszcze przed robieniem czegokolwiek, wskazała ona 15cm! nie wiem czy to nie coś dziwnego. Przypuśćmy że mam 130. Po wgięciu i odbiciu amora, odbija mi on wtedy na około 110mm, a te 20mm nie wysuwa się choć ręką jak pociągnę to wychodzi. Tak ma być? W końcu goleni się nie skróci.
Pozdrawiam
P.S. Oprócz tego, co można wywnioskować to to, iż po wyjęciu podkładki nie włożyłem jej pod tłumik.