Najtańsze ramy stricte do DH to zabawki ok 6-7 tyś. ( V10 )
Możesz oczywiście wziąć ramę do Fr i jeździć na takiej DH ( np BH ). Cena w Polsce ok 3 tyś ( nie chce mi się szukać na stronie dealera ).
Możesz szukać czegoś na allegro. Zdarzają się nowe.
Oczywiście możesz kupić również ramę, która udaje ramę FR np Sign FR ( kilkaset zł ).
Kolega jasno powiedział, że chce ramę do DH. Więc logiczne, że fulla.
Dlaczego proponujecie mu ramy nie do DH ( Sign )? Ja o niej wspomniałem by kolega nabrał trochę większej orientacji, a Sign do DH się nie nadaje.
Hmm. jak na początek, tak na pierwsze 2 lata znajdziesz coś za 3000 zł a jak powiesz ile masz kasy dokładnie to ci dokładnie powiem co możesz kupić...
Pozdr ;p
Ceny rasowych ram są straszne - fulli oczywiście.. dokładając damperek.. to wylałbym sobie chyba crossa kupić.... Choć full mi się od dawna marzy.. Ale dochodze do wniosku że kupowałbym całego fulla a nie samą rame bo się bardziej opłaca $.. Komponenty wychodzą prawie gratis :P
Napewno tych tematów było od ..... ale skoryguje Magika xD
Więc jeśli sztywniak to dla mnie będzie to: Duncon Cocker lub Pitbull albo NS Bitch
Tani full ? - Da Bomb z UK :]
Cocker to maszyna uniwersalna ale wszystko zależy od tego jakie środki ma "rower123" ( pytanie czy chodzi mu o ścisłe dh czy tak naprawdę o fr bo jeżeli tak to może myśleć o signie lub o wspomnianym wcześniej freedom'ie )
Vermin o lol o ile wiem to hopy w dh sa elementem pobocznym a w fr głównym i nie maja ze soba wiele wspólnego a jesli chodzi o taniego hardtaila do dh to moze dm dirt street bo ta rma to tylko do tego sie chyba nadaje
Nie wiem czemu piszesz ze rama musi byc nowa... jak sie dobrze zakrecisz na aukcjach (allegro) to za cene dobrej ramki mozesz znalezc uzywany rower do DH.
Uzywany nie znaczy ze bedzie gorszy
sam mam street style 06" i nic nie peka ;] jakies dropy na plaski itp ogolnie nie oszczedzam jej i nic ;] pozatym jak sie umie jezdzic to trodno jest cokolwiek polamac ;] a napisalem te ramy poniewaz mialy byc nowki :P i myslalem ze jesli jest poczatkujacy to cos tanszego ;p