NS Leg Eaters VS. Prodigy ProCreator

MUSZEL
Kontakt:

NS Leg Eaters VS. Prodigy ProCreator

Post autor: MUSZEL »

Siemka. Poszukuje pedałów i wybór padł między te 2 modele. W sumie są bardzo podobne, o prodigy nie ma w sprzętowi, NS ludzie sobie chwalą lecz niektórzy narzekają na ośki. Czy mozna jak co gdzieś takie ośki oddzielnie dokupić? Prosze o wady i zalyty obu pedałów ;)
ACextreme
Kontakt:

Post autor: ACextreme »

Ja zalozylem legi do swojej glorki i caly sezon jezdzilem. Obecnie rower przygotowuje do kolejnego sezunu i stoi w rozbiorce. Pedaly sa pod wzgledem lozysk i oski idealne po calym sezonie a jezdzilem sporo w kazdych warunkach. Nie ma luzow nic nie trzeszczy i obracaja sie plynnie bez problemu. Fakt ze cztery piny mi wytargalo razem z gwintem swiadczy ze nie mialy lekko i czasem zdarzylo sie walnac o jakis kamien czy wiekszy korzen. Mimo to nie pekly.

Polecam te pedalki a jeszcze bardziej wymiane pinow na dluzsze- sam zamontowalem 2mm wieksze. I roznica jest ogromna w polaczeniu z dobrymi butami- prawie jak spd :D
Poza tym nie myc woda i w miare szanowac.

Co do tych problemow z lozyskami itp. to sie z tym spotkalem wielokrotnie... i za kazdym razem byly pedaly zalozone do sztywniaka czy bmxa. I to chyba wszystko wyjasnia, nie wytrzymuja przeciazen sztywniaka ale w fullu bez zastrzezen.

Fakt ze troche waza za duzo, ale jak komus nie zalezy to ma mocne pedaly, A nie wiem czy jakies cienutkie zyletki jak np. tinkie by tyle pytrzymaly...
http://www.endura.pl
ISSUES
Kontakt:

Post autor: ISSUES »

Śmigam na legach od lutego, w hardtailu... Lekkie luzy, na prawdę leciutkie w niczym nie przeszkadzające, nie strzelają, nie pękają, a fajnie trzymają :D Raczej ich nie oszczędzam, a działają - na wymianę się nie zanosi ;)
Szczyrk 2009 :)
http://www.pinkbike.com/photo/3882008/
MUSZEL
Kontakt:

a może ktoś jeszcze by sie wypowiedział? Może coś o Prodigy?
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Oba sa ciezkie, a trzymanie w obu tez raczej srednie. Zainwestuj w pedały z dobrze rozmieszczonymi pinami zamiast z trylionem pinów. Nie wiem kiedy sie ludzie naucza ze duzo pinów nie daje trzymania bo najlepiej jest jak but troche wejdzie pomiedzy.
Szukaj czegos o lekko wklesłym profilu. Podobno tez husselfeldy dobrze trzymaja.

PS. Tak mam Prodigy i miałem u siebie w domu długo rower z legeatersami. Moim zdaniem troche lepiej prodigy trzymaja ale gorzej trzymaja sie piny w nich.
MUSZEL
Kontakt:

Spaced własnie od Truvativów odstrasza mnie niemożność rozybrania, bo tam jakiś dziwny klucz jest podobno :/
A gdzie można dokupić jakieś dłuższe piny??Na allegro są jakieś?
Spaced
moderator
Kontakt:

Myslałeś o DMR V8? Dobre recki w uk zbieraja (warto jescze przelookac) a teraz sa na CRC na przecenach z powodu zalania magazynu (tylko pudełka sa uszkodzone). 16 funtów zamiast prawie 200zl za procreatory to dobra opcja ;)
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

MUSZEL Był temat o rozbieraniu Truvativów. Młotek i śrubokręt da rade tylko w sume po co. Miałem Holzfellery przez rok i nic kompletnie się nie działo. Trzymanie szczerze powiem, że lepsze od moich obecnych Moondustów. A żywotnośc i wytrzymałośc to ich największa cecha. Kumpel przez chyba 3 lata na nich śmigał w dh i kompletnie nic nie musiał robić.
MUSZEL
Kontakt:

Spaced mam DMR V12 ale nie czuje różnicy między VP za 50zł :P :/ jeździłem chwile na Procreatorach kumpla i sie zarąbiście trzymają. Dlatego chce kupić coś ala Procreatory czy Leg Eaters. Na dodatego w moich dmr-ach nawet po zmianie łożysk na nowe są luzy... :/
Spaced
moderator
Kontakt:

MUSZEL to bierz husselki albo holzy z crc.

Ew. dorzuc troche kasy i kup zalane straitline za 65 funtów na crc.

http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=19040
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Husselki bym odpuścił bo miałem okazje na nich posmigać i te nie wymienne piny są dość szerokie i lubi się po nich stopa ślizgać. Holzfellery i juz :)
SiCkMaN
Kontakt:

Post autor: SiCkMaN »

paru kumpli ma procreator'y i sobie chwalą - trzymają naprawdę porządnie
=disbrainer=
Kontakt:

Post autor: =disbrainer= »

mialem procreatory przez krotki czas, dopoki nie wjcechal we mnie samochod i zgial oske w lewej ptatformie. faktem jednak jest ze juz przed tym mialy lekki luz fabryczny, ale w niczym to nie przeszkadzalo jesli chodzi o jazde. teraz mam legeaters'y i jestem bardziej zadowolony (moze jednak dwa lozyska, a nie lozysko + slizg robia swoje). jesli jednak chodzi o przyczepnosc, to wole wlasnie legeatersy. niby maja po tyle samo pinow, prodigy nawet znacznie dluzsze, co nie zmienia faktu ze gorzej mi sie na nich noga trzymala (co dziwne). byc moze samo rozmieszczenie pinow w legeatersach jest po prostu lepsze.
JumpintheFiRe
Kontakt:

Post autor: JumpintheFiRe »

mam procreatory juz ponad rok, jest leciutki luz, troche piny zeszlifowalem w gorach od kamieni, trzymanie wg mnie bdb w porownaniu do starych wellgo, ogolnie bez zarzutu
g3riders.com
http://matash.pinkbike.com/album/Freeride/
kona1994
Kontakt:

Post autor: kona1994 »

A co sądzicie o wellgo mg1? waga i cena bardzo intresrsująca , a jak z wytrzymałością? awaryjnością , trzymaniem?
eskimos28
Kontakt:

Post autor: eskimos28 »

Nie chcac zakladac nowego tematu podpytm sie co sadzicie o dartmoorach uptown?Albo jakis innych do 80 zl ;D
Pozdr ;];)
MUSZEL
Kontakt:

A gdzie moge kupć Leg Eatersy z tymi lepszymi pinami?? I czy można gdzieś kupić jakieś dluższe piny od originalnych? Bo w sprzętowni ludzie piszą o tych pinach "terrorach" ;)
kona1994
Kontakt:

Post autor: kona1994 »

MUSZEL dłuższe piny można kupić w 'śrubteksie" , przynajmnej kolega tam kupował ale nie pamiętam ile wychodziło:D
mas1o
Kontakt:

Post autor: mas1o »

A w ktora strone dokrecac srubki w procreatorach te w srodku zeby likwidowac luzy? I mocno trzeba to robic czy trzeba bardzo uwazac raczej?
ODPOWIEDZ