Amor do ostrzejszego XC/enduro (maks 400$)
marcoki 09 to ja bym sobie podarowal - na razie marcok zbiera baciory za kichę z 2008 roku, a do tego pierwszy rok produkcji czegos nowego to malo komu wychodzi, więc to podwójne ryzyko
kolega powyzej pisze ze tst2 jest niedokladny, ale chyba nie zna zasady dzialania tst 2 ktory ma JEDYNIE usttawienia zamknięty(lock) - otwarty.
za te pieniadze to widzialem jeszcze vanillę r (140 mm skoku, tłumienie powrotu), w polsce na allegro mozna kupic za tą kwotę powietrznego floata z tym samym skokiem i blokadą - sam takiego nabyłem za 1300 zł, a bywały jeszcze ciekawsze okazję.
za 1138 zł (chyba za tyle) na allegro jest rs revelation: sprezyna stalowa, regulacja skoku, regulacja tlum powrotu, blokada, próg otwarcia blokady. widelec ktory nadaje sie do męczenia, do pełnokrwistego enduro brakuje mu jedynie sztywnej osi, ale skoro rozpatrujesz zakup tory ktora nie ma jej to chyba brak tego patentu nie dyskwalifikuje tego revelationa.

kolega powyzej pisze ze tst2 jest niedokladny, ale chyba nie zna zasady dzialania tst 2 ktory ma JEDYNIE usttawienia zamknięty(lock) - otwarty.
za te pieniadze to widzialem jeszcze vanillę r (140 mm skoku, tłumienie powrotu), w polsce na allegro mozna kupic za tą kwotę powietrznego floata z tym samym skokiem i blokadą - sam takiego nabyłem za 1300 zł, a bywały jeszcze ciekawsze okazję.
za 1138 zł (chyba za tyle) na allegro jest rs revelation: sprezyna stalowa, regulacja skoku, regulacja tlum powrotu, blokada, próg otwarcia blokady. widelec ktory nadaje sie do męczenia, do pełnokrwistego enduro brakuje mu jedynie sztywnej osi, ale skoro rozpatrujesz zakup tory ktora nie ma jej to chyba brak tego patentu nie dyskwalifikuje tego revelationa.
Miałem marcoka xc600 z TST2 140mm. To tst2 to TOTALNĄ PORAŻKA. 5 pozycyjny regulator kompresji okazał się 2 pozycyjnym ON/OFF. Podczas jazdy nie da się wyczuć kliknięć pokrętła. Poza tym samo pokrętło lata na dziurach jak stara k...
Przy wysokiej prędkości amor zachowuje się jak sztywniak-niedorobione tst2.
Na dodatek po kilku mocniejszych hamowaniach zaczął trzeszczeć,jakby miał zaraz pęknąć.
Pracował gorzej od stuningowanego duro.
Widelcom Marzocchi mówię stanowcze NIE. Wszystkie z rocznika 2008 pochodzą z nowej fabryki na tajwanie.
Przy wysokiej prędkości amor zachowuje się jak sztywniak-niedorobione tst2.
Na dodatek po kilku mocniejszych hamowaniach zaczął trzeszczeć,jakby miał zaraz pęknąć.
Pracował gorzej od stuningowanego duro.
Widelcom Marzocchi mówię stanowcze NIE. Wszystkie z rocznika 2008 pochodzą z nowej fabryki na tajwanie.
Tak jak nazwa wskazuje w TST2 sa tylko dwa ustawienia a nie 5.clear pisze:tobo, jak napisal juz ak47 jest 5 pozycji w TST 2
ja bym Ci polecił w tej kwocie All Mountaina SL 2006, miałem i jest naprawde super. czuły, duzo regulacji i ma TST5 a nie jakis TST2. Co najwazniejsze ma regulowany skok około 30-160. Nowka jest w gregorio za 1400zł wiec za granica mozna dorwac jeszcze taniej. Mogłbym jeszcze zaproponowac Foxa 32 RCL (140 skoku) - wg mnie udany model bo ma kąpiel olejową, jezdziłem chodzi bardzo fajnie. ewentualnie cos ze stajni RS czyli Pike czy Revelation.
jak do enduro to ja polecam z czystym sumieniem marzoki Z1 albo Z150 ALE najlepiej roczniki 05 i mlodsze oraz koniecznie z ETA !! taki z1 fr albo z1 fr sl
ETA obniza widelec o jakies 2/3 a on wciaz ma ok 30mm twardego skoku ktory sie bardzo przydaje na podjazdach jak sie kamienie zbiera
na pewno zaden 44 zadne 55 i zadne tst
no i rockshox pike idealny do enduro przeciez
ETA obniza widelec o jakies 2/3 a on wciaz ma ok 30mm twardego skoku ktory sie bardzo przydaje na podjazdach jak sie kamienie zbiera
na pewno zaden 44 zadne 55 i zadne tst
no i rockshox pike idealny do enduro przeciez