BH 04-05 VS BH 06-07 szybki temat
BH 04-05 VS BH 06-07 szybki temat
Siemka. Szybki temat, bardzo prosze. Chce kupić BH, lecz mam takie swoje przemyślenia :/
Stare (04, 05) BH "niby" były lepsze od tych co są teraz, więcej regulacji itp. Chciałbym ramke którą pojeźdże ze 3 latka spokojnie, lecz boje sie o zmęczenie materiału które może wystąpić w tych rocznikach (04, 05). Czy bardziej sie opłaca kupić nowe ze względu "że nowe" czy jednak starsze? Od razu mówie że niezależnie od rocznika będzie tam 24" bo innego nie mam i narazie nie zamierzam zmieniać.
I czym różni sie 04 od 05? Z tego co widze to to chyba to samo, mają te same regulacje tylko kolorystyka inna, 26" wchodzi chyba już od 2006. Czy dobrze pisze?
Stare (04, 05) BH "niby" były lepsze od tych co są teraz, więcej regulacji itp. Chciałbym ramke którą pojeźdże ze 3 latka spokojnie, lecz boje sie o zmęczenie materiału które może wystąpić w tych rocznikach (04, 05). Czy bardziej sie opłaca kupić nowe ze względu "że nowe" czy jednak starsze? Od razu mówie że niezależnie od rocznika będzie tam 24" bo innego nie mam i narazie nie zamierzam zmieniać.
I czym różni sie 04 od 05? Z tego co widze to to chyba to samo, mają te same regulacje tylko kolorystyka inna, 26" wchodzi chyba już od 2006. Czy dobrze pisze?
Dla mnie BH skonczyly sie w 2005 roku gdyz byl to ostatni rocznik z sensowna geometria i tylem pod kolo 24" Te nowe po prostu wygladaja dziwnie i dla mnie sa brzydkie. Co do zuzycia materialu to temat rzeka. Poszukaj czasem da sie poznajdowac ladne egzemplarze.
Najladniejszy wg mnie byl z 2004 roku

EXPERT

COMP
Najladniejszy wg mnie byl z 2004 roku

EXPERT

COMP
n0 ridE n0 fUN
ja mam 2006 i jestem zadowolony, kumpel miał 2004 i tez była fajna bryczka.tylko tak jak pisza miala wiecej regulacji. na stronie speca mozesz porownac geometrie o dziwo sa praktycznie identyczne np.: wachacz pomimo tego ze w nowych jest kolo 26" ma ta sama długosc co w starym z kolem 24"
, a co do pomysłu z kolem 24" do speca z 2006 to nie wiem czy bedzie ci sie dobrze jezdzilo bo ramka ma tylko regulacje kata główki co przedkłada sie rownież na wysokosc suportu. W ustawieniu bardziej zjazdowym suport sie obniza i to dosc znacznie w porownaniu do ustawienia FR. Ja mam kolo 26" i po przestawieniu z fr na dh zdaza mi sie zahaczyc czasem pedałem o kamien, korzen co przy kole 24 moze byc jeszcze czestsze

3,143k4r2 nowe nie maja sensownej geometri? Nie rób sobie jaj. W nizszym ustawieniu to jest bardzo fajny rowerek na nasze trasy. Support w okolicach 360mm kat głowki nie za stromy ani nie za płaski. Mam wrazenie, ze przemawia przez ciebie troche kult jakim kiedys sie te ramy czciło jako, ze były niedostepne.
Pomijam fakt, ze do szybszej jazdy koło 24'' to pomysł równie dobry jak postrzelenie sie w kolano.
MUSZEL bierz nowego i nic sie nie stanie. Geo fajna i tylko rama troche brzydsza to ludzie sobie demony wymyslaja.
Pomijam fakt, ze do szybszej jazdy koło 24'' to pomysł równie dobry jak postrzelenie sie w kolano.
MUSZEL bierz nowego i nic sie nie stanie. Geo fajna i tylko rama troche brzydsza to ludzie sobie demony wymyslaja.
-
- Kontakt:
Spaced Ty to sie lubisz wcinac. Mam wrazenie ze na sile usilujesz sie gdzies wykazac. Najpierw zarzucasz mi ze "doprawiam stek" teraz ze "gotuje jaja" . Zauwazylem u Ciebie jedna przypadlosc a mianowicie nie liczysz sie z hasłami typu " Wg mnie to jest lepsze... , Dla mnie fajniejsze jest to ... , Osobiscie wole to ..." Chlopie wez sie ogarnij. Ty masz inne zdanie to super ale nie wywalaj mi po raz kolejny swoich dziwnych kulinarnych hasel. Podkreslam po raz kolejny i mam nadzieje ze ostatni ze w tych wypowiedziach uzywam zwrotu "dla mnie, badz "wg mnie"... . Za to Ty zbyt bardzo weryfikujesz to co pisze i dorabiasz jakies wlasne ideologie...
Powiem jeszcze raz do 2005 bardziej mi sie podobaly, zarowno wyglad jak i budowa samej ramy. A co do kultu ram moze i masz racje. O wiele bardziej kreci posiadanie czegos wyszukanego czego nie mija sie na codzien na ulicy. A moze moje myslenie jest staroswickie ze wzgledu na zblizajaca sie 3 z przodu w wieku. Nie zamierzam sie nad tym rozwodzic i prosze Cie Spaced szanuj zdanie innych lub sproboj chociaz swoje racje wypowiadac w inny sposob.
Powiem jeszcze raz do 2005 bardziej mi sie podobaly, zarowno wyglad jak i budowa samej ramy. A co do kultu ram moze i masz racje. O wiele bardziej kreci posiadanie czegos wyszukanego czego nie mija sie na codzien na ulicy. A moze moje myslenie jest staroswickie ze wzgledu na zblizajaca sie 3 z przodu w wieku. Nie zamierzam sie nad tym rozwodzic i prosze Cie Spaced szanuj zdanie innych lub sproboj chociaz swoje racje wypowiadac w inny sposob.
n0 ridE n0 fUN
Spaced Zdaje sie, że Ty wiecej gadasz niz jezdzisz. Jaki kolwiek temat o ramach, shodzi na geometrie to Ty odrazu wyskakujesz z wysokoscia supportu i katem glowki. Wiem, że Ty jestes supermegahiperrider z ksiezyca i kazdy milimetr w roznicy wysokosci supportu ma dla ciebie znaczenie, ale nie musisz wkolko tego pisac.
Ponawaim pytanie czym rozni sie Expert od Compa?
Ponawaim pytanie czym rozni sie Expert od Compa?
3,143k4r2 ja szanuje zdanie innych ale wprowadzasz chłopaka w bład i mam wrazenie, ze twoja opinia nie bierze sie z zapoznania sie z tego tylko raczej z sympati do BH starego. Tez długo myslalem, ze nowe BH to raczej downgrade wzgledem starego. Niczego ci nie narzucam tylko czasem uwazam, ze warto pociagnac dyskusje na taki temat bo w koncu od tego jest forum.
sam sie zdecydowalem na experta 04
a exp i comp roznily sie damperem, ktory mial z tego co wyczytalem po necie inny stroke, czyli ten skok no i przekladalo sie to na skok ramy, prawda? comp mial mniej. tak przynajmniej ja to rozumiem
wiec same ramki bez dampera to to samo jednym slowem
(04) jak sie myle to poprawcie !
nie wiem jak sie jezdzi, mialem doczynienia z expertem 03 i od 3 lat jestem w nim zakochany
wiem ze 06+ wygladaja paskudnie.

nie wiem jak sie jezdzi, mialem doczynienia z expertem 03 i od 3 lat jestem w nim zakochany

www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt