jaka korba
jaka korba
Jaka korbe +support polecacie do 200zł moze byc zestaw uzywany ;)Do lekkiego Dh dirt;]lekkie produkty mile widziane;]
-
- Kontakt:
no ja niestety nie moge powiedziec nic dobrego o hussfelcie. mialem w sztywniaku hussfelta i co chwile odkrecala sie lewa korba, po zaklejeniu specjalnym klejem byl spokoj na jakies 2 miechy
teraz gdy kupilem nowy rower to niestety tez trafilem na hussfelta
i znowu to samo, odkreca sie co jakis czas lewa korba
dlatego mysle nad evolve dh lub nad saintem 08/09 :P

www.gravitypszczyna.republika.pl , http://rafcio.pinkbike.com/
Rafcio911turbo ja tez kiedys miałem hussefelta ale takich problemów nie miałem :P widocznie jakos słabo przykrecasz ... ja jak przykrecałem to z dobrym patentem z wydłużeniem imbusa .. np na imbusa nakładasz rurkę i jazda
zawsze mi sie wszystko kupy trzymalo
borczu teraz na allegro masz za cos 189zł hussefelt howitzer z suportem xr .. jako tako sie to trzyma

borczu teraz na allegro masz za cos 189zł hussefelt howitzer z suportem xr .. jako tako sie to trzyma

www.pinkbike.com/photo/3993305/ :)
ja w hussefelcie mialem za to inny problem, w pierwszym wyrwal mi sie pedal z ta tulejka, kupilem druga korbe, i przy kazdej zmianie pedalow wykrecaly mi sie tulejki razem z pedalami. nie wytrzymalem, chcialem odzyskac pedaly to spilowalem tulejke z pedala, teraz na fsa jezdze. nie polecam tej korby.
To ja też dodam swoje 0,3 zł
mam korbę 5 miechów z suportem GIGA PIPE na ISIS. Suport posmarowałem ładnie wkręciłem specjalnym kluczem, na wielopust też troche smaru i korbę przykręcałem imbusem przedłużonym rurką. Wszystko pięknie się trzyma, żadnych luzów a powiem szczeze katuje sprzęt dość mocno. Po prostu trzeba mocniej dokręcić i to cała filozofia
a co do insertów na pedały to nawet jeżeli Ci wypadną razem z pedałami to idziesz do tokarza a on na miejscu robi Ci specjalną tulejkę i wszystko jest tak jak było wcześniej....Koszt 20 zł
Więc jeżeli potrafisz korbę dobrze zamontować i mocno dokręcić to pożyje ona długo.
SZCZEZE POLECAM TA KORBE 

co do Hussefelta to ja też myśle że to dobra korba tylko trzeba naprawde mocno dokręcić ramiona oba, a co do insertów to po 1 nakłada sie smar na gwint jak wręcasz pedały a po 2 to pedały sie lekko przykręca bo one i tak sie potem same zapiekają i dobrze sie trzymają. Jakoś mam tę korbe przez 1.5 roku i już może ze 4-5x wykręcałem i wkręcałem pedały i nie mam problemów
Ludzie wy macie problemy z tym Hussefeltem... Jak się odkręca, to trzeba wziąć klucz i przykręcić. Jak sie nie ma pary w rękach to już indywidualny problem, ja mam Hussefelta i nie mam problemów. Wykręcające się inserty - trzeba sie nauczyć, że wszystko, wszystko w rowerze się wkręca NA SMAR. Ja wkręcam od wieków na smar pedały i mi się nic nie wykręca, więc nie wiem co za problemy macie. Dobra korba jest, nie do zajechania, ja od siebie polecam!
-
- Kontakt:
witam równiez polecam hussefelta howitzera nie ma najmniejszego problemu z odkrecającymi sie ramionami czy tym bardziej insertami , trzeab umiec wszystko dobrze dokrecic na smarze .Jedynym minusem jest słaba jakosć łozysk w suporcie xr , dlatego odrazu polecam poszukac wersji team lub kupic nowy na gwarancji.
R00bert3d http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=8537
Wlodek_DH Podpinając sie do tematu napisz więcej szczegółów. Ile masz kasy i do zcego chcesz korbe. Ile blatów itp. Bo to raczej pro korby do xc/enduro a nie do katu.
Wlodek_DH Podpinając sie do tematu napisz więcej szczegółów. Ile masz kasy i do zcego chcesz korbe. Ile blatów itp. Bo to raczej pro korby do xc/enduro a nie do katu.