jackal i jego geometria:/
jackal i jego geometria:/
Na zime mam projekt
http://www.pinkbike.com/photo/2695158/
Jako że wreście skonczyly mi sie problemy z kasą moge złożyc cos moich marzeń. Jest nim jackal tzw bd to rower o specyfikacji do DH i mam pewien dylemat. A wiec wiem że do ramki nie moge wsadzic wiekszy amor niż 165 skoku bo to jest granica dobrej geometri. niewiem jaki kupic amorke.Na razie myslalem nad Foxem 36 Float RC2 dlatego ze wazy tylko 2180 g . Ale niewiem czy bd odpowiedni:/ prosze o pomoc(cena nie gra roli!!!)
http://www.pinkbike.com/photo/2695158/
Jako że wreście skonczyly mi sie problemy z kasą moge złożyc cos moich marzeń. Jest nim jackal tzw bd to rower o specyfikacji do DH i mam pewien dylemat. A wiec wiem że do ramki nie moge wsadzic wiekszy amor niż 165 skoku bo to jest granica dobrej geometri. niewiem jaki kupic amorke.Na razie myslalem nad Foxem 36 Float RC2 dlatego ze wazy tylko 2180 g . Ale niewiem czy bd odpowiedni:/ prosze o pomoc(cena nie gra roli!!!)
Karpiel i Duncon to moje zycie
Nie zastanawiaj sie nawet nad 66 ... ważą kilogram więcej, gorzej pracują i roczniki 08 ogólnie były spieprzone...
Fox jest dużo lepszym wyborem...
Ewentualnie jak cena nie gra roli możesz sie rozejrzeć za RS Totemem 2 step air...
Ale rocznik 2009 bo ze starszymi było dużo problemów i bym sie nie pakował w nie ...
Fox jest dużo lepszym wyborem...
Ewentualnie jak cena nie gra roli możesz sie rozejrzeć za RS Totemem 2 step air...
Ale rocznik 2009 bo ze starszymi było dużo problemów i bym sie nie pakował w nie ...
Sell: Rower - Intense M9
Totem ma 180mm a on potrzebuje max 165.AlanCK pisze:Ewentualnie jak cena nie gra roli możesz sie rozejrzeć za RS Totemem 2 step air...
Jak już to bierz R. RC2 się moim zdaniem nie opyla brać, bo z tego co zasłyszałem te dodatkowe regulacja prawie nie działająwar23 pisze:myslalem nad Foxem 36 Float RC2

Trochę mocniejszy jest talas, (100 gram cięższy od floata), a najpancerniejszy jest van (2,35kg)
dzieki za opinie. po 1: nie zamierzm kupowac zadnego marcoka... liczy sie waga a nie pancernosc... po 2: totem...ach... kocham ale juz zakladalem:/ 135mm bylo ok ale malo do dh 180 super by sie nadawalo gdyby nie geometria czopera! lyrik niby spoko ale to bardziej do fr i enduro(chociaz szczeki wymiatal). Po 3: 888! osobiscie uwazam ze na polskie warunki bez sensu jest jezdzic na ,,2 półce" na dodatek w sztywniaku! Po 4: fox ma opinie slabego i malo pancernego... to swoista plotka!
Ps.
BorDH daj mi np link do konta od tego kolesia z jackalem...
Ps(2): jak myslicie osprzet X.9 czy saint na 2009??
Ps.
BorDH daj mi np link do konta od tego kolesia z jackalem...
Ps(2): jak myslicie osprzet X.9 czy saint na 2009??
Karpiel i Duncon to moje zycie
a jackal nie jest przypadkiem przeznaczony do dirt/street?
a tak btw to jackal z duzym amorkiem
http://www.pinkbike.com/photo/2517659/#top
a tak btw to jackal z duzym amorkiem

http://www.pinkbike.com/photo/2517659/#top
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
Co do amora to kupuj tego foxa 36 talasa rc2 - fajny, ładnie pracuje, można se samemu bez przeszkód przeserwisować i lekki. Jeśli chodzi o osprzęt to X9 lepiej niż Shimano, bo ogółem Sram ma mocniejsze sprężyny, tak się nie tłucze i jak dla mnie jest precyzyjniejszy. Ogólnie lepiej się na Sramach jeździ niż na Shimano - przynajmniej mi.
Jakbym ja miał tą ramę to pakowałbym do niej coś większego, bo akurat np. ta z Boxxerem fajnie wyglądała i pewnie nieźle się prowadziła. No i nie trzymaj się kurczowo tych 165mm bo są amory które mogą mieć 150 skoku a być wyższe od jakiś 200 które mają niską koronę albo mocowanie osi w 1/4 dolnych goleni (np 66rc i travis). Dlatego jak dla mnie to śmiało możesz tam wpakować również Domaina czy Totema 180mm.
Ps. Na choperach się fajnie jeździ
Jakbym ja miał tą ramę to pakowałbym do niej coś większego, bo akurat np. ta z Boxxerem fajnie wyglądała i pewnie nieźle się prowadziła. No i nie trzymaj się kurczowo tych 165mm bo są amory które mogą mieć 150 skoku a być wyższe od jakiś 200 które mają niską koronę albo mocowanie osi w 1/4 dolnych goleni (np 66rc i travis). Dlatego jak dla mnie to śmiało możesz tam wpakować również Domaina czy Totema 180mm.
Ps. Na choperach się fajnie jeździ