Przerzutka tylna z krótkim wózkiem -FR
Przerzutka tylna z krótkim wózkiem -FR
Witam!
Otóż szukam przerzutki najlepiej z krótkim, lub w ostateczności średnim wózkiem, która obsługiwać będzie kasetę 9zebatkową (11-25). Najlepiej gdyby był to produkt shimano, gdyż posiadam już manetkę XT.
W chwili obecnej zastanawiam się nad XT GS 2008, Saint SS shadow 2009 (nadszarpnie on troszkę budżet), Ultegra SL (krótki wózek sprawia że biorę ją pod uwagę).
Myślałem też o Sramie x.7 jednak będzie tu konieczna wymiana manetki, co sprawi że kasa wydana na komplet (manetka+przerzutka) wyniesie mnie tyle co saint, jak nie więcej.
Proszę o opinie, propozycje, porady.
Dziękuje
Jacek
Otóż szukam przerzutki najlepiej z krótkim, lub w ostateczności średnim wózkiem, która obsługiwać będzie kasetę 9zebatkową (11-25). Najlepiej gdyby był to produkt shimano, gdyż posiadam już manetkę XT.
W chwili obecnej zastanawiam się nad XT GS 2008, Saint SS shadow 2009 (nadszarpnie on troszkę budżet), Ultegra SL (krótki wózek sprawia że biorę ją pod uwagę).
Myślałem też o Sramie x.7 jednak będzie tu konieczna wymiana manetki, co sprawi że kasa wydana na komplet (manetka+przerzutka) wyniesie mnie tyle co saint, jak nie więcej.
Proszę o opinie, propozycje, porady.
Dziękuje
Jacek
co do sainta 09... posiadam takiego, niestety zakupilem go na tyle puźno że zdążyć przeżyć tylko 1 wypawę na Pilsko. U mnie w typowym rowerze do fr - 2 blaty przód (deore22,32), kaseta 11-34(xt), łańcuch xt i manetki xt przerzutka chodzi super. Mam wersje gs mimo to jest super sztywna i genalnie napina łańcuch, podczas jazdy w ogóle nie słychać obijania przerzutki o rame, toche łańcuch wali o wachacz zaraz przy korbie ale to rzaczej kwestja konstrukcji ramy i małej koronki + nie skracany łańcuch 112ogniw. Wcześniej mialem tiagre i zupełnie bez porównania (na korzyść sainta). Nie wypowiadam sie co do wytrzymałości bo to moze za rok lub dwa będzie można coś powiedzieć. W każdym razie po tym 1 wypadzie (dystans ok 16km i 900m przewyższenia) w naprawde bardzo ciekawe tereny moge tylko powiedzieć że przerzutka daje rade. BTW design powala