Plaskie dlugie kierownice
Plaskie dlugie kierownice
Nurtuje mnie takie pytanie dlaczego czolowka swiatowa jezdzi na bardzo dlugich kierach o malym wzniosie? czym to jest podyktowane ?
EDDIE raczej jak steel mówi. Prosi teraz maja w zwyczaju jezdzic duzo bardziej nad przednim kolem wiec robi sie wszystko by obnizyc kokpit. Niskie amory (porównaj wysokosci niektórych 3-4 lata temu, a teraz), stery, plaskie kiery i niskie mostki.
Szeroka kiera dla stabilnosci ale prosi daja rózne kiery zaleznie od trasy jesli sie nie myle. Wazne jest tez zeby nie przegiac pały i dobierac kiere pod własna budowe. Sam jestem raczej drobny i mysle ze moze 20-30mm do moich 711 jeszcze miałoby sens ale 760-800 tylko przeszkadzałoby.
Szeroka kiera dla stabilnosci ale prosi daja rózne kiery zaleznie od trasy jesli sie nie myle. Wazne jest tez zeby nie przegiac pały i dobierac kiere pod własna budowe. Sam jestem raczej drobny i mysle ze moze 20-30mm do moich 711 jeszcze miałoby sens ale 760-800 tylko przeszkadzałoby.
co miało zostać, zostąło już chyba wyjaśnione, ale z własnego doświadczenia dodam że wąska kiera jest do bani jesli chodzi o dh, miałem kiedyś 680, a wsześniej 720 i próbowałem sobie wmówić ze nie jest za wąska, a troche jednak była i powrót na 711 był dobrym wyborem
na sztywnym miałem tez wysoką głowke (teraz jest o 4cm krósza) więc kiera o wzniosie 25mm także pomogła poczuć sie lepiej na rowerze, teraz jednak chociaz mogę, to nie jeżdze z obniżoną maksymalnie, bo było to średnio wygodne i za bardzo byłem pochylony do przodu...elita elitą, ale niech sobie każdy ustawi jak mu dobrze

http://dhcyc.pinkbike.com
I ja się podepnę.
Jestem dość wysoki 188cm wzrostu i wrażenie moje jest takie, że obecnie pozycję, którą mam na rowerze jest za bardzo przesunięta do przodu, jakie są opcję aby przesunąć moja masę bardziej na tył roweru. (przód za nisko? mam 66rc2x w Glory FR)
Wiem że mogę dać krótszy mostek z większym wzniosem+ kilka podkładek pod mostek, sztyce zmienić na taką z przesuniętym jarzmem do tyłu (coś jak w specach)
Czy coś jeszcze mogę zrobić?
Jestem dość wysoki 188cm wzrostu i wrażenie moje jest takie, że obecnie pozycję, którą mam na rowerze jest za bardzo przesunięta do przodu, jakie są opcję aby przesunąć moja masę bardziej na tył roweru. (przód za nisko? mam 66rc2x w Glory FR)
Wiem że mogę dać krótszy mostek z większym wzniosem+ kilka podkładek pod mostek, sztyce zmienić na taką z przesuniętym jarzmem do tyłu (coś jak w specach)
Czy coś jeszcze mogę zrobić?
Steel2 a można wiedzieć czym sie kierowałeś że akurat wybrałeś 19mm wzniosu a nie 38mm?? Aktualnie posiadam holzfeller'a o wzniosie 35 i wydaje mi sie ze jeśli chodzi o wznios to jest ok... ale nigdy nie miałem styczności z kierą która posiadałaby wznios 19mm, także nie wiem... może jeszcze lepiej jeździłoby mi sie z kierą o mniejszym wzniosie ...
SELL OGARNIJ! --->http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25075252