VP FREE ZBYT LINIOWE COŚ PROGRESYWNIEJSZEGO....

Bomber_GD
Kontakt:

VP FREE ZBYT LINIOWE COŚ PROGRESYWNIEJSZEGO....

Post autor: Bomber_GD »

Witam otóż doszedłem do wniosku że Vp Free jakiego jestem właścicielem jest zbyt liniowe. Nie podoba mi się jego praca ani z Roco ani z DHX 5.0 z tytanową sprężyną. Nie leży mi ta rama i nie ukrywam że źle mi się jeździ na niej. Dostałem ofertę zamiany za Cane Corso to nowe czyli Prototype z dopłatą na takich warunkach że mniej więcej jest zamiana równowartości. Poszukuję jakiejś ramki która będzie bardziej progresywna czy znajdę to w Cane Corso ? Wcześniej miałem Karpiela Disco Volante i praca była powalająca w stosunku do SC. Może zaproponujecie jakieś ramki co działają progresywnie ? Bardzo podoba mi się praca Big Hita tylko że tam jest ośka 135 i bym musiał zmieniać piastę i szprychy a tego już nie chcę robić bo to za dużo roboty.

Zapomniałem dodać ze przejechałem się na Cane Corso pierwszej generacji Chudego w Winterbergu i praca mnie poprostu powaliła progresywność taka że sie w dupie nie mieści na początku mięciutki tak że wybierał wszystko a później twardziel.
ablee
Kontakt:

Post autor: ablee »

Bomber_GD jak chcesz coś o podobnej pracy do CC to kup sobie Iron Horsa.
Bomber_GD
Kontakt:

Z tym że nie jeździłem na tym nowym CC i stąd moje pytanie.
ride2die
Kontakt:

Post autor: ride2die »

to kup sobie ramke firmy lapierre :) moze to cie zadowoli :) model np dh230 pozdro :)
Bomber_GD
Kontakt:

Nie musze kupować bo jeździłem na takiej w Winterbergu i tragedia.
sasquatch
Kontakt:

Post autor: sasquatch »

wlasnie sprzedaje poisona epo (to samo co azonic eliminator) i jest w niej 5 stopni charakterystyki skoku - od liniowego do mega progresji (ni *uja tego sie dobic mi nie udalo...) szkoda tylko ze mieszkasz troche daleko bo bys mogl sobie przetestowac bajka. piasta z tylu to 150x12mm. jak chcesz wiecej info to pisz na PW :)
ODPOWIEDZ