stinki stab

ride2die
Kontakt:

stinki stab

Post autor: ride2die »

ktos powie mi jaka jest roznica w geo tych 2 ramek ? pozdro
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

strona Kony Ci na to pytanie odpowie jednoznacznie
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

www.konaworld.com
Masz podane szczegółowe geometrie wszystkich ramek.
ride2die
Kontakt:

a ktora lepsza ?
Steel2
Kontakt:

zielona

ps. weź skup się i napisz porządnie posta, z sensem, ze wszystkim potrzebnymi informacjami i bez głupich pytań.
ride2die
Kontakt:

segativ a ja polecam tobie na te swieta znalesc 30 metrowego dropiszcza i zapodac go na rolkach ^^ moze ci sie poprawi i nie bedziesz tutaj wbijac z linkami do linkow tego wlasnie typu :P

steel2 rozne strony ogladam roznych producentow ram czytam fora i jak jest kupa jest
:) jedni mowia ze to inni ze to drudzy nie maja zdania wiec tamto hyhy juz mnie meczy zadawanie trudnych pytan i sie sam motam :P

ps. slyszalem ze jednak czerwona lepsza :D
Michal4X
Kontakt:

Post autor: Michal4X »

tak naprawde to biale sa najlepsze jak to ktos kiedys napisal.. moze bys powiedziaj jak umiesz jezdzic, co jezdzisz. moze wolisz ktorsze albo dluzsze ramki, ceny tez nie sa takie same ;]
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

ride2die co to kurcze za post??? Może trzeba było napisać do czego chcesz ramkę (pomijając fakt,że na stronce Kona jest napisane przeznaczenie tych ramek i geo)?
PS:czy tylko ja mam wrażenie,ale ostatnio jest wysyp "postowych rodzynów" ?
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
Michal4X
Kontakt:

Post autor: Michal4X »

nopainnogame tez mam takie wrazenie ze jest taki wysyp.. Mogloby byc cos takiego ze temat mozna dopiero zalozyc jak ma sie np 30 postow, kiedys na jakims tam forum o muzyce cos takiego bylo..
sergio94
Kontakt:

Post autor: sergio94 »

Michal4X - na forum rowerowym by się to nie sprawdziło, bo jednak część tematów jest zakładana przez początkujących, w celu poproszenia o radę i nie wszystkie te tematy są tak ******* jak ten. RIDE2DIE - wydrukuj sobie zdjęcia ram i zmierz długości odcinków linijką, to zobaczysz jaka jest różnica w geometrii.
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Hej może Ktoś niesamowicie wredny, na niesamowicie nieznanej stronie, ogłosił konkurs "zostań autorem najdurniejszego tematu w sieci" :D... Może to Kanadyjczycy, oni znani są z wredoty w sieci :D

Gdybyś był rozgarnięty, przeczytał byś rady na stronie i wziął byś je Sobie do serca ;)...
ride2die
Kontakt:

a moze ty segativie bys ogarnal sie i pomyslal jak dzialaj polsie fora looknij na inne dzialy i zobacz ktos zadaje pytanie padaja 3 odpowiedzi wsumie srednio na temat a potem jest dyskusja okraszana wrzutami kto ma a kto nie ma racji spoko dyskusje rozumiem i ogien z dupy tez ale nie rozumiem tego ze podczas dyskusji poruszane sa rozne inne watki i potem nastepna dyskusja efekt pytam sie o rame a slucham o np hamulcach wiec nie dziw sie ze zadalem takie proste banalne pytanie bo moze wtedy ktos mi odpowie :) a tu prosze ciagle gadamy nie na temat :)

druga sprawa lookam stronki producentow lookam tez wypowiedzi na innych forach ale widocznie mi malo wiec draze temat :) widzisz mialem przerwe od bikow przez jakies 6-7 lat od tego czasu duzo sie zmienilo wiec nie wiem a nie che wtulic kasy w badziew :) chociaz jak wiadomo jedneu bedzie pasowac drugiemu nie ale zrozum tez i mnie ze chce sie dowiedziec moze czegos wiecej niz tylko ogarniac info z 3-4 postow neistety nei stac mnei na to aby co 2-3 miechy kupwoac sobie bika bo ten okaze sie za ciezki ten za lekki ten za krotki ten za dlugi itd... dobra bujam do wyra bo mnie kobita zdejmie pozdrawiam :) i juz sie nie unoscie :)
Steel2
Kontakt:

Zataj więc proszę konkretne pytania, z opisem umożliwiającym udzielenie sensownej odpowiedzi. To nie jest takie trudne a i odpowiedzi dostaniesz sensowniejsze.
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Jak Fils napisał, to jest dość proste., Dam przykład:

"Witam, poszukuje ramy, jeżdze w xxx, na ramke mam xxx$ (chce żeby była z/ bez dampera) Chce kupić coś porządnego co starczy na lata użytkowania, jeżdżę średnio (Miałem dłuuugą przerwę :P), Mam xxx cm wzrostu i ważę xx kg. Mam na oku Kone stinki istab. Czym się różnią, czy będą Mi pasować jeśli chodzi o wzrost i wage, jak z ich wytrzymałością itd. szukałem informacji, jednak nie znalazłem niczego co by Mi wystarczyło."

Nie wiem dlaczego Mnie się uczepiłeś, przecież nie wysłałem Ci linku na złość, ale po to żebyś nauczył się racjonalnie zadawać pytania...
Wspomniałeś jak działają fora, ano tak bywa że ktoś, o coś pyta i temat zostaje uznany (słusznie lub nie) za wyczerpany, a ktoś dopyta o rodzaj np tego hamulca do tej właśnie ramy (często się zdarza że ktoś pyta w innym temacie żeby "nie zaśmiecać") i dyskusja zmienia tor, jeśli Ci (jako autorowi lub userowi którego interesuje prawidłowy tok rozmowy) możesz interweniować. Jednak zacznij od przeanalizowania swojego tematu i wyciągnięcie wniosków.
ride2die
Kontakt:

szukam ramki do FR ale moze byc tak ze i na zawodach dh sie pojawie na oku mam kilka ram z kony stab albo stinkacz ze speca demo 7 z Rocky Mountain flatine oraz moge kupic lapierra dh 230 calego za 11 kafla nowy kosztowal okolo 19k rowerek byl smigany jeden sezon w gorach dbany

Moje pytania...jako ze ludzie sapia na ramy kony tak wiec zastanawiam sie co dalej i jestem ciekawy czy lapierre wytrzyma katowanie w FR...o demo mowic nikt nie musi bo opinii duzo natomiast chetniej dowiedzialbym sie czegos wiecej na temat flatine:) oraz lapierra dh 230

jak jezdze...hmm ciezko mi ocenic przez te lata smigalem naked'em po szosie jak i corssem w terenie tak wiec praktycznie przesiade sie na cos duzo duzo lzejszego :)

wzrost waga...mam 183 wzrostu i waze 103 kg chce zlozyc rower ktory wytrzyma moja wage oraz co jakis czas moj blad np ******* ladowanie na plaskim :) oraz wytrzyma dropy hmm od 4 do 10 m bo na wiecej pewnie nie bede miec odwagi :)

kasa jaka dysponuje to przedzial od 8 do 12 tyska po nowym roku bede dokladnie wiedziec :)

ps. ktos wie jakie ramy wystepowaly w tegorocznym redbull rampage wiem ze spec byl comencial evil bike na treku smigal ten mlody kanadyjczyk co wygral tegoroczna edycje jak ktos wie jakie jeszcze ramki byly to niech napisze to moze cos z tego sobie wybiore :)

ps2. stinky od stinky delux rozni cie czyms w ramach czy tylko osprzetem ? :)
pozdro
ODPOWIEDZ