amor

zhorowany
Kontakt:

amor

Post autor: zhorowany »

Witam. Mam rower chucker 3.0 2006:
http://www.adicto.pl/product.php?p=rowe ... ker-3-0-06
tytle ze na przodzie mam tarczowke hydrauliczna, Duro, i napinacz z truwativa..
Czy jak kupie Destroyera Jumpa to mi sie to złorzy w całosc? czy bd musial cos jeszcze dokupywac? z gory dziekuje za odpowiedz.
Destroyer: http://rowerowy.com/czesci/ramy/dirt_st ... royer_jump
sergio94
Kontakt:

Post autor: sergio94 »

Najpierw kup słownik i naucz się ortografii oraz interpunkcji.
XXX
Kontakt:

Post autor: XXX »

nie dokupywuj nic i nie skladaj... kup slownik i napisz posta tak zeby sie ZŁOŻYŁ w jedna całosc zrozumiala dla innych..wtedy bedziemy ci doradzac itp...
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
zhorowany
Kontakt:

Sory jestem dyslektykiem.. dzieki za pomoc pozdro, temat do kasacjii
mas1o
Kontakt:

Post autor: mas1o »

Kurcze, juz nikomu zwrocic uwagi nie mozna bo kazdy chory na to, na tamto... Jak sie wie ze sie robi bledy to trzeba sprawdzac chociazby na google, zeby poprawialo wyrazy - uposledzonej pamieci nie masz to moze w koncu zapamietasz jak jaki wyraz powinien wygladac.

A co do odpowiedzi na pytnie to trzeba patrzec na

SUPORT (dlugosc) nie wiem ale chyba bedzie pasowal bo kto by dawaj 73mm do takiego roweru?
SZTYCA w gt chyba jest 31,8 a w DJ jest 26,4
RURA STEROWA nie moze byc za krótko przycieta bo nie zapniesz mostka
brooce
Kontakt:

Post autor: brooce »

Mi się coraz częściej wydaje, że dyslekcja staje się przedmiotem lansu i czymś do chwalenia się (np patrz: nick kolegi).

zhorowany - nikt się nie czepia że jesteś dyslektykiem. Dyslektyk popełnia błędy, może i owszem. Ale świadomość tego i nic nie robienie (np. wcześniejsze sprawdzenie pisowni w wordzie czy używanie Mozzili - która podobno poprawia błędy) to już brak kultury. Chociaż i tak nie jest źle, bo nie jeden dyslektyk na tym forum nie raczył nawet dać znaku zapytania na końcu wypowiedzi...
(oczywiście wszystko co wyżej napisałem nie odnosi się tylko do Ciebie, ale i do innych...)

No, ale kończmy z off-topem już.

Tak jak napisał mas1o - sprawdź wymiary supportu, sztycy i (tutaj raczej nie powinno być problemów, ale na wszelki wypadek) czy główka ramy jest tej samej wysokości - jeśli nie, to czy rura amorka nie będzie za krótka. Możesz mieć w tym chuckerze przednią przerzutkę - jeśli tak, to sprawdź czy Destroyer ma tę samą średnicę rury podsiodłowej (konieczna może się okazać wymiana). I to chyba wszystko ;)
http://brooce.pinkbike.com
zhorowany
Kontakt:

Ok sprawdzilem i sztyca jest taka sama, support tez bedzie pasowal, ale niemoge znalesc dlugosni głowki w tym DJ.. wie ktos ile ona ma??

edit: Dobra juz mam bedzie pasowalo mi wszystklo :) dzieki za pomoc. A jeszcze mam pytanie. Czy do tego destroyera wejdzie mi ten DJ1 na zwykłą oś? http://rowerowy.com/czesci/amortyzatory/dirt_street/dj1
konewka
Kontakt:

Post autor: konewka »

nie ma czegos takiego jak dysleksja, sa tylko tlumoki, ktore nie potrafia zapamietac jak sie dany wyraz pisze, lub sa poprostu za glupi...
http://mrshaper.pinkbike.com/
ddex
Kontakt:

Post autor: ddex »

zhorowanydla czego mialby nie wejsc ? wazna jest sterowka, ten dj raczej nie bedzie na 1.5 (ironia dla niekumatych)

konewka ja podobno mam coa takiego jak dysortografia, ale jeszcze nikt mi bledow nie wytykal, rzadko mi sie zdarza ze nie wiem jak cos sie pisze, a jak nie wiem to sprawdzam, z reszta mozilla podkresla, mozna by sie czepiac, ze nie pisze polskich znakow diakrytycznych ale to juz chyba taka nalecialosc po gg gdzie, sie spiesze przy pisaniu wiec zaniechalem ogonkow.
konewka
Kontakt:

Post autor: konewka »

ddex widzisz: masz ale cos z tym robisz wiec sila rzeczy kiedys bedziesz wiedzial jak sie wszystko pisze poprawnie etc. sa tacy, ktorzy mowia ja mam dysleksje i juz. czyt: jestem debilem, mam na to papier, dobrze mi z tym, nic z tym nie bede robil bo po co, nie przeszkadza mi, ze jestem glupszy od reszty. Ktos kto ma jakies problemy z pisaniem poprawnie, powinien wziac sie do roboty i sie nauczyc. a jako ze wiekszosci sie nie chce to mamy poziom wypowiedzi taki jaki jest. co do polskich znakow, mam macintosha i polskich znakow czasem brak
http://mrshaper.pinkbike.com/
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Dysleksja itp to jedna wielka ściema. Z psychologicznego punku widzenia takie błędy jak zapisywanie fonetycznie wyrazów nie jest objawem dysleksji tylko zatrzymaniem się na pewnej fazie rozwoju psychicznego. Czyli nie ładnie mówiąc ktoś jest opóźniony co nie znaczy, że to wyrok i można nad tym pracować
Wracając do tematu, potrzebne będą nowe ster bo z tego co widzę, ten Chucker ma zintegrowane. No ale osobiście bym poczekałbym na nowego Destro bo ma być o niebo lepszy od starego.
zhorowany
Kontakt:

dytslekcja jest to w pewnym sensie jakis ubytek w mozgu ze znasz zasady pisowni, ale podczas pisania popelniasz bledy.

edit: czyli co będę musiał dokupic? i w jakiej cenie to sie zamknie?
Konan1994
Kontakt:

Post autor: Konan1994 »

też jestem dyslektykiem :wink: ale jakoś dałem sobie z tym rade....

jeśli ktoś ma dysleksje po prostu nie potrafi się czegoś nauczyć... facetka mi mówiła ze chociaż bym chciał się nauczyć to i tak z tym będę miał ogromny problem lub w ogóle sie nie nauczę :? ale co innego dysleksja a co innego "przeklawiaturzenie":P

Wkurza mnie to jak ktoś się chce zapytać o coś, a niektórzy od razu Go wyzywają... widze ze co poniektórzy są nieomylni :| czy mi sie zdaje czy to forum jest o rowerach czy o ortografii? :shock:

sory za OT, ale wszystko już zostało powiedziane...
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

No z tego wynika, że stery. Bo jak sprawdzałeś mufa będzie 68 w GT i ale tą sztycę to bym jeszcze raz dokładnie zmierzył bo Destro ma bardzo specyficzny rozmiar i rzadko spotykany. Reszta powinna być ok. Ewentualnie zabawa z linkami Cię czeka. A z praktycznych rzeczy to wymiana ośki w tylnej piaście na taką na śruby by się przydała bo przy poziomych hakach i szybkozamykaczu będzie ci się koło przesuwać.
nooz
Kontakt:

Post autor: nooz »

szukajka mi nie działa, forum wchodzi 2 razy dziennie bo jakaś strona z pościelami sie włącza i nie chce zakladać nowego tematu a było coś o sterówce: niektóre manitou mają sterówke 1,5 cala a ja mam w amorze 1.1/8, i teraz wielkie pytanie: jak można założyc takiego manituka np. do dragstara jak tam wchodzi amor na 1.1/8?
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Nie można, po prostu niektóre ramy mają większą główkę - 1.5 cala
mas1o
Kontakt:

Post autor: mas1o »

a chyba sa przeciez adaptery?
tomini
Kontakt:

Post autor: tomini »

koles chcesz powiekszyc glowke adapterem ? mozna tylko w glowkach 1.5 cala kupic stery z redukcja na 1/1.8 cala
nooz
Kontakt:

Post autor: nooz »

te niektóre ramy to chyba tylko nieliczne fulle?
ODPOWIEDZ