Koło na tył jaki zestaw?

Kamilator
Kontakt:

Koło na tył jaki zestaw?

Post autor: Kamilator »

Witam wszystkich. Muszę złożyć nowe koło na tył i czy taki zestaw będzie dobry: piasta Dartmoor Free Force 2008(4 łożyska maszynowe) czy Dartmoor X-FORCE(2 łożyska maszynowe, ta też bedzie równie dobra?), Szprychy DT, zastanawiam się nad obręczą Dartmoor ABSTRACT(36szprych, wole bez możliwości mocowania v-break) czy może coś innego? Jak myślicie czy tez zestaw będzie wytrzymały? Ważę około 73kg. Proszę o pomoc. A może coś całkiem innego. koło ma służyć Dirt, Street ogólnie do wszystkiego. Nie chciał bym żeby tak dużo nie ważyła. Hmm tak do 600g. Tak do 300zł
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Z tych dwóch piast to bym wziął Novateca NT DO 42 B czyli Free-forca tańszego od X-forca ;D
Ale jak dirt/street to może coś na ss?
Abstract na tył to zdecydowanie złe rozwiązanie jak koło ma być do katowania. Na przodzie owszem ale tył to trochę przesada tym bardziej przy takiej wadze ridera. sam osobiście wziąłbym Fortressa ale jak ma być lekko to może Raider? Barszczu jeździ z nim na tyle i daję rade. Ale i tak trzeba będzie pilnować mocnego naciągu szprych bo przy 180 czy 360 strasznie łatwo załatwić nawet bardzo mocną obręcz.
Kamilator
Kontakt:

Post autor: Kamilator »

http://www.rowerowy.com/czesci/piasty/n ... t_do_42_sb To ta piasta? Będzie również dobra jak Dartmoor, jak mówisz że Fortress będzie najlepszy do chyba go wezmę może ewentualnie tego Raidera. Dodam że się uczę bardziej mam 15 lat.
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Napis ani kolor nie sprawia, że piasta będzie mocniejsza bo to są identyczne piasty. A 80zł zawsze w kieszeni. Więc jak ma już być pod kasetę to brałbym ją. A jak koło ma być do 300zł to szczerze ci radze przejrzeć allegro za Mavickiem 721 bo jest za 119zl ! A obręcz jest mega wytrzymała przy dość niskiej wadze 570-580gram. No i ci by zostało jeszcze 60zł na szprychy.
czeSieKdh
Kontakt:

Post autor: czeSieKdh »

BOmbell ma racje z tym mavikem to najlepsza opcja :)
Michal4X
Kontakt:

Post autor: Michal4X »

Bombell gdzie sa 721 za 119??

Kamilator piasty Novateca, Dartmoora i NS-a to sa wszystko piasty z jednych tajwanskich fabryk, roznia sie miedzy soba waga, "opakowaniem" no i cena a jakos taka sama..
Nef
Kontakt:

Post autor: Nef »

Dżem dobry :)

Ja bym Ci polecił kółko na podzespołach :
Obrecz: Sun Rims S-Type
Piasta: Dartmoor Free Force/Novatec 4 maszyny (jedno i to samo)
Szprychy: Po 1zł sztuka = 36zł za wszystke szprychy

Sam Posiadam koło S-Type/Dartmoor/Szpychy po 1zł , katuje jak tylo moge i nic sie z nim nie dzieje ;) Ja za całe koło płacilem ok 350zł ale przepłaciłem toche za piaste i obrecz , wiec Ty powinienes zamknć sie w 300 PLN'ach :)

Pozdrawiam i Powodzenia w poszukiwaniu :P
[b][url]http://www.freeriders.slupsk.pl[/url][/b]
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Nef najtansze sprychy to na prawde głupi pomysł. To akurat wazne zeby w dobre zainwestowac, a wielka róznica finansowa to nie jest wiec nie wiem po co sobie krzywde robic i tak oszczędzac.
Michal4X
Kontakt:

Post autor: Michal4X »

Nef tez mam S-Type juz naprawde dluzszy czas i nic sie nie dzieje, mam szprychy DT i napewno lepiej jest w te zainwestowac niz w Macha za zeta..
ODPOWIEDZ