Cześć!
Stoi przedemną ciężki wybór. Poszukuję hampli generalnie już wiem jakie, ale jest jedno ale... Oglądając różne hampelki na allegro wpadł mi w oko ten http://allegro.pl/item551117936_gatorbr ... mplet.html . Tylko nic o nim nie wiem. NIe ma żadnych opini. No i troche waga mnie zniechęca. jakby ktoś coś słyszał to byłbym wdzięczny jakby się podzielił. Jak coś to tak przeczytałem w miare ten test, ale wole poznac jeszcze jedną opinię.pozdrawiam.
nie kupuj tego shitu... nie mialem gatorbreak'a ale mialem Clark'sa Clim 8..to identyczne hamulce tak samo wygladaja i sa tak samo badziewne tylko napis jest inny..jedyna zaleta tego hamulca to to ze jest tani i ma stalowy przewod..reszta jest do bani... mi po sezonie jazdy starly sie klocki..normalka... ale nie moglem ich wymienic... po 1 nie moglem nigdzie dostac ale sie udalo wkoncu... po drugie tloczki jak sie wysunęły to nie chcialy sie schowac zeby weszly nowe klocki.... jak spuscilem plyn z hampla rozepchnąłem tloczki i wlozylem tarcze miedzy klocki i zalalem hampel to tloczki sie wysuwaly i zaciskaly na tarczy..i zadnym sposobem nie moglem ich cofnac...nie wiem czemu tak bylo... probowalem wlac mniej plynu albo cos ale nie..te tloczki znowu sie wysuwaly po nacisnieciu klamki i nie chcialy powrocic...
pozatym klamka korpus klamki jest plastikowy i jak mocniej srube dokrecilem zeby mi sie nie ruszala klamka na kierze to pękła obejma...ale skleilem kropelka i sie trzymalo...choc klamka dalej sie przesuwala gora dol;/ jednym slowem komplet 6cio tloczkowych hampli za 600zl to bardzo kiepski pomysl... przelicz sobie ile te hample sa warte jak one kosztuja 600zl a 2 przewody stalowe kosztuja 300.... to jakim kosztem oni reszte zrobili... i jeszcze musza zarobic na tym...
Po wtóre w tym sporcie hamulce mają wytracać prędkość roweru i rowerzysty, a nie lokomotywy parowej z pełnym zbiornikiem wody..
Chcesz mocny hampel?? Kup Code/code5, sądzę że na bank będą lepiej hamowały niż to "coś", a klocki i przewody dostaniesz w każdym lepszym sklepie..
Wcześniej miałem z przodu 2-wu tłoczkową magurę Louise Fr na tarczy 210mm i z klockami metalicznymi.. Hamowało to tak samo, jak moje obecne code.. Więc nie mierz skuteczności hamulca po ilości tłoczków..
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl