Zaplatanie koła. Obręcz 32, piasta 36?
-
- Kontakt:
Zaplatanie koła. Obręcz 32, piasta 36?
Witam
Jako , że sprzedano mi 1 złą obręcz (bo na 32 otwory :/) chcę się zapytać jak zapleść takie koło.
Obręcz ma 32 otwory a piasta 36.
czy jest to możliwe?
I czy ucierpi na tym wytrzymałość koła przez taki zabieg?
Jako , że sprzedano mi 1 złą obręcz (bo na 32 otwory :/) chcę się zapytać jak zapleść takie koło.
Obręcz ma 32 otwory a piasta 36.
czy jest to możliwe?
I czy ucierpi na tym wytrzymałość koła przez taki zabieg?
...
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Obręcz dopiero co dostałem...dzwoniłem do pobliskiego rowerowego i przedstawiłem sytuacje...powiedział , ze da się ale pare szprych będzie innej długości.
A co do zmainy obręczy to już raczej nie dostane mtx`a 33 na 36h.
PS.
Przedzwoniłem całe allegro i różne sklepy rowerowe i była tylko 1.
Nawet dystrybutor ich nie miał co mnie dziwi troszke.
Miałem dostać mtx31 ale niestety zaszła pomyłka przy wysyłce :/
Czy ktoś robił już coś takiego?
EDIT:
Czy ktoś mi pomoże?
A co do zmainy obręczy to już raczej nie dostane mtx`a 33 na 36h.
PS.
Przedzwoniłem całe allegro i różne sklepy rowerowe i była tylko 1.
Nawet dystrybutor ich nie miał co mnie dziwi troszke.
Miałem dostać mtx31 ale niestety zaszła pomyłka przy wysyłce :/
Czy ktoś robił już coś takiego?

EDIT:
Czy ktoś mi pomoże?

...
Poczekaj, poczekaj. Zamówiłeś MTX 31, ale wysłali Ci coś innego - tak? No to nie ma zmiłuj...SzyszkaRider pisze:Miałem dostać mtx31 ale niestety zaszła pomyłka przy wysyłce :/
A nawet jeśli się da zapleść, to ciężko Ci będzie obliczyć długość szprych (o ile w ogóle się da).
http://brooce.pinkbike.com
Ja mam na sell dwa białe MTX 33 na 36 dziur ....jak ty to allegro szukałeś ??
http://allegro.pl/item555442554_sunrims ... aniej.html
http://allegro.pl/item555442554_sunrims ... aniej.html
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Chciałeś MTX31 na 36 a dostałeś MTX33 na 32 tak? Kogo to pomyłka? Sklepu tak? No to oni pokrywają wszelkie koszta spowodowane swoimi niedopatrzeniami.SzyszkaRider pisze:nie dostane mtx`a 33 tylko 31 to wole to zostawić...i jeszcze za przesyłke jak bym miał płacić to szkoda mi tracić tych 40-50 zł. Smile
Podobna sytuacja, tydzień temu zamówiłem dwa kompletu klocków do Vek do mojego xciaka i w jednym opakowaniu były 2 lewe, przedstawiłem sytuacje w mailu i okazałem moje niezadowolenie i wysłałem z powrotem. Otrzymałem nowy właściwy komplet, koszty wysyłki zostały mi zwrócone a do tego bardzo serdecznie mnie przeproszono więc wysyłaj i się nie cackaj

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Na pewno? Na allegro widzę z 3-4 czy nawet 5 aukcji z czarnymi MTX33 36 dziur.SzyszkaRider pisze:Przedzwoniłem całe allegro i różne sklepy rowerowe i była tylko 1.
A jakbyś chciał stare zwrócić to by ci powinni pieniądze oddać i za wysyłkę też bo to w końcu towar niezgodny z opisem więc na regulamin możesz się powołać. Bo osobiście wolałbym mieć porządnie zaplecione 32 na 32 albo 36 na 36 niż kombinować.
-
- Kontakt:
Mylisz się z allegro.
Za każdym razem jak dzwoniłem do gościa to słyszałem tekst typu "niestety 36h już nie ma ale mamy 32h" lub "niestety czarnego koloru już nie ma jest tylko białły"
Jeden gość ze sklepu rowerowego dzwonił do dystrybutora i podobno obręczy nie ma już na składzie.Będą dost. końcem marca
Nawet na popularnym rowerowym nie było
Bombell
Kasy na nową piastę też nie mam
(wolał bym już kupić nową obręcz bo mniejszy wydatek)
Za każdym razem jak dzwoniłem do gościa to słyszałem tekst typu "niestety 36h już nie ma ale mamy 32h" lub "niestety czarnego koloru już nie ma jest tylko białły"
Jeden gość ze sklepu rowerowego dzwonił do dystrybutora i podobno obręczy nie ma już na składzie.Będą dost. końcem marca

Nawet na popularnym rowerowym nie było

Bombell
Kasy na nową piastę też nie mam

...
SzyszkaRider zaplotlem tak kiedys z ciekawosci kolo. Da sie ale to sie mija z celem.
Ciezko zaplesc, bo szprychy powinny miec rozne dlugosci i trzeba by wczesniej przewidziec ktore to. Ja mialem takie same i ciezko bylo.
Nie jezdzilem na tym, bo bylo tylko dla zabawy, wiec nie wiem jak sie zpisze (deszcz padal w ktoras niedziele;) ) ale z centrowaniem tez mogloby byc ciezko no i naciag nierownomierny bedzie.... itd itd
Zwroc obrecz i kup dobra. Nie warto 5zl oszczedzac na kole.
Ciezko zaplesc, bo szprychy powinny miec rozne dlugosci i trzeba by wczesniej przewidziec ktore to. Ja mialem takie same i ciezko bylo.
Nie jezdzilem na tym, bo bylo tylko dla zabawy, wiec nie wiem jak sie zpisze (deszcz padal w ktoras niedziele;) ) ale z centrowaniem tez mogloby byc ciezko no i naciag nierownomierny bedzie.... itd itd
Zwroc obrecz i kup dobra. Nie warto 5zl oszczedzac na kole.
-
- Kontakt: