Motul vs. Motorex.
Motul vs. Motorex.
Czym różnią się:
Motul 5W40
Motorex 5W40.
Oba Fork Oil rzecz jasna.
Bo nie wiem który lepszy, który gorszy, czym się różnią.
Czy np ten lepszy do takiego ten do takiego.
Ktoś podpowie?
Motul 5W40
Motorex 5W40.
Oba Fork Oil rzecz jasna.
Bo nie wiem który lepszy, który gorszy, czym się różnią.
Czy np ten lepszy do takiego ten do takiego.
Ktoś podpowie?
-
- Kontakt:
olej olejowi nie równy:)
gdzieś miałem taka tabelkę z pobadanymi parametrami i wychodziło że gęstość marzochowego 7,5W to minimalnie więcej od castrolowego 5W.
I od siebie polecam castrola syntetycznego, zmieniony akurat na zimę w juniorze, mniej zamula na mrozie niż oryginalny ( ja miałem jeszcze ten produkcji motorexa ) Prawie nie ma różnicy amor w domu - amor na dworze na minusie.
gdzieś miałem taka tabelkę z pobadanymi parametrami i wychodziło że gęstość marzochowego 7,5W to minimalnie więcej od castrolowego 5W.
I od siebie polecam castrola syntetycznego, zmieniony akurat na zimę w juniorze, mniej zamula na mrozie niż oryginalny ( ja miałem jeszcze ten produkcji motorexa ) Prawie nie ma różnicy amor w domu - amor na dworze na minusie.
ja do swojego boxxer'a wlewam olej Motul 5w na tej stronie masz napisane ile oleju wchodzi do twojego modelu http://sram.com/_media/pdf/service/oil_chart.pdf
Nie no stary brawo !! Bo GĘSTOŚĆ olejów 2,5W, 5W, 7,5W, 10W i 15W jest prawie identyczna.SeraaX pisze:gdzieś miałem taka tabelkę z pobadanymi parametrami i wychodziło że gęstość marzochowego 7,5W to minimalnie więcej od castrolowego 5W.
Paremetr W określa LEPKOŚĆ !!
Na Boga .. kiedy ludzie przestaną to mylić ;/