Budowa DIRTU, PROJEKT... skad?

Pimpek
Kontakt:

Budowa DIRTU, PROJEKT... skad?

Post autor: Pimpek »

Witam... Po rozmowach z burmistrzem mojej miejscowosci doszlismy do porozumienia i wyraził zgode na stworzenie dirtu... Miejsce juz mamy, dobry najazd ktorego nie trzeba budowac, duzo ziemi na miejscu (nie trzeba zwozic) i ladny fajny teren pod dirt. Teraz tylko wlasnie potrzebna mi jest osoba ktora zaprojektowałaby z głową ten dirt w tamtym miejscu.(projekt musze przedstawic burmistrzowi). Sam sie wole za to nie zabierac bo nigdy sie tym nie zajmowalem, a chce zeby byl to przemyslany i fajny projekt. Dobrze by było, aby znalazł sie tez wykonawca czyt. "osoba z koparka" ktora zna sie na rzeczy i wie jak usypac ziemie. Oczywiscie burmistrz przeznacza na to odpowiednia ilosc funduszy. I teraz kieruje do Was pytanie... Kto mogłby zrobic mi taki projekt (przyjechac na miejsce... obejrzec... postanowic... oraz najlepiej nadzorowac budowe) ?. Szukalem w googlach, lecz za duzo to nie znalazlem, napsialem juz do paru osob, ale jak narazie bez odpowiedzi. Pozdro.. czekam na odp ;)
Keep smiling ;)
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Pogadaj z Kaktusssem ale czy to aby nie jest czasem zbytnie pójście na łatwiznę?
Pimpek
Kontakt:

Jezlei burmistrz przeznacza na to fundusze... i jest mozliwosc zbudowania tego w krotszym okresie czasu ... i jest wieksza pewnosc ze si ezcegos nie spieprzy to czemu nie ? Bo wszyscy chcemy zeby ten dirt był udany ... a nie zeby był próba naszych umiejetnosci w projektowaniu na zasadzie prob i bledow heh... lepiej uczyc sie od kogos bardziej obeznanego w tym temacie ;) Tak mi sie przynajmniej wydaje. Wlasnie do Kaktussa napisalem wczoraj.... ale odpowiedzi jeszcze nie otrzymalem.
Keep smiling ;)
Vermin
Kontakt:

Post autor: Vermin »

Kurde zrobiłem fajny ale mi się nie udało wrzucić no trudno powodzenia ziomki :wink:
Pozdr ;p
Vermin, Baca.
Pimpek
Kontakt:

Moze opiszecie mi jak to wygladalo u Was? Glowinie chodzi mi o element budowy dirtu .. bo kwestiami papierkowymi sie juz zajelismy. Jakies rady moze? wskazowki? zeby nie spieprzyc wszystkiego hehe. z gory dzieki ;)
Keep smiling ;)
Impus
Kontakt:

Post autor: Impus »

A jeśli macie spoko burmistrza i wam daje kaskę na to to może warto by pomyśleć o wybiciach z drewna. Nie rozlezą się jak te ziemne i nie bezie trzeba ich poprawiać :D
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

musicie dbać o dirt park !! samo się nie zadba...Toruń idealnym przykładem gdzie mają tor 4x,dirty i nikogo chętnego abu popieścić teren raz na jakis czas...mają wszystko podane na tacy i legalnie postawione a więcej dzieciaków z osiedla na marketach niż wymiataczy na miejscu śmiga...

musi być dobra ziemia !!! odpowiednio zagęszczona, porobione odpływy aby woda uciekała....wszystko ma znaczenie a tak w sieci wirtualnie się nie da...

Wizja rewizja i działanie :)
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
quilong
Kontakt:

Post autor: quilong »

co do planu i wykonawcy to normalna sprawa, burmistrz nie moze dac kasy byle komu na byle co, budowa to budowa...jak idzie oficjalna strona to musza byc spelnione wsyztskie paiperkowe glupoty, zreszta i tak go podziwiam za to ze sie zgodzil, jesli komus by sie cos stalo to mialby przechlapane, napisz moze do techramps, napewn ocos doradza
www.techramps.com
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844
Pimpek
Kontakt:

quilong Czemu mialby przechlapane?;> Jezlei opracuje sie konkretny regulamin co do korzystania z toru.. kaski itp to przeciez wypadki to rzecz normalna i kazdemu moze zawsze sie cos stac, ale to nie znaczy ze odpowiedzialnosc a to od razu ponosic musi burmistrz. I tak jak mowiles burmistrz musi wiedziec na co przeznacza pieniadze i jak to bedzie wygladac .. i po to jest ten projekt. ;)
Keep smiling ;)
quilong
Kontakt:

Pimpek ruznie to bywa, z tego co slyszalem to np. dyrektor szkoly moze poniesc konsekwencje za wypadek dziecka na rowerze, skoro wydal karte rowerowa. U nas burmistrz za nic nie chcial robic oficjalnie, zgodzil sie jedynie na "nieprzeszkadzanie" w pewnycha naszych dzialalnosciach. Jesli ktos mi napisze cos o prawie itp, to powiem ze wpolsce bywa tak ze niezawsze jest ono logiczne itp, podejrzewam ze jakby stalo sie cos powaznego to pierwsze co by po wypadku zrobili to zrownali caly dirt z ziemia...(np, w wroclawiu skatepark w ktorym zabil sie chlopak juz nieistnieje), a co do legalnej miejscowki to raczej musi byc normalny wykonwaca i normalne pozwolenie na budowe...

edit:
Podejrzewam ze burmistzr i tak nie chce tego zrobic zgodnei z przepisami(pozwolenie itp) tylko jakso tak pol oficjalnie i legalnie na wlasnym pdoworku, wiec wtedy tym bardziej mialby bigos gdyby ktorys z rodzicow dziecka ktore zrobilo by se krzywde zaczelo sie pienic (no ale jak sie zgozil to lepiej mu o tym nie mowic, tak czy siak to bedzie jego problem) (oczywiscie to ost to sa moje domniemywania jak to u was bedzie zalatwione)

edit2:
zeby byl jakikolwiek plan to potrzeba kogos z odpowiednimi uprawnieniami projektowymi ktory taki plan zrobi itp...
Kawula
Kontakt:

Post autor: Kawula »

a gdzie ten Wasilków?? podaj maila to Ci podeśle projekty
http://www.southern-crew.com
http://kawulafr.pinkbike.com
Pimpek
Kontakt:

No wlasnie powoli sie dowiadujemy co i jak... I wszystko zmierza w dobra strone ;) I ciesze sie ze mamy takiego burmistrza a nie innego hehe :)
Keep smiling ;)
sliwa13
Kontakt:

Post autor: sliwa13 »

witam,
odezwij się do mnie na gg: 9685510
lub zadzwoń 787590577.
http://sliwaa07.pinkbike.com/album/People/
www.grandapropaganda.com
kamiljot
Kontakt:

Post autor: kamiljot »

Burmistrzowi by nic nie zrobili, dirtu też by nie zniszczyli, bo zazwyczaj się ustala zasady korzystania z dirtu i tam powinno być napisane, że lata się na własną odpowiedzialność. ;p
quilong
Kontakt:

kamiljot niebede sie klucic, ale ruznie jest, poprostu moglo by wtedy wyjsc ze cos jest niedokonca legalne i temu by zlikwidowali...
ODPOWIEDZ