Shaun Palmer ..... Jednak wraca :)

ArthurGreen
Kontakt:

Shaun Palmer ..... Jednak wraca :)

Post autor: ArthurGreen »

Oto część wywiadu z pierwszą damą Syndicate - Kathy Sessler

The rumor is out: Palmer is back, and hes been seen on a Santa Cruz. How did that come about, and what can we expect to see?

I wish it had panned out, but we needed the support of an outside sponsor to have that happen and we didn't get the sponsor. I think it could have been quite sensational to have him, and I know he would want to have raced his best, so I think we would have witnessed some great performances from him, but it wasn't to be.

Oto link do wywiadu:

http://www.dropmachine.com/Feature/the- ... -a512.html

Obrazek
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Kryzys zaczyna bic w branże widze. Szkoda bo facet duzo dobrego dla promocji sportu zrobił :/
slazak
Kontakt:

Post autor: slazak »

O nie fajnie myślałem, że zobacze gości jeszcze i jak ma się jazda teraz a wtedy. Spaced taka myśl mi się nasunęła, czy właśnie nie przez takie postacie sport ten troche podupadł? W końcu media nie łyknęły na dłuższą metę takiego wizerunku ludzi.
hemi427
Kontakt:

Post autor: hemi427 »

szkoda strasznie.Liczylem moze na jakas fote z nim w Mariborze.Mam tylko nadzieje ze znowu nie sprobuje popelnic samobojstwa bo szkoda by goscia bylo.
Spaced
moderator
Kontakt:

slazak za czasów Palmera dh i 4x miały najwieksza oglądalnosc w historii. Było wiecej sponsorów i wiecej pieniędzy niz teraz. Facet własnie dlatego, ze był charakterystyczny sciagał do siebie ludzi. Powaznie musza zachowywac sie organizatorzy zawodów, a zawodnicy moga nawet biegac nago i sport da sie promowac. Zobacz co wyprawiaja snowboarderzy i FMXowcy. Ten facet przyciagnał do sportu na prawde duze pieniadze bo był własnie charakterystyczny, a do tego juz znany ze snowboardu. Zapytaj kogokolwiek kto ogarniał dh w tamtych czasach to ci powie dokładnie to samo.
Swoja droga nic dziwnego jak facet w pierwszym sezonie w pucharze swiata był drugi na MŚ!!!
snizy43
Kontakt:

Post autor: snizy43 »

Spaced pisze:slazak za czasów Palmera dh i 4x miały najwieksza oglądalnosc w historii. Było wiecej sponsorów i wiecej pieniędzy niz teraz. Facet własnie dlatego, ze był charakterystyczny sciagał do siebie ludzi. Powaznie musza zachowywac sie organizatorzy zawodów, a zawodnicy moga nawet biegac nago i sport da sie promowac. Zobacz co wyprawiaja snowboarderzy i FMXowcy. Ten facet przyciagnał do sportu na prawde duze pieniadze bo był własnie charakterystyczny, a do tego juz znany ze snowboardu. Zapytaj kogokolwiek kto ogarniał dh w tamtych czasach to ci powie dokładnie to samo.
Swoja droga nic dziwnego jak facet w pierwszym sezonie w pucharze swiata był drugi na MŚ!!!
sory ale nie zgodze sie...ani troche! skad niby wiesz ze mialy wtedy najwieksza ogladalnosc? spaced skoncz wymyslac te swoje bajki. to ze jakis kolorowy maczo pojawil sie na ps nie robi z niego gwiazdy stulecia. prawda jest taka ze palmer to juz koles z brzuszkiem, jego czasy minely, niestety. kiedy on jezdzil poziom byl zupelnie inny itd, dzis nikt tak nagle nie wskoczy sobie na podium MS.. poza tym co to za wizerunek sportowca, ktory zachowuje sie tak jak palmer?
Dragon-kr
Kontakt:

Post autor: Dragon-kr »

snizy43 piszesz tak jakbyś wogóle nie znał postaci Palmera(jest to wogóle możliwe?)

będę tutaj bronił Spaced bo również uważam, że dużo on zrobił dla tego sportu

jak swojego czasu wygłupiał sie Cedric tak przed nim robił to właśnie Palmer

snizy43 pisze:poza tym co to za wizerunek sportowca, ktory zachowuje sie tak jak palmer?
no to akurat nie jest argument....wystarczy popatrzeć po naszych rodzimych sportowcach....jeszcze dobrze nie dojedzie do mety i już piweczko,papierosek ew krótka wypowiedź do TV(jakże idiotyczna)
snizy43
Kontakt:

fakt nie kojarze palmera za dobrze, ale teraz jak ktos mnie spyta bede juz wiedzial - to on wyglupial sie jeszcze przed gracią.. niesamowite.
Dragon-kr pisze:no to akurat nie jest argument....wystarczy popatrzeć po naszych rodzimych sportowcach....jeszcze dobrze nie dojedzie do mety i już piweczko,papierosek ew krótka wypowiedź do TV(jakże idiotyczna)
yy.. ? wiec jest usprawiedliwiony bo polscy zawodnicy pija piwo na mecie oraz gadaja glupoty do telewizji. sory, ta dyskusja jest bez sensu.
hemi427
Kontakt:

Post autor: hemi427 »

snizy43 fakt jest ze 1-wszy to on raczej by nie byl ale moglby zaskoczyc wielu ludzi.Nico po latach wrocil do dh i od razu wybal ciezka trase typu schlamding i w kwalifikacjach byl w pierwszej piatce ;) .. a co do wizerunku to jakim sa brytole walacy browary caly czas? ;) to oczywiscie ofcjalna dyscyplina sportowa wiec poziom musi byc ale pamietaj ze to sport ex a tam nigdy nie uswiadczysz "normalnych" zjadaczy chleba.Szkoda ze go nie bedzie :(

A co do popularnosci kiedys a teraz to zgodze sie zeSpaced -em.Pamietam retransmisje na eurosporcie itp.Teraz to tez jest mocno nakrecone (chociazby dzialalnosc nissana) ale czasy i media sie zmienily, sporty ex maja swoje wlasne tv,freecastery itd i dzieki temu pewne grono ludzi tylko to oglada bo wie gdzie, a kiedys jak bylo np na eurosporcie to pamietam ze moj sasiad po 50-tce tez to ogladal bo mu sie podobalo i przypominalo slalom gigant.Generalnie jest lepiej na pewno w Polsce ale kiedys bardziej mi sie podobalo,bylo kolorowo chociazby przez takich specjalistow jak nico albo swirow typu palmer,wiele kontrastow,inne podejscie...teraz to generalnie poza paroma zawodnikami wszystko jest takie same,kosmiczne lekkie rowery,teamy sie scigaja zeby sie wyrozniac a i tak wiekszosc z mizernym skutkiem.
Kiedys bylo lepiej w moim odczuciu ale to nie znaczy ze teraz jest gorzej..po prostu inaczej
snizy43
Kontakt:

relacje na eurosport to fakt, fajna sprawa, sam ogladalem/nagrywalem. ale osobiscie uwazam ze lepiej dlatego sportu gdyby zawodnicy byli potrzegani jako profesjonalni sportowcy a nie wytatuowane ziomy. Jak dla mnie to przede wszystkim jest sport, nie obchodzi mnie zbytnio czy ktos sie wyroznia czy nie - to, kto jest najlepszy wychodzi na trasie. a cala otoczka wokol tego to wg mnie sprawa drugo-rzedna. takie moje zdanie ;)
quilong
Kontakt:

Post autor: quilong »

Palmer jak dla mnie to biedny chlopak, wychowany bez ojca chcial udowodnic calemu swiatu ze jest najlepszy, i z tad starty w tylu sportach i aroganckie zachowanie, przecholowal gdy porobowal popelnic samobojstwo...
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844
XkrisX
Kontakt:

Post autor: XkrisX »

rzadko wypowiadam sie na forum ale czytajac ten temat az mnie nerwy tłuką ! Ludzie napiszcie mi czy jakby taki Hill robił takie zamieszania jak kiedys Palmer tez byscie tak pisali?? co wy od niego chcecie? Dla mnie to żywa legenda !!! sądze ze gdyby mial teraz z 20pare lat to by duzo zawojował , poprostu ma/miał talent i go wykorzystał ! Mało jest teraz prawdziwych Hard Core'owcow na scenie rowerowej dla mnie ten sport od dziecka kojazył sie z kolesiami ktorzy łamią prawa fizyki byli(nadal są) dla mnie idolami ! pewnie kazdy pamieta Bendera jak walił wielkie dropy i chyba dla kazdego to było cos ...fakt moze i techniki nie mial i prawie zawsze gleba ale to bylo cos co np. mnie ciągło do tego sportu ! Palmer i inni na zawsze pozostana dla mnie ikona tego sportu ludzmi przez ktorych sam jezdze ! duzo sie pozmienialo ale chetnie bym zobaczył jakiegos zawodnika w PŚ ktory sie bawi jazdą a nie spina! który robi to bo to kocha! chyba tyle ... pozdro! KRIS
quilong
Kontakt:

wariatHC jest taki zawodnik, cedric gracia, pozatym to poczytaj sobie troszke o zyciorysie palmera...
bamix71
Kontakt:

Post autor: bamix71 »

....widze że część Kolegów to młode pokolenie...Palmer to ikona tego sportu...a to że jest totalnie pojechany...jak dla MNIE to kojaży mi się ze SZWEDEM....szkoda kolesia bo dużo wniósl do tego sportu :(
Radix
slazak
Kontakt:

Post autor: slazak »

widzę, że moje kilka słów zagorzało. :) może rozwinę co miałem na myśli:

Palmer z pewnością jest ikoną sportów ex, miał największy po Missy kontrakt finansowy podajże 3mln dolców od speca. Fakt pamiętam jak w eurosporcie były transmisje, chyba jeszcze do podstawówki nie chodziłem, była to indywidualna dyscyplina. Więc znów zadaję pytanie dlaczego przez kilka sezonów DH i 4x przygasł? Może Spaced masz racje, a może sponsorzy widzący niestabilne zachowanie zawodników zaczęli bać sie lokować kase.

Widać, że znów wraca jako dyscyplina ciesząca się zainteresowaniem, jednak traktuję się już dużo bardziej jako sport. Tutaj kilka słów do wariatHC
Sądzę, żę technika jazdy poszła wiele do przodu i czołówka jest ścisła. Zawodnicy dalej bawią się jazdą, jest to dalej sport inny, nie idziesz na stadion trenować, jak lekko atletyke, tylko wsiadasz i śmigasz. Wydaję mi się, że każdy to kocha a że jeszcze mu płacą to dba o wizerunek.

Bender miał technike! Praw fizyki się nie łamie, tylko wykorzystuje :)

Kojarzy się ze SZwedem, bo śmigali niegdyś razem w stanach, jest jego idolem
Spaced
moderator
Kontakt:

snizy43 pisze:skoncz wymyslac te swoje bajki. to ze jakis kolorowy maczo pojawil sie na ps nie robi z niego gwiazdy stulecia. prawda jest taka ze palmer to juz koles z brzuszkiem, jego czasy minely, niestety. kiedy on jezdzil poziom byl zupelnie inny itd, dzis nikt tak nagle nie wskoczy sobie na podium MS.. poza tym co to za wizerunek sportowca, ktory zachowuje sie tak jak palmer?
Bajki? Sry stary to, ze ci sie cos nie podoba nie znaczy, ze to moja teoria. Looknij sobie na wywiady z typami z teamów czy ludzmi wtedy startujacy. W 3 wywiadach i 1 dokumencie o Palmerze wszyscy podkreslali(pomijam ze wystarczy looknac sobie na rozmowy riderów z tamtych czasów bo dalej na forach us siedza tacy ludzie), ze za tamtych czasów najwiecej kasy było w sport ładowane. Wtedy wielka ciezarówka teamowa nie była niczym nienormalnym (intense teraz jezdzi chyba z czyms tak duzym). Do tego zobacz sobie ile firm sponsoruje dh z poza branzy teraz a ile kiedys? Teraz mamy w ramach pakietu red bull i monster, a wtedy pakowały sie duze firmy. Do tego zapytaj sie jankesów - dh mozna było w relacjach telewizyjnych znaleść.
I nie gadaj mi o jego poziomie bo nie o tym mówie, facet juz nie bedzie wygrywał zawodów ale zaprzeczanie jego roli dla DH świadczy albo o twojej ignorancjii albo o braku wiedzy.
A co do wskakiwania na podium. Aron Gwin - 10 miejsce w Bromont na PŚ - 6 miechów startów w zawodach DH. Dziekuje no comment.

A co do wizerunku sportowca to stary ty chyba nie masz kontaktu ze sportami ekstremalnymi. Tobie sie wydaje, ze DH jest bizej do kolarstwa szosowego i super parcia na pudło? Bo dla mnie jednak blizej dh jest do wlasnie grupy tzw. sportów ekstremalnych i tutaj na przykładzie historii snowboardu masz setki przykładów zawodników zachowujacych sie bardzo zle i i tak sport jest mega popularny i przeszedł do mainstreamu. Zeby tylko dac przykład - Odebrany medal Amerykanskiemu riderowi za jazde (i wygrana ;) ) pod wpływem maryśki. Jakos snowboard dalej zyje. Ba nawet korzysta ze swojego buntowniczego wizerunku.
Jasne byly problemy z organizacja ale to nie jest wina tylko Palmera, a facet miał osobowość i umiał przyciagac ludzi do sportu.
A wygrane jego to nie tylko talent. Facet był zdeterminowany i umiał trenowac. Zobacz sobie na liste jego dokonań i osiągnij chociaż jedna rzecz z tej listy to oddam ci nerke.

BTW. Dla mnie wlasnie lepiej dlatego sportu gdyby pozostał w kontrkulturze jak FMX, Skate, BMX, Snowboard, Wake i Surfing niz zeby zaczął sie doping, koniec przyjemnosci z jazdy na zawodach i mega spina. Nie dziekuje ja wole traktowac rower jako zabawe.
bamix71
Kontakt:

Post autor: bamix71 »

Spaced dobrze to przedstawileś...Sam mam w swoim archiwum na kasetach VHS przejazdy z PALMEREM....żal i tylko żal :( to było złote dziecko sporów exteme.....nic więcej nie napisze bo widać po postach że MŁODZI mało wiedzą....
Radix
quilong
Kontakt:

bamix71 zlote dziecko, ale jednak tak naprawde jego historia jest tragiczna i przykra, wizerunek jaki przedstawiala tv to byl wizerunek jaki on sam wykreowal, prawda jest taka ze mial kompleks ktory probowal nadrobic wlasnie sportami...oczywiscie nieprzecze ze to ikona, ale z drugiej strony to by bylo bez sensu dyby zawodnicy byli teraz jak palmer, bo palmer jest tylko jeden, i nie ma co kopiowac kogokolwiek, tylko byc soba, osobiscie uwazam ze jest wielu zawodnikow z dobrym podejsciem do startow, tylko nierobia wokul siebie szumu w stylu "chyba musze przestac startowac bo wygrywanie jest zalatwe" itp...z perspektywy czasu uwazam ze palmer poprostu mial problem z samym soba(nadal ma)
Spaced" facet miał osobowość i umiał przyciagac ludzi do sportu.
A wygrane jego to nie tylko talent. Facet był zdeterminowany i umiał trenowac."
nie twierdze ze robil swietny wizerunek zwyciezcy, ale to byla reakcja obronna na pozucenie ojca, tak jak pisalem teraz po tylu latach stwierdzam ze jego historia (z narkotykami i proba samobojcza) jest przykra i smutna...to troszke jak z innymi wielkimi gwiazdami, nie tylko w swiecie sportu...
snizy43
Kontakt:

Spaced pisze:BTW. Dla mnie wlasnie lepiej dlatego sportu gdyby pozostał w kontrkulturze jak FMX, Skate, BMX, Snowboard, Wake i Surfing niz zeby zaczął sie doping, koniec przyjemnosci z jazdy na zawodach i mega spina. Nie dziekuje ja wole traktowac rower jako zabawe.
referat z serii 'urazony spaced' :) sory ale ja dalej nie rozumiem czemu jestes taki podjarany. Czy ja twierdze ze dh to nie jest zabawa? pewnie ze jest.. I nie trzeba do tego wizerunku super fajnego-cool zioma jak palmer.
Spaced pisze:A wygrane jego to nie tylko talent. Facet był zdeterminowany i umiał trenowac.
...jak wielu innych utalentowanych riderow, ktorzy nie koniecznie pokazywali srodkowe palce swoim rywalom na PS. Faktycznie, swoja osoba mogl przyciagnac uwage do zjazdu, ale balbym sie, ze wielu koleszkow mogloby przyjac to jako swoj styl bycia czy pokazywania sie na zawodach.. taki hardcore'owy showman. Jak lubisz takich kolesi to ok, ja np nie ;) ..i zluzuj sie troszke. Musisz od razu po mnie skakac?
ODPOWIEDZ