Mondraker Kaiser

JohNyyy
Kontakt:

Mondraker Kaiser

Post autor: JohNyyy »

Witam! Zastanawiam się nad zakupem Mondrakera Kaiser 2009.Co sądzicie o tym biku?
Czy warto wydawać taką kase na ten rower(ok 9000 kolasi:/ ) czy też możecie polecic cos lepszego w identycznej cenie.
Z góry dzieki za pomoc:)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

JohNyyy fajny rowerek jak za ta cene. Jesli musi byc nówka to dobry strzał, jesli nie musi to mozna lepiej.
JohNyyy
Kontakt:

Spaced nie musi być nówka,pojawiła się nawet szansa kupienia używki za fajną kase(ok 7000 kafli:))wiec tak czy siak mysle że go wezme.Tak przy okazji mam też pytanie odnośnie amorów, a konkretnie sprężyn.Ponieważ waże 90 kg(184cm wzrostu) obawiam się że będe zmuszony wymienić spężyny w 888 i roco na twardsze.
Mam info że w/w model ma standardowe spręzyny,więc na jakie mam je wymienić biorąc pod uwagę moje ,,wymiary''?
Spaced
moderator
Kontakt:

JohNyyy dobry pomysł. Moze warto jeszcze przeszukac brydyjskie fora.

Pare fajnych okazji mozna znalesc:
http://www.descent-world.co.uk/forum/in ... 792.0.html
http://www.bikemagic.com/classifieds/ad ... HR&sp=&v=2

Troche lepszy osprzet mozna przy okazji wychaczyc ale od kaisera tez nie umrzesz ;)
JohNyyy
Kontakt:

Spaced, Turner 2006 to bardzo ciekawa propozycja, z tym że rocznik 2006 nie jest do konca to na czym mi zalezy.Przypuszczam ze 2008 bedzie juz o wiele drozszy:/ a chce kupic sprzet na lata za przyzwoita kase.
Dorwalem Kaiserka z 7anny(rower po testach w Bike Action) i mam nadzije ze będzie to dobry wybor;) Jedyna zmiana jak wprowadze to KOLOR ramy, bo ten oryginalny to tak nie bardzo;)
Spaced,mozesz cos doradzic odnosnie tych spręzyn?
Spaced
moderator
Kontakt:

JohNyyy napisz do dystry. Do tylnych masz kalkulator na stronie TFtuned. Na przód po prostu ta twardsza od sredniej musisz kupic. Nie pamietam jaki to kolorek był bo ja własnie te lzejsze musze kupowac ;)
ODPOWIEDZ