Sposób na "odciski" jaki ??
Sposób na "odciski" jaki ??
ostatnio od kiedy zacząłem znów coraz intensywniej jeździć znów pojawił się problem odcisków.. macie na to jakieś sposoby ? ew. co może być przyczyną?
MAGIK_KRK_PL To chyba nie pomoże, obcisłe rękawiczki rozciągną się i tak, chyba że będziesz je często prać, uwielbiam po praniu ubierać rękawiczki bo są dopasowane jak nowe
, gripy z miękką gumą i grubsze też pomogą. Domyślam się że chodzi o typowe 3 odciski przypadające na dłoń na dłoń, bolące cholerstwa jak się pozwoli żeby urosły, Ja walcze z nimi pumeksem i kremem nawilżającym 

Najczestszym powodem sa niedopasowane rekawiczki. Reka ci sie w nich slizga i stad problem. Ale szczerze to nie wiem czemu ludzie sie tak odciskami przejmuja. Zlapie sie raz czy dwa razy, skóra stwardnieje i ma sie do konca sezonu luz. Gitarzysci jakos nie szukaja sposobu na brak odcisków na palcach kiedy zaczynaja grac albo kiedy wracaja po przerwe. Tak jest i tyle.
A co do gripów to odi. Lepszych moim zdaniem nie ma.
A co do gripów to odi. Lepszych moim zdaniem nie ma.
-
- Kontakt:
To głównie problem rękawiczek. Co prawda gripów też, ale odciski robia sie tak jak ktos wczesniej napisal od luzow w rekawiczce w tej czesci reki. Generalnie tego problemu nie da sie uniknac nawet jakbys mial rekawiczki z 1cm latexu
Odciski zawsze sa i zawsze beda, natomiast beda male jak dopasujesz do reki dobre rekawiczki (no i dobre gripy). Ja po przesiadce ze szmacianych 661(model comp sprzed chyba 5 lat) przesiadlem sie na 661 skinz i bylo lepiej, jak sie przesiadlem na troye (nawet nie wiem jaki mam model, jak bedziesz chcial to moge sprawdzic) to jest jeszcze lepiej i innych rekawiczek raczej nie kupie (jak kupowalem po taniosci, to wzialem sobie XL na przyszlosc - leza w szafie
:D).
A do do stwardnienia - true
Takze jesli chcesz, zafunduj sobie dobre rekawiczki i miekkie gripy. Najlepiej jest jakbys je przymierzyl, bo kazdy ma inna reke i inne wymagania.

A do do stwardnienia - true

Takze jesli chcesz, zafunduj sobie dobre rekawiczki i miekkie gripy. Najlepiej jest jakbys je przymierzyl, bo kazdy ma inna reke i inne wymagania.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: