Bomber Z2 1998r - cieknie!!! pomocy.

szatan21292
Kontakt:

Bomber Z2 1998r - cieknie!!! pomocy.

Post autor: szatan21292 »

Cześć wszystkim :) Posiadam amortyzator bomber z2 (1998r) i wraz z nim duży kłopot :( otóz bardzo cieknie. Fakt sprawa że jedna z goleni gdzie jest tłumik jest w jednym miejscu obdarta z teflonu( wygląda to tak jakby wytarł się od pracy) ale druga golen jest ok i tez cieknie. Wymieniłem uszczelki na nowe, tyle że nie oryginalne. Rużnica była taka że to cudo ciekło jeszcze bardziej :cry: :x dziwna sprawa, bo od tej pory i luzy się znacznie zwiększyły :cry: na tyle że podczas jazdy po bruku słychac "stukanie".

Macie jakieś pomysły jak to naprawić? czy oryginalne uszczelki pomogą?

pozdrawiam.
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

witaj! myślę że zamontowanie oryginalnych uszczelek powinno pomóc, przynajmniej na tą goleń w której masz "zdrowy" teflon. miałem do czynienia w podobnym widelcu z zastępczymi uszczelkami i zakończyło się podobnie. skoro teflon jest wytarty, istnieje szansa że też ślizgi dostały, co nie powinno dziwić przy tak wiekowym widelcu. możesz spróbować też wymienić, ale obawiam się że jak dowiesz się ceny to się Tobie odechce ;) niestety z biegiem lat starzeją się tylko widelce, a ceny pozostają na chorym poziomie z lat 90.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
ODPOWIEDZ