Sztywny widelec pod 26 do 350 zł. Co wybrać?

Grix
Kontakt:

Sztywny widelec pod 26 do 350 zł. Co wybrać?

Post autor: Grix »

Szukam wytrzymałego sztywnego widelca do streetu ewentualnie czasem dirtu. Chcę przeznaczyć na niego około 350zł. Mój rower to Underground zone 1:) Moim dotychczasowym faworytem był NS fundemental jednak ze wgzlędu na wady nie można go już kupić. Czy warto poczekać na poprawioną partie czy jendak wybrać coś od Romeda albo Dartmoora? A no i moje koła to jak wiadomo 26 cali.
eskimos28
Kontakt:

Post autor: eskimos28 »

A może RNS 2? Na BikeAction Ci lepiej poradzą, bo tam siedzą w tyh tematach. :)
Grix
Kontakt:

Nad RNSem się zastanawiałem ale ma dla mnie zbyt radykalną geometrie zbyt łatwo przelecieć przez kierownice a ja za bardzo to jeszcze nie wymiatam. Dzięki za szybką odpowiedź.
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Tej ramki za bardzo ze sztywniakiem nie widzę i długiej przyszłości jej nie wróżę. Przy niskim widelcu będziesz mufa po ziemi szurał. No ale jak już koniecznie musi być to ja bym polecał Light One. Bardzo lekki a sporo osób katuję i nadal nic. Wysokość 435mm więc optymalnie bym powiedział ale z ta ramką niezbyt będzie grał jak mówiłem.
Grix
Kontakt:

Koło sierpnia chciałem wymienić ramę na Octane One Void. Także Chyba lepiej będzie patrzeć jako widelec do tej ramy.
ODPOWIEDZ