ile oleju do boxxera 178mm?
ile oleju do boxxera 178mm?
Jak w temacie, ile wlac oleju do boxxera 178 mm?
mam podane że 180cc (ml) w prawą goleń( tłumik)
i 170cc w lewą (ml)..
Ale cos dziwnie pracuje jak tyle wleję....
mam podane że 180cc (ml) w prawą goleń( tłumik)
i 170cc w lewą (ml)..
Ale cos dziwnie pracuje jak tyle wleję....
Jeśli system Hydracoil 2 (Boxxery od 2003 - 2005), to dobre masz wartości. Opisz dokładnie, co jest nie tak z pracą? Te Boxxery był wrażliwe na gatunki olejów. Pamiętam, że mój kumpel miał problem, bo kupił sobie olej Motul Factory (najwyższy) i mu Boxxer pracował gorzej, niż na LHM.
www.foesracing.com
Mam takiego boxxa
dziś go akurat zalewałem. W goleni z tłumikiem zostaw tyle ile powinno być czyli od 180 do 200 ja akurat wlałem 200ml bo mi gubił tłumienie jak miał mniej...
W goleni bez tłumika możesz mieć nawet pusto... ( no trochę ml do smarowania) albo pełno (200ml)zależy od Ciebie jak Ci się podoba.
Tam się tworzy komora powietrzna odpowiadająca za dobicie, jak masz mało oleju to powietrze się mało spręża i łatwo dobić. No a jak masz dużo oleju to bardziej się spręża i trudno dobić
Ja mam w tej goleni obecnie 40ml ale chyba podleje do 60-70 bo trochę za miękki jest. 

W goleni bez tłumika możesz mieć nawet pusto... ( no trochę ml do smarowania) albo pełno (200ml)zależy od Ciebie jak Ci się podoba.
Tam się tworzy komora powietrzna odpowiadająca za dobicie, jak masz mało oleju to powietrze się mało spręża i łatwo dobić. No a jak masz dużo oleju to bardziej się spręża i trudno dobić

Jeżeli chodzi o tłumienie HC2 (a raczej na pewno) to leje się po 190ml. Do jednej goleni idzie olej W5 a do drugiej W2.5 ale nie pamiętam do której jaki
Ja leje W5 do obu i jest git już 2 sezony, olej nie jest przyczyną blokowania amora!!!! , przyczyna moze być tłumienie kompresji za bardzo skręcone (zależy jeszcze jaki BOXXER)
pozdro

Ja leje W5 do obu i jest git już 2 sezony, olej nie jest przyczyną blokowania amora!!!! , przyczyna moze być tłumienie kompresji za bardzo skręcone (zależy jeszcze jaki BOXXER)
pozdro
BTW, stare Boxxery Race do 2003r. (lub 2004) miały skopane tłumiki. Ostatnia wersja HC2 2005 miała już poprawione. Defekt polegał na tym, że przy szybkiej kompresji tłumik blokował skok widelca. Dało się to odczuć zwłaszcza na dropach. Przy prawidłowo zalanym widelcu wykorzystywane było ok. 130mm skoku. Wcześniej mógł Ci poprawnie działać, bo miałeś po prostu mniej oleju. Takie poprawione tłumiki (HC2 Blackbox) były do kupienia w Harfie i kosztowały ok. 150zł.
www.foesracing.com