Poczta Polska, pytanie.

GrzesiekrK
Kontakt:

Poczta Polska, pytanie.

Post autor: GrzesiekrK »

Witam. 26 marca zostala wyslana do mnie paczka ubezpieczona piorytetowa. Dzisaj mamy 8 kwietnia, paczki jak nie bylo tak nie ma. Na poczcie oczywiscie nic nie wiedza. Pisalem do konsultantow z poczty polskiej powiedziano mi ze 1 kwietnia byla paczka w warszawie. czy mozliwie zeby jescze paczka nie doszla do krakowa?

I czy jezeli zglosze reklamacje zaginionej paczki czy jest szansa odyskania jej czy tylko pieniadze?
gg: 5210092
konewka
Kontakt:

Post autor: konewka »

pamietaj ze paczka ubezpieczona jest inaczej monitorowana. jest bardziej pilnowana itd. do mnie normalnie paczki szly zawsze trzy dni (wyslana w poniedzialek, u mnie byla w srode rano), jak zamawialem boxxera, paczka szla tydzien bo byla ubezpieczona, to samo bylo z dee-max'ami. ale do Ciebie cos dlugo idzie. do mojego kumpla paczka z adapterem szla ponad tydzien (nieubezpieczona, priorytet) a to bylo w zeszlym tygodniu
http://mrshaper.pinkbike.com/
street-fighter
Kontakt:

Post autor: street-fighter »

mysle ze poczekaj 14dni roboczych od dnia nadania i pojdz zglosic zaginiecie :) roznie to z poczta bywa
To tylko moja skromna opinia. Prosze nie gryzc :]
osato
Kontakt:

Post autor: osato »

z poczta polska tak wlasnie jest, ze im sie nigdy nie spieszy..
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

nie rozumiem po co ubezpieczac przesylki w PP. Juz 100x bardziej oplaca sie zamowic kuriera i sie nie martwic.
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Tak w gwoli formalności telefon z KRK do mnie do Katowic szedł 14 dni roboczych :wink:
Pieszo bym szybciej zaszedł :mrgreen:
Zaborowski1
Kontakt:

Post autor: Zaborowski1 »

Marcio dokładnie . lepiej juz zamowic kuriere i miec paczke max.2 dni a nie ubezpieczac z PP i czekac Bóg wie ile.
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
GrzesiekrK
Kontakt:

wiecie, do tej pory na piorytet poczta czekalem max 3 dni

a teraz paczka doszla w ostatnim mozliwym dniu
Kondi_GK
Kontakt:

Post autor: Kondi_GK »

Pora swiąteczna jajeczka itd wiec paczki wolniej ida :) ja na twoim miejscu poczekłabym do środy 15 kwietnia i zaatakowałbym poczte w sprawie zaginięcia.
A i po pierwsze jak sie szybko denerwujesz to kup jakies srodki na uspokojenie bo wyglada to tak.

Składasz reklamacje jakis tam prosty druczek i już. Potem czekasz aż druga strona potwiewrdzi zaginiecie paczki w tym momencie jest juz jakis tydzien poźniej nastepnie poczta ma 14 dni na rozpatrzenie twojej reklamacji (jezeli paczka ubezpieczona to nie bedzie problemow poczta wyplaca kase) po pozytywnym, rozpatrzeniu reklamacji po jakims miesiacu od zlożenia reklamacji bedziesz miał kase na koncie.

A sorki zapomniałem ze ty kupowałeś wiec to nadawca dostanie kase z ubezpieczenia chyba ze to jakos z poczta pozalatwiacie wiec nie dosc ze z poczta sie schodzi to sporo tez zalezy od szybkosci dzialania drugiej strony.
GrzesiekrK
Kontakt:

napisalem ze doszla paczka w ostatnim mozliwmy dniu takze wszystko prawie* wporzadku

* - jak wiemy prawie robi duza roznice
agressor
Kontakt:

Post autor: agressor »

ja ostatnio na priorytet dostalem po 10 dniach :/ poczta to syf , wszystko co panstwowe to *******.
ODPOWIEDZ