Ustawienie regulacji odbicia w DJu 3 2004
-
- Kontakt:
Ustawienie regulacji odbicia w DJu 3 2004
Cześć
Mam następujący problem,mój kumpel ma uginacz wymieniony w temacie i odbija mu strasznie szybko(olej 5-6W).
W tych rocznikach można jakoś wyregulować tłumiki aby nie odbijał tak szybko i chodził bardziej miękko?
pozdro
Mam następujący problem,mój kumpel ma uginacz wymieniony w temacie i odbija mu strasznie szybko(olej 5-6W).
W tych rocznikach można jakoś wyregulować tłumiki aby nie odbijał tak szybko i chodził bardziej miękko?
pozdro
5W to raczej za malo. Normalnie jest 7,5W
W DJ 3 nie bylo nawet wewnetrznych regulacji tlumienia z tego co pamietam. DJ 2 mial wewnetrzne i oske 20mm i to byla jedyna roznica miedzy nimi.
Wyreguluj go olejem. Wez olej 10W albo 15W jesli chcesz miec mocno wytlumiony. Powyzej 15 juz raczej nie ma sensu.
Oleju lejesz tyle co w instrukcji i potem dolewasz pare ml jesli dobijasz albo wyciagasz strzykawka pare ml jesli nie pracuje calym skokiem. (Poziomem oleju nie zmieniasz tlumienia!)
W DJ 3 nie bylo nawet wewnetrznych regulacji tlumienia z tego co pamietam. DJ 2 mial wewnetrzne i oske 20mm i to byla jedyna roznica miedzy nimi.
Wyreguluj go olejem. Wez olej 10W albo 15W jesli chcesz miec mocno wytlumiony. Powyzej 15 juz raczej nie ma sensu.
Oleju lejesz tyle co w instrukcji i potem dolewasz pare ml jesli dobijasz albo wyciagasz strzykawka pare ml jesli nie pracuje calym skokiem. (Poziomem oleju nie zmieniasz tlumienia!)
-
- Kontakt:
zarzycki_adam pisze:kolega nie ma powietrza ale załadowaliśmy dzisiaj sprężyny od 66rc i jest lepiej, z tym olejem to będzie musiał spróbować zalać coś koło 9W
Jesteś Mistrzem! Niczym Chuck Norris!
Jakim cudem załadowałeś sprężyny do 66rc (rozmiar lagów FI 35mm) do dj3 (rozmiar lagóg FI 32mm) ???????????????????????
poza tym skąd weźmiesz olej 9W jak są oleje 2,5 ; 5 ; 7,5 ; 10; 15 ; itd?
Będziesz obliczał wzorem krzyżowym i mieszał olej np 5 w i 10 w???
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3853780
-
- Kontakt:
Wojtekrk
ale przecież nigdy nie wyjdzie idealnie 9w ;P
dobra czepiam się o szczegóły wiem wiem
------------------------------------------------------------------------------------------------------
zarzycki_adam
GENIUSZEM JESTEŚ TY! Ponieważ Sprężyny od DJ różnią się od sprężyn 66 ponieważ mają inna średnice......
Sorry ale głupoty gadasz z tymi sprężynami!
Aż z ciekawości zmierzyłem średnice w moich sprężynach z 888( które są takie same jak w 66 tylko różnią się długością i jak na moje okno nie jest fizycznie możliwe żeby wcisnąć sprężyny o średnicy prawie 32mm w golenie o tej samej średnicy...)
no tak zapomniałem o proporcjach oraz wzorze krzyżowym ;p
Krakos oleje mozna mieszac i jeśli w odpowiedznich proporcjach wymieszasz 7,5w i 10w to wyjdzie ci 9w. A co do pierwszego to nie mam pojecia.....
ale przecież nigdy nie wyjdzie idealnie 9w ;P
dobra czepiam się o szczegóły wiem wiem

------------------------------------------------------------------------------------------------------
zarzycki_adam
Krakos
Sprężyny geniuszu są takie same tylko tyle że od 66 są miększe a olej zawsze można zmieszać!
GENIUSZEM JESTEŚ TY! Ponieważ Sprężyny od DJ różnią się od sprężyn 66 ponieważ mają inna średnice......
Sorry ale głupoty gadasz z tymi sprężynami!
Aż z ciekawości zmierzyłem średnice w moich sprężynach z 888( które są takie same jak w 66 tylko różnią się długością i jak na moje okno nie jest fizycznie możliwe żeby wcisnąć sprężyny o średnicy prawie 32mm w golenie o tej samej średnicy...)
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3853780
-
- Kontakt: