witam sluchajcie potrzebuje new podkładki te gumowe miedzy sprezyna a szpila. w amorku duro triple. macie jakies pomysly z czego to dorobic?? albo cos ?
to skoro masz duro triple i nie masz zadnych podkładek to ładnie ci pewnie hałasuje amorek:D...hehe miedzy szpila a resorem... Vin_OSW- a rozbierałes duro juz????
Podkładki są ale plastikowe a nie gumowe :P O takie białe Ci na pewno chodzi Rozbierałem już ze 3 razy :P jutro pewnie będzie kolejny bo zakładam tłumik :P Przy odbiciu mi hałasował jak poje... bo te ciulowe sprężynki negatywu były za miękkie i łatwo dobijały :P zamiast nich wcisnąłem tam elastomer i jest git po paru modyfikacjach mam 130 mm płynnego skoku i 1,5 cm zapasu
czy ja wiem czy ona była gumowa :P wydawało mi się że to plastik xD
na pewno Ci chodzi o na tych szpilach co przytrzymuje sprężynkę na swoim miejscu o ile dobrze pamiętam to chyba były po obu stronach sprężynki powrotu nie jestem pewien
jak jest szpila i ta glowka gdzie imbus jest. to nastepnie masz sprezynke... i zaraz za sprezynka powinny byc gumowe podkładki...ja dzisiaj sobie je dorobiłem i jakos amorek zyje ale nadal jak skacze i go dobije do konca i odbija to strasznie strzela.
Dlatego mnie to wkur... i w ok 2,5 cm elastomeru tego co jest w sprężynach wywierciłem dziurę i wcisnąłem na te szpile :P i teraz jest ok ewentualnie można by spróbować z czymś bardziej miękkim
ale jak tam w ten otwor co zrobiłes w elastometrze wsadzic szpile??? przeciez elastomer jest w sprezynie a ona jest z oby dwoch stron zamknieta tymi kapslami...białymi
acha kurcze sorka zamuliłem z tematem:D:D zrozumiałem ze w elastometr a ty go poprostu obcioles i te 2.5centa nasadziłes na szpile...czaje.
czyli jak to jest im wieksza ta podkładka gumowa to ciszej bd chodził????
Ja tam tylko wsadziłem tyle ile miałem :P A dziury to wiertarką zrobiłem xD Ale powinny być większe bo ja na hama wciskałem i dosyć twarde to jest ;/ ale lekko się rozwierci jeszcze i powinno być bardziej miękkie Dzisiaj chyba nawet założę tłumik Tylko muszę skądś skombinować olej xD