Support Truvativ Giga pipe DH - pytanie

666dzichat
Kontakt:

Support Truvativ Giga pipe DH - pytanie

Post autor: 666dzichat »

Cześć wszystkim, otóż mam małe pytanie, mianowicie mam rame z mufą 73 mm chce kupić wyżej wymieniony support o rozmiarze 73x113 do tego mam jeszcze napinacz który jest zakładany na support czyli grubośc napinacza to jakieś około 5mm. I problem polega na tym, ze nakretki od supportu w truvativie nie wchodzą w rame tylko tylko kołnierze zostaja na zewnątrz (mam nadzieje ze wiecie o co chodzi) I jak załoze taki support to czy nie bedzie luzów z powodu tego napinacza. Czy ma ktoś tak w swoim rowerze i czy jezeli ma do tego załozony support to są luzy czy nie.

Mam do tego jeszcze inna opcje bo moge kupić FSA Platinum Pro 73x113, w którym miska od lewej strony (czyt. nie od zebatki) wchodzi cała w rame, czyli nie bede miał problemu z dokręceniem i zniwelowaniem luzów.

I moze jeszcze ma ktoś support FSA Platinum Pro i moze napisze jakieś opinnie o nim, czy jest wytrzymały i czy nie ma z nim problemów.

Pozdrawiam
miki_ck
Kontakt:

Post autor: miki_ck »

nie wiem jaki masz napinacz ale jesli naprawdę ma 5mm grubości w miejscu mocowania to nie będzie pasował.
Ja mam dokładnie suport truvativa 73x113 + napinacz (mufa 73) i spasowało ledwo na styk (mocowanie napinacza ok. 2mm grubości)

666dzichat pisze:I moze jeszcze ma ktoś support FSA Platinum Pro i moze napisze jakieś opinnie o nim
http://www.dh-zone.com/sprzetownia/rece ... pr&SID=289
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Jeśli masz mufę 68mm i chcesz do tego napinacz to jeśli chodzi o Gigapipe Team Dh masz tylko dwie opcje do wyboru. 118x73E i przy linii łańcucha 51 albo 128x73E przy linii łańcucha 56. W obu przypadkach bez żadnych podkładek.
paproch
Kontakt:

Re: Support Truvativ Giga pipe DH - pytanie

Post autor: paproch »

Witam, podepne się pod temat, miałem truvativa howitzer xr na isis 136mmx73e czy giga 118x73e bedzie pasować? korby to truvativ ruktion howitzer
ODPOWIEDZ