Witam.
Napotkalem kilka problemow zwiazanych ze skladaniem nowego roweru.
1. Czy stery" cane creek S-3" pasuja do ramy LF dragstar 2005 (sa to stery standardowe)?
2. Czym roznia sie marzocchi drop off III od IV oraz rocznik 2006 od 2007?
^ Ktory najlepiej zakupic?
3. Jakie grubosci opon wybrac do dh/fr (w gre wchodza opony maxxis "minion", "high roller").
Prosze o pomoc, bede bardzo wdzieczny.
Pozdrawiam.
mrutbdg nadmien jeszcze ze lepiej fronty 2 albo przynajmniej 1 na przód bo reara z jego bocznym trzymaniem na przód nigdy bym nie zalozyl (a niektórzy tak jezdza)
A nie wystarczą Miniony DHF 42A w rozmiarze 2.35? Pytam się, bo sam na takich jeżdżę i chciałbym się przy okazji dowiedzieć, czy dużą różnicę czuć po przesiadce na szersze gumy? Duży wzrost przyczepności, stabilności na trasie? Jest sens brać cięższe gumy z większymi oporami?
Spaced No raczej roweru nie oszczędzam, chociaż technikę jakąś już mam. No i raczej jakoś dużo nie ważę, bo w granicach 60 kg. Tak dla sprostowania jeżdżę teraz ( na przodzie ) z Minionem DHF 2.35 ale w mieszance 60a. No i przyczepności mi brakuje dosyć bardzo. Czy mogę liczyć na znacznie większą przyczepność, jeśli założę miększą gumę? Pytam, bo nie miałem jakoś okazji jeździć w terenie na miękkich gumach.
Ale jak myślicie, jest sens pakować się w opony o szerokości 2.5, czy lepiej zostać przy 2.35? Opony będą tylko na zawody. A może jeszcze miększe wziąć, czyli mieszankę 40a?