Opinię o korbie Truvativ Ruktion

-_IrO.Com_-
Kontakt:

Opinię o korbie Truvativ Ruktion

Post autor: -_IrO.Com_- »

Witam
Sprzętownia jak wiadomo od kilku lat mimo interwencji użytkowników nie działa jak powinna. więc dalej nie tłumacze dlaczego założyłem ten temat.
Krótka piłka mam bardzo ograniczony fundusz bo w ostatnim czasie byłem zmuszony do wymiany ramy i amora więc tak...
Korba ma mieć przeznaczenie głównie Dirt i nieco w Park'u
Mieliście jakieś przykre sytuacje z tą korbą. Czy powinna wytrzymać chociaż z rok??
konewka
Kontakt:

Post autor: konewka »

-_IrO.Com_- mialem ja w sztywniaku w zeszlym roku, przejezdzila spokojnie mnostwo wyjazdow na stozek, skrzyczne itd. a jestem troche ciezszy, dropy i hopy tez wytrzymala. od siebie spokojnie moge polecic. dobra korba za dobre pieniadze
http://mrshaper.pinkbike.com/
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Mały OT czym właściwie się różni hussefelt od rukiona?
Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

Pamiętaj że ruktion jest pod howitzera, a domyślam się że takiego suportu nie masz - musisz też go kupić. Ale chyba lepiej dołożyć pare złotych i kupić już Hussefelta z suportem Team - koło 250zł zestaw a nie do zajechania :]
Gawor04DH
Kontakt:

Post autor: Gawor04DH »

Rok wytrzyma ale po dłuzszym czasie użytkowania zacznie sie sypać, ogólnie posiadam tą korbę i odradzam poniewaz już mi sie zepsuła tzn mocowanie isis juz do niczego sie nie nadaje i jest krzywa. Radze troche dozbierać i kupić hussefelta.
http://gawor04.pinkbike.com/
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Ruktiona odradzam :!: Szit jakich mało miałem go 3 dni i pękła a na przegladzie gwarancyjnym powiedziano mi ze to moja wina była :roll:
Themin
Kontakt:

Post autor: Themin »

W tym przedziale cenowym jedna z lepszych opcji. Śmigałem na tej korbie przez 2 sezony i nie było najmniejszych problemów, śmigałbym dalej, ale przez swoją głupotę rozwaliłem gniazdo. Kupiłem następny egzemplarz i śmigam dalej i żadnych wad tej korby nie zauważyłem, no może poza wagą. Szczerze polecam.
brooce
Kontakt:

Post autor: brooce »

Mam Ruktiona od... trochę ponad roku. W pierwszym półroczu złapała lekkie luzy (na połączeniu z supportem - ale nie denerwują za bardzo, czuć tylko przy odpowiednim naciśnięciu na korby) -> ale do dziś nic więcej się nie zmieniło. Ciężkie to cholerstwo, może niezbyt wytrzymałe, ale na rok powinno starczyć.
http://brooce.pinkbike.com
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

słaba korba. mi po niespełna sezonie wyrobiło się gniazdo osi w obu ramionach i łapała luzy non stop. końcem tej korby było uderzenie w kamień podczas zjazdu gdzie na szczęście pękła na pół i musiałem już kupić co innego :)
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
slawkow68
Kontakt:

Post autor: slawkow68 »

korba jak najbardziej ok. Kupiona w zeszle wakacje, w nastepstwie lx, ktory nie wytrzymal trudów jazdy. Kupilem ja majac na uwadze to, ze chwile pojezdze i przesiade sie na cos z wyzszej polki, ale korba sie trzyma, jedynie support trzeba bylo przesmarowac. Uzywana raczej w ostrzejszym fr, ale w fullu. Polecam.
-_IrO.Com_-
Kontakt:

Post autor: -_IrO.Com_- »

OK dzięki for all mam nadzieje ze rok wytrzyma pzdr.
ODPOWIEDZ