Witam.
Może ktoś sie orientuje, czy są jakieś sposoby żeby zmniejszyć skok amortyzatora ( Manitou Stance Blunt 150 mm z 2007 roku) ? Chciałbym otrzymać około 120 mm -100 mm skoku. Szukałem w szukajce ale niestety nic nie udało mi się znaleźć.
Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź;)
Zmniejszenie skoku w manitou
-
- Kontakt:
nienieeni to nie tak, jak wsadzisz tylko krotsza sprezyne to przy podnoszeniu koła on bedzie ,,wypadal " o te 4-5 cm czyli do normalnego skoku. Nie wiem czy na 100% w manitou ale w marzocchi i innych amorach w ktorych to robilem , wsadzic trzeba tulejki dystansowe o dlugosci takiej , ile chcemy obnizyc tam gdzie jest sprezyna negatywna, czyli na tlumik. najlepiej wyjac sprezyne wlozyc tulejke i nalozyc spreezynke spowrotem zeby nie stukalo nic. po tej operacji trzeba jeszcze dociac/kupic nowe sprezynki bo jak zalozysz zwykle to bedzie twarzdiej:)) mam nadzieje ze pomoglem jak co to pisz na gg 10140973:)
sprzedam buty shimano MP90![url]http://allegro.pl/show_item.php?item=2041896325[/url]
szustaczek dzieki wielkie za info.
mam jeszcze pytanko, gdzie takie tuleje dostac i jak to cenowo sie uklada ? chciałbym otrzymac 100 mm ( a mam 150 mm) czyli jaka dlugosc tulejek? Spręzyn bym nie zmieniał bo w sumie teraz jest miękki a jak sie utwardzi to nawet lepiej:) Pozdrawiam i z gory dzieki za pomoc;)

tulejki to chyba logiczne że 50mm, zrobić je powinien każdy tokarz za parę/paręnaście złotych, nie jest to jakoś specjalnie precyzyjna robota więc nie powinno być problemu. Co do sprężyn to wszystko pięknie, tyle że jednak może być ciężko upchać te dodatkowe 5cm sprężyny w goleni
bo poprostu będziesz ją musiał ścisnąć i dopiero skręcić korek.

SKRADZIONY!!! http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=55611 Dalej bez sprzętu 

-
- Kontakt: