[Wisła] Stożek dla poczatkujących.

jeżykBDG
Kontakt:

[Wisła] Stożek dla poczatkujących.

Post autor: jeżykBDG »

Na początku sierpnia zamieżam sie wybrac do wisły, lecz niewem czy podołam tej trasie...jeżdże na Ht w górach jeszce nigdy nie byłem Jaki jest poziom tras na stożku? Może lepiej było by wybrać się gdzieś indziej? jesli tak to gdzie?

EDIT: Wie ktoś może gdzie znajde jakieś nowe zdjęcia z tras w wiśle? Bo szukam i coś sie natknąć nie moge. Na PB jest troche ale nieodzwierciedla to całej trasy :/

SIEMA MELON!
ACextreme
Kontakt:

Post autor: ACextreme »

Niestety zadne zdjecia nie oddadza poziomy takiej trasy.
Wszystko zalezy od twojego poziomu technicznego.
Mianowicie trasa w wisle nalezy do najtrudniejszych w Polsce- jest stroma, na calej dlugosci sa korzenie i trawersy, duza ilosc zakretow (takze po trawersach) i stromych scianek. Wazne sa takze opony jakie posiadasz, bez dobrych gum na sztywniaku moze byc ciezko, a w szczegolnosci gdy bedzie choc troche mokro.

Osobiscie odradzalbym Ci stozek na poczatek przygody z gorami, poniewaz prawdopodobnie skonczy sie tak, ze zamiast po trasie bedziesz jezdzil po czesci szlakami pieszymi co psuje nasza opinie.

Od siebie polece Ci niedaleko polozona miejscowke jaka jest Gora Żar- Międzybrodzie Żywieckie. Są tam obecnie dwie trasy- z zawodów i tzw. "karp". Pierwsza w miarę prosta z kilkoma trudniejszymi odcinkami- w sam raz na start. Druga juz trudniejsza technicznie i wymagajaca. Wiec do wyboru do koloru- z pewnoscia sie nie zawiedziesz.

Pozdrawiam
http://www.endura.pl
Noldorek
Kontakt:

Post autor: Noldorek »

jeżykBDG polecam film EVOLUTION, tam chłopaki jadą cała trasę...ale i tak wydaje się ona prostsza niż jest naprawdę :)
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6438250
Wszystko na sprzedaż
BorDH
Kontakt:

Post autor: BorDH »

Zgadzam sie z przedmowcami ... hmm mozesz sie zniechecic do DH powypadzie na stozek gdyz jak kol. mowili najtrudniejsza trasa w polsce ... Po deszczu to juz nie wspomne ... Ewentualnie blisko wisly to Skrzyczne w szczyrku nie jest zle ....
BorDH
ACextreme
Kontakt:

BorDH pisze:najtrudniejsza trasa w polsce
Nie doczytales... nalezy do najtrudniejszych. Ostatnio spadla na drugie miejsce, a najtrudniejsza jest Czarna Góra- tam mozna zobaczyc namiastke prawdziwego DH jadac trase "na raz" :roll:
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

ACextreme mysle, ze pare bardziej prywatnych tras tez na poziomie znajdziesz ;)
mrutbdg
Kontakt:

Post autor: mrutbdg »

jezyk skoro w koronowie nie dajesz rady to co dopiero w wisle. Porywasz sie z motyka na slonce. Najpierw przejedz wszystkie trasy w koronowie lacznie z tymi trudniejszymi to wtedy pogadamy szczegolnie nowa trase kolo fort williams ;)
Demo 8 2010 BoXXer Race
BorDH
Kontakt:

ACextreme Odnosnie czarnej gory warto sie przejechac na weekend ?
BorDH
ACextreme
Kontakt:

BorDH
Hmmm... mysle ze jedynie na weekend, chyba ze mieszkasz obok. Tylko prawda jest taka, ze jest tam po co jechac jezeli faktycznie jestes w miare dobrze wycwiczony, poniewaz po calym dniu jazdy, drugiego dnia ciezko jest sie na trasie pozbierac "normalnemu" riderowi :roll: . Mowie oczywiscie o konkretnym w miare treningu DH.
Poza tym znajdziesz tam ze 2-3 traski latwiejsze bardziej enduro/ FR- lokalesi na miejscu z pewnoscia pomoga. Na miejscu jest dobra baza noclegowa i jest gdzie dobrze zjesc.

Spaced
Zapewne masz racje, lecz chodzi mi o te, ktore w PL sa powszechnie znane.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

ACextreme to jak tylko na weekend? ;) Teraz nie wiem czy z wyjazdem do czech uda sie do worka czarna góre wpakowac ale w wakacje trzeba bedzie miejscówke odwiedzic.

BorDH jak mieszkasz na południu do czechów i słowaków nie dyskryminuj bo tez niezłe miejscówki maja z niezłymi hardcorami. Tryniec słyszałem, ze niezły, Jasna dobrze wytrzymalosc sprzetu testuje ;)
BorDH
Kontakt:

SpacedJasna potwierdzam swietna traska ....

ACextreme Jezeli chodzi o sile to nie braknie na pewno bo kondyche mam - jestem w kadrze Pl (Narciarstwo Alpejskie) :)

Ogolnie dzieki za info ...
AAAa nie orientuje sie ktos kiedy sa zawody w Mostach u Jablonkova na Bikeparku ?
BorDH
Qcor
Kontakt:

Post autor: Qcor »

co to jest kadra PI?
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1075066
BorDH
Kontakt:

Qcor Kadra PL = Kadra Polski ... :?:
BorDH
ODPOWIEDZ