Glory dh - vs Demo 8 (fsr)
-
- Kontakt:
Glory dh - vs Demo 8 (fsr)
Niedawno powstał podobny post na temat wyboru ramy tylko ze do Fr.
Ja potrzebuje opinii na temat tych dwóch modeli. Planuje kupno jednej z nich (nowej) i waham się którą wybrać. Ponieważ będzie to mój pierwszy full, wiec doświadczenie na temat tych ram mam słabe, aczkolwiek jeździłem na wielu, lecz na żadnym z tych. Jeśli macie jakieś inne propozycje, i sensowne, w tej samej cenie ( rama najprawdopodobniej zostanie sprowadzona z usa) i wraz z damperem to będę wdzięczny ;*
Ja potrzebuje opinii na temat tych dwóch modeli. Planuje kupno jednej z nich (nowej) i waham się którą wybrać. Ponieważ będzie to mój pierwszy full, wiec doświadczenie na temat tych ram mam słabe, aczkolwiek jeździłem na wielu, lecz na żadnym z tych. Jeśli macie jakieś inne propozycje, i sensowne, w tej samej cenie ( rama najprawdopodobniej zostanie sprowadzona z usa) i wraz z damperem to będę wdzięczny ;*
-
- Kontakt:
http://cgi.ebay.com/2009-Giant-Glory-DH ... 1|294%3A50
Glorka z 08 była ostatnio za 1100 z dhx-em 5,0 a aukcji z fsr-em juz nie mogę znaleźć, bo najprawdopodobniej sie skonczyła. tylko nie pisało tam nic czy jest z damperem czy bez, a na zdjęciach była razem z dhx-em za 1600 bodajże
Glorka z 08 była ostatnio za 1100 z dhx-em 5,0 a aukcji z fsr-em juz nie mogę znaleźć, bo najprawdopodobniej sie skonczyła. tylko nie pisało tam nic czy jest z damperem czy bez, a na zdjęciach była razem z dhx-em za 1600 bodajże
Ponieważ będzie to Twój pierwszy full nie ma znaczenia którą z tych 2 ram wybierzesz. Pojeździsz, zobaczysz co i jak, pojawią się upodobania to sobie zmienisz.
I nie daj się wciągnąć z gonienie króliczka i poszukiwanie coraz to lepszej ramy. Kup to co jest i tak nie będzie to miało dużego znaczenia dla Ciebie ( bo jesteś zielony
)
I nie daj się wciągnąć z gonienie króliczka i poszukiwanie coraz to lepszej ramy. Kup to co jest i tak nie będzie to miało dużego znaczenia dla Ciebie ( bo jesteś zielony

[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
Damian3203 ja bym jednak naciagnał budzet o 100$ i wzial dhra z go-ride.com. Dobry sklep ze sprawdzona obsługa wiec nie bedzie problemów, a ramka cudna.
http://www.go-ride.com/SPD/turner-dhr-- ... 418755.jsp
W niezłych cenach jest tez devinci willson z uk.
A z tych 2 wymienionych to wolalbym jednak glorke. Na poczatek mysle, ze katy beda ci bardziej pasowac ale jak steel mowi bierz na co bedzie okazja.
http://www.go-ride.com/SPD/turner-dhr-- ... 418755.jsp
W niezłych cenach jest tez devinci willson z uk.
A z tych 2 wymienionych to wolalbym jednak glorke. Na poczatek mysle, ze katy beda ci bardziej pasowac ale jak steel mowi bierz na co bedzie okazja.
ciężki wybór... w sumie obie ramki sa bardzo dobre.. obie sporo ważą.. geo maja podobne... ja bym wybral glory bo teraz ta ramka mi sie poprostu bardziej podoba.. ale bez znaczenia ktora z nich kupisz to i tak bedzie bardzo dobra.. bo obie ramki sa bardzo dobre... a jak to twoj pierwszy full to sadze ze nie poczujesz roznicy... miedzy glory a demo
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
nr 1 Big hit + shiver ;D haha jakies 22-23 kilo drugi ma ciężką tose inu z 04.
Mam jedno pytanie do Ciebie ;D nie orientujesz się gdzie najlepiej ( bezproblemowo) w miare tanio, bo wiadomo cena gra najważniejszą role dostane tą glorke ? Wiadomo, że najlepiej sprowadzać, prawdopodobnie zza wielkie wody. Ale może są jakies lepsze żródła o których nie wiem.. ;D i nie orientujesz sie za ile mogę ją dorwać w pl. od dystrybutora ( o ile w ogóle moge ) ?
Mam jedno pytanie do Ciebie ;D nie orientujesz się gdzie najlepiej ( bezproblemowo) w miare tanio, bo wiadomo cena gra najważniejszą role dostane tą glorke ? Wiadomo, że najlepiej sprowadzać, prawdopodobnie zza wielkie wody. Ale może są jakies lepsze żródła o których nie wiem.. ;D i nie orientujesz sie za ile mogę ją dorwać w pl. od dystrybutora ( o ile w ogóle moge ) ?
Damian3203 nie wiem bo mnie glorki nie korciły. ACExtreme sie orientuje w tematach glorki na forum wiec jego pytaj. Ale mysle, ze pare osób ci podpowie. Myslalem, ze głownie us bierzesz pod uwage ale tak to w tych cenach w pl jeszcze spokojnie poza glorka jakiegos ktm aphex czy zumbi bys ogarnał.
A co do bików to stary jak mówisz, ze srasz na wage, a potem mówisz, ze nia panujesz nad bikiem 22kg (podejzewam, ze twoj ht lzejszy min 4kg jak nie wiecej) to chyba sam sobie zaprzeczasz
A co do bików to stary jak mówisz, ze srasz na wage, a potem mówisz, ze nia panujesz nad bikiem 22kg (podejzewam, ze twoj ht lzejszy min 4kg jak nie wiecej) to chyba sam sobie zaprzeczasz

-
- Kontakt:
Hahahah, zamieszało sie to wszystko. To jest tak. mój waży jakies 16-17kg. Kumpel ( mówie o bh+sh.) wcześniej też jeździł na sztywnym, i twierdzi, że nie mam się czym przejmować, bo on też miał takie wrażenie, zaraz po złożeniu roweru, ale szybko wszystko ogarnął i daje radę... Więc według mnie wysoka waga ramy nie ma większego znaczenia, ponieważ zależy mi na niezawodnej pracy zawieszenia i bezawaryjności, nawet kosztem wysokiej wagi *. A straty wagowe postaram sie odrobić pozostałymi komponentami
Damian3203 dobrze zrobiona rama moze byc bezawaryjna wazac 1.5kg mniej niz glory
A praca zawieszki z waga ramy ma tyle wspolnego co mój penis i sztuka nowoczesna
A przyzwyczaic sie mozna ale powiem ci, ze jezdzilem na biku 22.5kg i nawet mialem okazje na takim pod 25kg sie przejechac i zwyczajnie jezdzi sie zle.
Ale jak czesci z ht przelozysz to watpie zeby tak wysoko było.

A praca zawieszki z waga ramy ma tyle wspolnego co mój penis i sztuka nowoczesna

A przyzwyczaic sie mozna ale powiem ci, ze jezdzilem na biku 22.5kg i nawet mialem okazje na takim pod 25kg sie przejechac i zwyczajnie jezdzi sie zle.
Ale jak czesci z ht przelozysz to watpie zeby tak wysoko było.
-
- Kontakt:
Źle zrozumiałeś. Postaram się inaczej: więc to jest tak zależy mi na ramie (wiadomo cudów nie ma, ale repliki sąSpaced

No a rower składany od podstaw, nie przekładam rzeczy ze starego . Jedynie strokera ace bo żal sie z nim rozstawać ;D