Korba do DH/FR : SLX/Saint ?
Korba do DH/FR : SLX/Saint ?
Poszukuję korby do lekkiego DH/FR.Ważę 90kg i brakuje mi jeszcze techniki. Jeżdżę raczej ciężkawo no i niedoloty jakieś pewno też się trafią. Czytałem już tematy o korbach ale nadal nie rozwiały one moich wątpliwości.Korba pod 68/73
1. Czy SLX wytrzyma pod moją masą ?
2. Czy to prawda że Saint FC-M800 potrafi się luzować ?
3. Co innego możecie doradzić ?
Budżet do 650zł max z suportem.Oczywiście poszukuje nówki.Waga przydałaby się jak najniższa,ale jeżeli ma to się odbyć kosztem wytrzymałości to te 200g więcej mnie nie zabije.
Pozdr
1. Czy SLX wytrzyma pod moją masą ?
2. Czy to prawda że Saint FC-M800 potrafi się luzować ?
3. Co innego możecie doradzić ?
Budżet do 650zł max z suportem.Oczywiście poszukuje nówki.Waga przydałaby się jak najniższa,ale jeżeli ma to się odbyć kosztem wytrzymałości to te 200g więcej mnie nie zabije.
Pozdr
1. Wątpliwe
2. Każda źle złożona korba się luzuje, wystarczy trochę "loktaju"
3. RF Atlas FR - o ile sobie sprowadzisz to się w budżecie zmieścisz, pomyśl też nad Saintem 09 ( tylko nie płacz proszę, że znalazłeś tylko drożej. Wystarczy poszukać ).
2. Każda źle złożona korba się luzuje, wystarczy trochę "loktaju"
3. RF Atlas FR - o ile sobie sprowadzisz to się w budżecie zmieścisz, pomyśl też nad Saintem 09 ( tylko nie płacz proszę, że znalazłeś tylko drożej. Wystarczy poszukać ).
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
Ok czyli SLX odpada. Sainta 09 szukałem ale taniej niż 790zł nie znalazłem gdyż potrzebuję wersję 68/73 175mm ramiona. Jeżeli miałby ktoś linka do tańszej opcji to będę bardzo wdzięczny, jeżeli nie to raczej nie opłaca mi się dopłacać jeszcze 200zł dla nieco niższej wagi. RF Atlasa szczerze mówiąc nie patrzyłem bo myślałem że drożej,ale poszukam.Co do Holfellera to jakoś jestem zrażony do Truvativa.Dzięki
Przecież to jest plus, ze masz którsze ramię, wzrost nie ma tutaj nic do rzeczy, te 5mm co możesz mieć więcej to naprawdę niczego nie zmienia w kwestii dopasowania do wzrostu, za to zwiększa prawdopodobieństwo, że zakosisz o glebę...
Druga sprawa, Steel wyraźnie pisał skąd masz sobie ściągnąć Atlasa (CRC). Co do Sainta to jest jedna nieużywana na Allegro w tej chwili, natomiast w normalnych sklepach to nie wiem gdzie Steel widział poniżej 650 PLN...
Druga sprawa, Steel wyraźnie pisał skąd masz sobie ściągnąć Atlasa (CRC). Co do Sainta to jest jedna nieużywana na Allegro w tej chwili, natomiast w normalnych sklepach to nie wiem gdzie Steel widział poniżej 650 PLN...
B.Z. Nie wiem gdzie jest napisane że CRC podał jako źródło, tak czy siak to tam najpierw sprawdziłem i jest za około tysia Atlas,więc nie wiem skąd Steel2 wyczarował że do 650 zł kupie Atlasa.Jak ma takie źródło to chętnie kupię bo wypas korba.
Co do długości ramienia to parę osób utwierdzało mnie w tym że przy takim wzroście i długich nogach korba 175mm będzie odpowiedniejsza,więc już sam nie wiem.
Jeżeli chodzi o korbę chyba zostanę przy starszym Saincie ,bo w tej cenie nie znajdę nic lepszego zdaje się.Jest jeszcze RF Evolve DH ale cięższy.
3,143k4r2 Mówisz żeby brać jednak 170mm i się nie przejmować?
Co do długości ramienia to parę osób utwierdzało mnie w tym że przy takim wzroście i długich nogach korba 175mm będzie odpowiedniejsza,więc już sam nie wiem.
Jeżeli chodzi o korbę chyba zostanę przy starszym Saincie ,bo w tej cenie nie znajdę nic lepszego zdaje się.Jest jeszcze RF Evolve DH ale cięższy.
3,143k4r2 Mówisz żeby brać jednak 170mm i się nie przejmować?
dokladnie tak jak Matos mówi. Dłuższe korby może by Ci coś dały w XC, ale w FR czy DH to tylko będziesz nimi kosił o glebę. Sam mam niestety 175 i wiem coś o tym.
Skoro Atlasa nie ma w CRC za rozsądną kasę to rozważ to co pisałem na samym początku - Holzfellera. Bardzo mocna korba, sam mam starą wersję na ISIS, w założonym budżecie zmieścisz się z nową wersją i wkładem Howitzer. Minus jest taki, że skubana jest ciężka, ale wytrzymała.
Skoro Atlasa nie ma w CRC za rozsądną kasę to rozważ to co pisałem na samym początku - Holzfellera. Bardzo mocna korba, sam mam starą wersję na ISIS, w założonym budżecie zmieścisz się z nową wersją i wkładem Howitzer. Minus jest taki, że skubana jest ciężka, ale wytrzymała.
A ja od siebie dodam raceface diabolous
Korba na lata, ale nie jest tania. I śmiem przypuszczać, że używka w dobrym stanie zniesie o wiele więcej od tych saintów.
http://allegro.pl/item660668546_korba_r ... 75_73.html
o tutaj jest taka
Ale skoro używki nie, to holzfeller albo saint.

http://allegro.pl/item660668546_korba_r ... 75_73.html
o tutaj jest taka

[S] Grimeca sys 12
[K] śrubka odpowietrzania z zacisku Grimeca
[K] śrubka odpowietrzania z zacisku Grimeca
-
- Kontakt: