Oszust: Sherman Slider Plus

blackdemon
Kontakt:

Oszust: Sherman Slider Plus

Post autor: blackdemon »

witam, kilka dni temu zakupilem shermana slidera plus. doszedl do mnie wczoraj, po otwarciu paczki zdziwilem sie bo byla cala zapackana olejem i z prawej lagi az cieklo. amortyzator uginal sie na moze 5mm i nie mial w ogole tlumienia. rozkrecilem korone i sprawdzilem ze to prawa laga. koles twierdzi ze to ja go uszkodzilem i on wysylal sprawny. koles mieszka w 'miejscu piastowym' i ma nick na allegro 'bolo4321'. radze uwazac na tego sprzedawce. jezeli sprawa sie nie rozwiaze kieruje to na policje

ps: lagi sa roznej wysokosci i maja przebarwienia. w aukcji bylo napisane ze to rocznik 2005 jednak na goleniach dolnych, koronie i polce pisze jak byk 2002
Wino
Kontakt:

Post autor: Wino »

Poproś chłopaków z Krosna żeby do typa podjechali i zagadali, może odda połowę kasy. Zresztą szkoda ze w tym roku nie jadę na kiczere bo bym był 20 km od miejsca piastowego i sam bym się z chęcią do niego przejechał.
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Widziałem fotki tego... jednym słowem padło :/ już bym wolał używane duro z powycieranymi goleniami :P
SzyszkaRider
Kontakt:

Post autor: SzyszkaRider »

blackdemon Zamieść fotki amora. :)

Gość musi zwrócić kasę jeśli sprzęt nie jest zgodny z opisem...a jest on pełnoletni?Jeśli nie to zgłoś to do allegro.Najlepiej zadzwoń do niego...jeśli nei ma 18 to poproś rodziców...jak nic nie da to na policje.:)
...
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

blackdemon powiedz mi po jakiego wafla amortyzator który dostałeś rozkręciłeś :?: Jeśli towar nie był zgodny z opisem i z niego ciekło to miałeś do niego zadzwonić i mu odesłać towar...
Teraz tamten "ktoś" będzie miał argument , że Ty go popsułeś i bedzie sie pluł ze zwrotem pieniedzy :wink:
Ja bym tak zrobił...
3,143k4r2
moderator
Kontakt:

Post autor: 3,143k4r2 »

wojtasu dokladnie tak... Dostajesz taka paczke 1sze co robisz wymujesz aparat walisz zdjecia wysylasz kolesiowi na maila i zadasz zwrotu kasy. Teraz to ... Oczywiscie istnieje opcja ze paczka dostala po D.. podczas transportu ale golenie same sie nie podmienily :)
n0 ridE n0 fUN
Vin_OSW
Kontakt:

wojtasu 3,143k4r2 jemu chodziło o to że zdjął 2 półki a nie rozkręcił amorka :roll: więc tu nie można mówić o ingerencji w bebechy
ak47

Post autor: ak47 »

23 maja "bolo4321" kupuje Shermana na aukcji za 260zł:
http://www.allegro.pl/item642487822_man ... ratis.html

A 15 czerwca sprzedaje ten sam amortyzator naszemu koledze :
http://www.allegro.pl/item663261960_man ... _2005.html

Może "bolo" wsadził Ci do prawej lagi ten zepsuty gratisowy tłumik, a sobie zostawił sprawnego SPV.

Poza tym zgodziłeś się na aukcję za 100zł. Oszczędność mierna, a kłopotów będzie z tego powodu co nie miara.

Podejrzewam, że amor jest zalany olejem "pod korek" dlatego nie możesz go ugiąć.
MG
Kontakt:

Post autor: MG »

Dokładnie jak mówi ak47, ze wszystkim się zgadzam i zapewne tak było. Zgłoś sprawę do allegro zadzwoń do kolesia, pewno jakiś małolat, pogadaj ze starszymi, postrasz policją. wojtasu też ma rację...

PS. Niedawno pisałeś że DO chodzi tak samo jak sherman slider plus... No to faktycznie super chodzi i na pewno przewyższa kulturą pracy domaina 302 :lol:
blackdemon
Kontakt:

MG pisze:PS. Niedawno pisałeś że DO chodzi tak samo jak sherman slider plus...
nie moj chodzi podobnie :)

chodzi o to ze odkrecilem polke i korone. amor nie chodzi wiecej go nie dotykalem. zdjecia za chwile zamieszcze tylko porobie i wysle ramke takze zedytuje ten post
'Milky
Kontakt:

Post autor: 'Milky »

Postrasz go policja... Nawet na gadu... jak dla mnie to jest jakis dzieciak, który chciał kogoś oszwabić z konta taty/matki/babci i będzie miał kisiel w gaciach na dźwięk słowa "Policja" xD
blackdemon
Kontakt:

http://image-fast.com/image/08b20f7e68e ... 0(001).jpg
niestety dokladniejszych zdjec zrobic nie moge, siostra zabrala aparat ale jeszcze przed wyjazdem wrzuce lepsze :)
http://uploadhyper.com/file/4872/20090620001.mp4.html
zamieszczam filmik, mozna sobie zobaczyc ze prawie w ogole sie nie ugina i wydaje odglosy jak amor bez tlumienia
Vin_OSW
Kontakt:

chyba jak amor bez smarowania i papierem ściernym zamiast uszczelek :roll: :lol:

Edit: o KURWA (za przeproszeniem) te wysokości lag to masakryczne :shock:
maxxis
Kontakt:

Post autor: maxxis »

no fakt masakra , moje duro sie więcej ugina rękami . Ja bym na twoim miejscu zadzwonił i pogadał z kolesiem żeby zwracał kase za amora i za przesyłkę bo to jest porażka.
blackdemon
Kontakt:

Gadalem z nim na gg i mówi że to ja uszkodziłem. Po wakacjach idę na policję i do uokik
agressor
Kontakt:

Post autor: agressor »

nie idz powakacjach tylko jak najszybciej...
blackdemon
Kontakt:

to co mam sie specjalnie 300km do domu wracac bo jakiemus dziecku sie zachcialo oszukiwac? o nie nie..
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

jak czytam ten temat to zastanawiam sie czy nie powinno sie podniesc progu pelnoletnosci,albo czy by nie wprowadzic dodatkowych szkolen przed osignieciem tejze...

po 1:
z calym szacunkiem,ale jestes id!ota ze zajrzales do srodka-co innego gdyby zrobil to jakis profesjonalny serwis-ktory nie dosc ze zdiagnozowalby Ci usterke to jeszcze moglby wydac opinie (na pismie) o uszkodzeniu ktora przedlozylbys Sprzedajacemu-i wtedy ten drugi bylby dupie.
w TEORII dalej mozesz to zrobic-tylko popros serwisanta zeby w opini zaznaczyl ze pewne czynniki (o ile takie zachodza,a mysle ze tak) wskazuja na to ze usterka powstala jakis czas temu.
to ze sam otwarles amora (i sie do tego przyznales) dyskwalifikuje Cie z jakichkolwiek negocjacji-bo jak obiektywnie mozna stwierdzic ze Ty tam czegos nie zepsules?

po 2:
niestety policja nic tu nie zrobi-bo dostales paczke,a to ze amor jest w innym stanie niz mial byc to niezgodność towaru z umową-roszczenie cywilne.
Niestety policja nie ma kompetencji zeby w tej sytuacji podjac jakiekolwiek kroki.
mozesz sprobowac zglaszac do allegro,ale w zwiazku z Twoim przyznaniem sie do otwarcia efekt moze byc rozny...

natomiast co do uokik to po prostu myslalem ze spadne z krzesla :D.Jak rozumiem Sprzedajacy prowadzil dzialalnosc gospodarcza i sprzedal Ci amortyzator jako sklep?
Wybacz,ale nie jestes konsumentem w tej transakcji.Ani druga strona.
Polecam doedukowanie sie w tej materii bo mozesz sie pieknie wyglupic-google.pl.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
blackdemon
Kontakt:

piotrex pisze:to ze sam otwarles amora (i sie do tego przyznales)
tak, gdzie sie przyznalem? to ty pomysl zanim cos napiszesz :)
ODPOWIEDZ