suporty OCTANE ONE UWAGA!!!

misialek
Kontakt:

suporty OCTANE ONE UWAGA!!!

Post autor: misialek »

Stanowczo odradzam, aby nie kupować suportów Octane One. Miałem go 7miesiecy i... normalnie sie rozleciał. Gdy odesłałem na gwarancję po 4 dniach otrzymałem zwrot i nic nie było zrobione. Oczywiście zaraz po odebraniu paczki zadzwoniłem do importera i otrzymałem odpowiedz: "Tego typu uszkodzenie nie podlega naprawie gwarancyjnej". Powiem tak supor jest w częściach powypadały uszczelki i łożyska stasznie ciężko pracują, po wkręceniu do roweru oś ma ponad 1cm luz. Więc bez komentarza. Używałem go w streecie, dircie i małe dropy ok 1m ;P Zdecydowanie odradzam!!! Dziś na szczęście zamówiłem Dartmoor Hard-Bar. (Myślę, że będę zadowolony) Pozdrawiam ;)
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

misialek mogłes to w sprzętowni napisać :wink:
Nie rozumiem sensu zakładania takich tematów... Gdyby kazdy miał pisac o nie uznaniu gwary to forum pogrążyłoby sie w żałobie
misialek
Kontakt:

wojtasu Chodzi mi po prostu o to, że ten sprzęt jest nic nie wart, a nie o gwarancję (chociaż po części też) Według mnie jeśli suport kosztuje 130-140 zł to powinien on być wytrzymały tym bardziej, że jest on właśnie do cięższych zastosowań.
BTW w starym rowerze który był na Poincie i miałem jakiś suport VP free tak przez dwa lata użytkowania nawet nie zaskrzypiał ;)
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

misialek pisze:Według mnie jeśli suport kosztuje 130-140 zł
Dales 130zł z support octane?
AlanCK
Kontakt:

Post autor: AlanCK »

misialek każdemu sie sprzęt sypie, to nie żadna nowość więc nie musisz odrazu zakładać topicu z żalami jaki ten sprzęt jest zły...

Czego Ty oczekiwałeś po suporcie octane one ??
- Niezawodności :lol: ??
- Profesjonalnej obsługi gwarancyjnej :lol: ??

Chcesz niezawodny spuport to kup jakiś race face albo hope... a jak kupujesz shit to wiadomo że Ci szybciej pójdzie, proste...
Sell: Rower - Intense M9
czeSieKdh
Kontakt:

Post autor: czeSieKdh »

no nie wiem kto to robi ale mi sie sypnał po miesiacu powypadało z niego wszystko wsadziłem te wszystkie opiły do paczki wysłałem i dostałem nowy:D :lol:
morthias
Kontakt:

Post autor: morthias »

misialek pisze:Dziś na szczęście zamówiłem Dartmoor Hard-Bar. (Myślę, że będę zadowolony)
Kupiles to samo co Octane one i tez sie bedzie psul.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Przypominam , że nawet korby Octane'a to jest to samo co BOP i Dartmoor tylko nazwą się różni :)
ACextreme
Kontakt:

Post autor: ACextreme »

Po pierwsze, temat jest bez sensu, gdyz jest po prostu antyreklama (sluszna) lecz bylo juz to walkowane wiele razy.
Po drugie, kwestie gwarancyjne w naszym kraju sa w wiekszosci olewane.

Po trzecie...
morthias pisze:Kupiles to samo co Octane one i tez sie bedzie psul.
Ostatnio dowiedzialem sie ze moja rame glory dh spawaja w Mielcu, a korba Race Face i tak wychodzi z fabryki tej gdzie Octane One sklejaja!!!
Uwielbiam to forum i gnioty, ktore sie na nim pojawiaja, gratuluje Panu szerokiej wiedzy sprzetowej... lecz polecam rozebrac oba suporty... sa takie identyczne jak Kross Sign Fr2 oraz SC Bulit :-/
http://www.endura.pl
misialek
Kontakt:

ACextreme Czyli raczej z Darta bede zadowolnoy.
morthias Z tego co wyczytałem to Dartmoor ma 4 łożyska maszynowe a Octane tylko 3... Więc raczej to nie to samo

Aha z tego co wiem to dartmoor pozytywniej rozpatruje reklamację. ;)
diablos993
Kontakt:

Post autor: diablos993 »

misialek Przykro mi, ale nie będziesz zadowolony:) Suport rozpada się tak samo jaki i Octane One. Ma 2 duże łożyska zamiast 4 normalnej większości. Niestety bardzo szybko padają... Jeśli jeszcze masz możliwość to zwróć go i kup Truvativ Gigapipe Team DH, przynajmniej pochodzi.
[url]http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6456721[/url]
misialek
Kontakt:

diablos993 Ale on jest na 4 łożyskach nie 2...
Poza tym według mnie nie ma sensu wsadzac suportu z zewnetrznymi łozyskami do NS Bitch
AlanCK
Kontakt:

Post autor: AlanCK »

misialek pisze:Aha z tego co wiem to dartmoor pozytywniej rozpatruje reklamację. Wink
Hahah człowieku po co kupujesz suport który zamierzasz reklamować :?: :?:
Wznioskuję z tego że zdajesz sobie sprawe że to shit...

Za te pieniądze co wydałeś mógłbyś mieć naprawde sport dobrej klasy a tak to pozostaje mi życzyć pozytywnie uwzględnianych reklamacji jak sie rozleci :lol:
Sell: Rower - Intense M9
diablos993
Kontakt:

Post autor: diablos993 »

Jakimi zewnętrznymi!? O_o Howitzer ma zewnętrzne łożyska. Poczytaj/popatrz trochę to raz, a dwa co za różnica jaka rama? Mogę Ci foty wysłać:) Nie ma typowo 4 łożysk tylko 2 szerokie po prostu takie połączone. Padnie tak samo szybko. W garażu mi leży taki shit.

P.S. Nie wmawiaj sobie, że dartmoor uwzględnia gwarancję tylko zwróć towar do 7 dni od kupna. Masz takie prawo. Za te pieniądze kup Truvativ Gigapipe Team DH...
[url]http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6456721[/url]
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

misialek dlaczego nie ma sensu? a poza tym jak chcesz zewnętrzne to też trzeba korbę do tego mieć odpowiedzią bo "zwykła" by trochę za bardzo wystawała
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

Dobra skończcie już. Oba suporty to tanie i nic nie warte produkty i nie ma sensu licytować, który gorszy. Nie chcecie mieć problemów kupujcie porządny sprzęt i tyle.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
Zablokowany