suporty OCTANE ONE UWAGA!!!
suporty OCTANE ONE UWAGA!!!
Stanowczo odradzam, aby nie kupować suportów Octane One. Miałem go 7miesiecy i... normalnie sie rozleciał. Gdy odesłałem na gwarancję po 4 dniach otrzymałem zwrot i nic nie było zrobione. Oczywiście zaraz po odebraniu paczki zadzwoniłem do importera i otrzymałem odpowiedz: "Tego typu uszkodzenie nie podlega naprawie gwarancyjnej". Powiem tak supor jest w częściach powypadały uszczelki i łożyska stasznie ciężko pracują, po wkręceniu do roweru oś ma ponad 1cm luz. Więc bez komentarza. Używałem go w streecie, dircie i małe dropy ok 1m ;P Zdecydowanie odradzam!!! Dziś na szczęście zamówiłem Dartmoor Hard-Bar. (Myślę, że będę zadowolony) Pozdrawiam 

wojtasu Chodzi mi po prostu o to, że ten sprzęt jest nic nie wart, a nie o gwarancję (chociaż po części też) Według mnie jeśli suport kosztuje 130-140 zł to powinien on być wytrzymały tym bardziej, że jest on właśnie do cięższych zastosowań.
BTW w starym rowerze który był na Poincie i miałem jakiś suport VP free tak przez dwa lata użytkowania nawet nie zaskrzypiał
BTW w starym rowerze który był na Poincie i miałem jakiś suport VP free tak przez dwa lata użytkowania nawet nie zaskrzypiał

-
- moderator
- Kontakt:
Dales 130zł z support octane?misialek pisze:Według mnie jeśli suport kosztuje 130-140 zł
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
www.pinkbike.com/photo/12075880/
misialek każdemu sie sprzęt sypie, to nie żadna nowość więc nie musisz odrazu zakładać topicu z żalami jaki ten sprzęt jest zły...
Czego Ty oczekiwałeś po suporcie octane one ??
- Niezawodności
??
- Profesjonalnej obsługi gwarancyjnej
??
Chcesz niezawodny spuport to kup jakiś race face albo hope... a jak kupujesz shit to wiadomo że Ci szybciej pójdzie, proste...
Czego Ty oczekiwałeś po suporcie octane one ??
- Niezawodności

- Profesjonalnej obsługi gwarancyjnej

Chcesz niezawodny spuport to kup jakiś race face albo hope... a jak kupujesz shit to wiadomo że Ci szybciej pójdzie, proste...
Sell: Rower - Intense M9
Po pierwsze, temat jest bez sensu, gdyz jest po prostu antyreklama (sluszna) lecz bylo juz to walkowane wiele razy.
Po drugie, kwestie gwarancyjne w naszym kraju sa w wiekszosci olewane.
Po trzecie...
Uwielbiam to forum i gnioty, ktore sie na nim pojawiaja, gratuluje Panu szerokiej wiedzy sprzetowej... lecz polecam rozebrac oba suporty... sa takie identyczne jak Kross Sign Fr2 oraz SC Bulit :-/
Po drugie, kwestie gwarancyjne w naszym kraju sa w wiekszosci olewane.
Po trzecie...
Ostatnio dowiedzialem sie ze moja rame glory dh spawaja w Mielcu, a korba Race Face i tak wychodzi z fabryki tej gdzie Octane One sklejaja!!!morthias pisze:Kupiles to samo co Octane one i tez sie bedzie psul.
Uwielbiam to forum i gnioty, ktore sie na nim pojawiaja, gratuluje Panu szerokiej wiedzy sprzetowej... lecz polecam rozebrac oba suporty... sa takie identyczne jak Kross Sign Fr2 oraz SC Bulit :-/
http://www.endura.pl
-
- Kontakt:
misialek Przykro mi, ale nie będziesz zadowolony:) Suport rozpada się tak samo jaki i Octane One. Ma 2 duże łożyska zamiast 4 normalnej większości. Niestety bardzo szybko padają... Jeśli jeszcze masz możliwość to zwróć go i kup Truvativ Gigapipe Team DH, przynajmniej pochodzi.
[url]http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6456721[/url]
Hahah człowieku po co kupujesz suport który zamierzasz reklamowaćmisialek pisze:Aha z tego co wiem to dartmoor pozytywniej rozpatruje reklamację. Wink

Wznioskuję z tego że zdajesz sobie sprawe że to shit...
Za te pieniądze co wydałeś mógłbyś mieć naprawde sport dobrej klasy a tak to pozostaje mi życzyć pozytywnie uwzględnianych reklamacji jak sie rozleci

Sell: Rower - Intense M9
-
- Kontakt:
Jakimi zewnętrznymi!? O_o Howitzer ma zewnętrzne łożyska. Poczytaj/popatrz trochę to raz, a dwa co za różnica jaka rama? Mogę Ci foty wysłać:) Nie ma typowo 4 łożysk tylko 2 szerokie po prostu takie połączone. Padnie tak samo szybko. W garażu mi leży taki shit.
P.S. Nie wmawiaj sobie, że dartmoor uwzględnia gwarancję tylko zwróć towar do 7 dni od kupna. Masz takie prawo. Za te pieniądze kup Truvativ Gigapipe Team DH...
P.S. Nie wmawiaj sobie, że dartmoor uwzględnia gwarancję tylko zwróć towar do 7 dni od kupna. Masz takie prawo. Za te pieniądze kup Truvativ Gigapipe Team DH...
[url]http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6456721[/url]