Evil Imperial
-
- Kontakt:
Evil Imperial
Witam wszystkich
Mam kilka pytań dotyczących ramy Evil imperial, mianowicie:
1- Czy ta rama jest tak pancerna na jaką wygląda? czy zdarzyły sie pęknięte lub złamane egzemplarze?
2- Geometria. Szukałem wszędzie i nigdzie nie mogę znaleść, albo niedowidzę z powodu tymczasowego uszkodzenia wzroku, a poszukuję dokładnych informacji o geometri.
3- czy są szanse gdziekolwiek w europie na zakupienie nowego egzemplarza?
4- Pytanie do użytkowiników forum, co śmigali lub mieli do czynienia z tą ramką: Jak wrażenia? raczej pozytywne czy negatywne? Czy wg. Was, ta rama ma jakieś wady lub niedogodności?
Pozdrower!
Mam kilka pytań dotyczących ramy Evil imperial, mianowicie:
1- Czy ta rama jest tak pancerna na jaką wygląda? czy zdarzyły sie pęknięte lub złamane egzemplarze?
2- Geometria. Szukałem wszędzie i nigdzie nie mogę znaleść, albo niedowidzę z powodu tymczasowego uszkodzenia wzroku, a poszukuję dokładnych informacji o geometri.
3- czy są szanse gdziekolwiek w europie na zakupienie nowego egzemplarza?
4- Pytanie do użytkowiników forum, co śmigali lub mieli do czynienia z tą ramką: Jak wrażenia? raczej pozytywne czy negatywne? Czy wg. Was, ta rama ma jakieś wady lub niedogodności?
Pozdrower!
Witaj jestem dumnym posiadaczem tej ramy juz od dluzszego czasu i jestem bardzo zadowolony rama jest uzytkowana poczawszy od przejadzek nad wode do zjazdow dh i nie bylo do tej pory przeszkody ktorejbym nie pokonal na tej ramie
Rama byla przez praktycznie caly czas uzytkowana z manitou dorado 2003 i smigalo sie bardzo przyjemnie zwinna lekka ramka ,co do geometri to racja ciezko gdziekowiek znalesc lecz ja zaryzykowalem i kupile i nie zaluje rama przez jakis czas byla uzytkowana tez z marzocchi 88rc2x i jedzilo sie znakomicie jezdzilem tez na podobnej na pierwszy zut oka ramce dc cock i musze powiedziec ze nie ma sie poczucia panowania nad rowerem tak jak w evilu jednym slowem mowiac super rama wyglad,wytrzymalosc,no i bardzo zadka ramka na naszych traszach poza moja znam tylko 1 kolesia ktory smigal na tej ramie jeszcze w dodatku mieszkamy obok siebie
A teraz cena ramka kosztuje 900 euro
Pozdro
Jak bys mial jeszcze jakies pytania to pisz
Rama byla przez praktycznie caly czas uzytkowana z manitou dorado 2003 i smigalo sie bardzo przyjemnie zwinna lekka ramka ,co do geometri to racja ciezko gdziekowiek znalesc lecz ja zaryzykowalem i kupile i nie zaluje rama przez jakis czas byla uzytkowana tez z marzocchi 88rc2x i jedzilo sie znakomicie jezdzilem tez na podobnej na pierwszy zut oka ramce dc cock i musze powiedziec ze nie ma sie poczucia panowania nad rowerem tak jak w evilu jednym slowem mowiac super rama wyglad,wytrzymalosc,no i bardzo zadka ramka na naszych traszach poza moja znam tylko 1 kolesia ktory smigal na tej ramie jeszcze w dodatku mieszkamy obok siebie
A teraz cena ramka kosztuje 900 euro
Pozdro
Jak bys mial jeszcze jakies pytania to pisz
-
- Kontakt:
jimi Dzięki za info.
lecz niestety wyczytałem gdzieś na pb że 2 sztuki w pl poległy. Więc rama odpada.
Co do ramy poprostu musze mieć mega pancernego sztywniaka. Dlaczego? bo sztywniaki są naprawdę wredne w cięzkim terenie. pozatym niewiadomo kiedy się rozpiepszą, dzieki czemu mamy + 20 punktów więcej adrenaliny przy zabawie.
lecz niestety wyczytałem gdzieś na pb że 2 sztuki w pl poległy. Więc rama odpada.
Co do ramy poprostu musze mieć mega pancernego sztywniaka. Dlaczego? bo sztywniaki są naprawdę wredne w cięzkim terenie. pozatym niewiadomo kiedy się rozpiepszą, dzieki czemu mamy + 20 punktów więcej adrenaliny przy zabawie.

Back in black
-
- Kontakt:
Guziken ale posiadanie monstera w HTku ma taki sam sens jak posiadanie htka 4,1kg. Nie masz z tyłu zawieszenia wiec ta extra wytrzymałosc tu i tam to jest to co idzie w ciebie, nie ruszone przez tylne zawieszenie.
To troche tak jak jezdzic w kasku samochodem bo niebezpiecznie jezdzic takim co przy zderzeniu ze sciana - sciana przechodzi do bagażnika
To troche tak jak jezdzic w kasku samochodem bo niebezpiecznie jezdzic takim co przy zderzeniu ze sciana - sciana przechodzi do bagażnika

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Guziken Wcale nie. wystarczy ze dorzucisz do tego bałaganu masę tylnego koła oraz osprzęt z napędem itp. rupiecie to masa Ci sie wyrówna i nie ma aż takiej tragedi. Mój pierwszy dartmoor śmigał z suntourem ruxem, i było normalnie, potem jak poskładałem 2 z 66rc miałem takie wrażenie nurkowania przez jakieś 2 dni jazdy ale potem było ok. Poza tym zauważyłem ze o wiele gładziej ląduje sie takim sztywnym klockiem gdy przednie koło pierwsze dotyka ziemi, wtedy mniej główka obrywa i lądowanie jest płynniejsze. Jakoś prześmigałem na takim secie 9 miesięcy i nigdy przez to nie zliczyłem dziobaka. Wszystko to kwestia przyzwyczajenia i techniki.
Back in black
Las3k_91 Ldz tak sie sklada ze mialem cocka i go sprzedalem bo nie jezdzilo mi sie na nim zbyt ciekawie a co do wagi evil wazy 6,1lbs to jakies 2,7 kg
a co do ceny to fakt cena powala ale co z tego ile widzielscie imperialow w swoim zyciu bo ja poza moim i jak juz wspominalem kolegi nie widzialem trzeciego
a co do ceny to fakt cena powala ale co z tego ile widzielscie imperialow w swoim zyciu bo ja poza moim i jak juz wspominalem kolegi nie widzialem trzeciego
-
- Kontakt: