Połaczenie Sainta. Klamka BL-M800 + zacisk BR-M810 (2009)
Połaczenie Sainta. Klamka BL-M800 + zacisk BR-M810 (2009)
Witam. jak w tytule co sądzicie o takim połączeniu? Klamka od starego Sainta BL-M800 plus nowy zacisk BR-M810. Przewody maja takie same wiec będzie pasować, ale czy klamka będzie współgrała z tym zaciskiem poprawnie? Ktoś takiej i kombinacji próbował? Bo ta nowa klamka w shimano jest do bani bardzo podatna na uszkodzenia i na pewno mniej wytrzymała od starszej konstrukcji.
-
- Kontakt:
janekdh Lepiej by było kupić klamkę od XT- 128zł na www.cyklotur.pl i Ma te servo-wave
[S] Manitou Metel RP 222mm 450LBS , Koło S-type 24"+ Novatec
Mam komplet starych saintów tylko w tym problem ze brakuje mi w nich mocy i może wymieniając zacisk zyskam na mocy jeśli ta klamka będzie współgrać. Jeśli chodzi o nowe klamki może i rewelacyjnie działają i w ogóle są hiper mega. ALE miałem porównanie starej z nowa jeśli chodzi o wytrzymałość. Stara wytrzymał centralne wpasowanie się klamka w drzewo przy dużej prędkości zaś nowa rozsypała się na strzępy z wygięta dźwignia jak banan opadając na asfalt wiec... wole stara. Interesuje mnie tylko czy to będzie działać?
janekdh Będzie działać... hampel moze mieć lepsza modulacje ale nieco mniej siły.. ale tak znacząco wiecej niz przy starym zacisku. Zakładałem do starych saintow klamki xt '08 i hamulez zyskiwał na mocy kosztem modulacji. nowy Saint to straszna zyleta. Wnioskuje zatem, że mix jaki opisujesz bedzie dobrym rozwiazaniem. Shimano opisuje ze wszystkie ich klamki sa 'interchangable' wiec nie powinnu byc klopotu z dzialaniem.