Połaczenie Sainta. Klamka BL-M800 + zacisk BR-M810 (2009)

janekdh
Kontakt:

Połaczenie Sainta. Klamka BL-M800 + zacisk BR-M810 (2009)

Post autor: janekdh »

Witam. jak w tytule co sądzicie o takim połączeniu? Klamka od starego Sainta BL-M800 plus nowy zacisk BR-M810. Przewody maja takie same wiec będzie pasować, ale czy klamka będzie współgrała z tym zaciskiem poprawnie? Ktoś takiej i kombinacji próbował? Bo ta nowa klamka w shimano jest do bani bardzo podatna na uszkodzenia i na pewno mniej wytrzymała od starszej konstrukcji.
jan.mikael
Kontakt:

Post autor: jan.mikael »

to trochę bezsensowne, bo w nowym saintcie klamka jest jedną z najlepszych rzeczy- np servo wave. Juz prędzej stary zacisk i nowa klamka.
dawniej mikael:)
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

servo wave fajna rzecz, prędzej bym brał klamkę z slx'a.
A jeśli nie masz jeszcze hampli to bym brał całego slxa, alo całego sainta, a nie kminił mixy, chyba że masz juz jakieś części z ww zestawu
KROM@
Kontakt:

Post autor: KROM@ »

janekdh Lepiej by było kupić klamkę od XT- 128zł na www.cyklotur.pl i Ma te servo-wave
[S] Manitou Metel RP 222mm 450LBS , Koło S-type 24"+ Novatec
janekdh
Kontakt:

Mam komplet starych saintów tylko w tym problem ze brakuje mi w nich mocy i może wymieniając zacisk zyskam na mocy jeśli ta klamka będzie współgrać. Jeśli chodzi o nowe klamki może i rewelacyjnie działają i w ogóle są hiper mega. ALE miałem porównanie starej z nowa jeśli chodzi o wytrzymałość. Stara wytrzymał centralne wpasowanie się klamka w drzewo przy dużej prędkości zaś nowa rozsypała się na strzępy z wygięta dźwignia jak banan opadając na asfalt wiec... wole stara. Interesuje mnie tylko czy to będzie działać?
KROM@
Kontakt:

Post autor: KROM@ »

janekdh Też mam starego Sainta na tyle, nie jest to kwestia zacisku tylko klamki!
Nowe XT ma zacisk tej samej budowy co stary Saint i ma o wiele wiecej mocy dzięki tej klamce :)
[S] Manitou Metel RP 222mm 450LBS , Koło S-type 24"+ Novatec
janekdh
Kontakt:

Tu raczej w wątpię w to porównanie ponieważ miałem styczność z nowym XT i się nie umywał do moich saintow. Lecz te nie wytrzymują bardzo długich zjazdów na trasach w Czechach
kubabike
Kontakt:

Post autor: kubabike »

janekdh Będzie działać... hampel moze mieć lepsza modulacje ale nieco mniej siły.. ale tak znacząco wiecej niz przy starym zacisku. Zakładałem do starych saintow klamki xt '08 i hamulez zyskiwał na mocy kosztem modulacji. nowy Saint to straszna zyleta. Wnioskuje zatem, że mix jaki opisujesz bedzie dobrym rozwiazaniem. Shimano opisuje ze wszystkie ich klamki sa 'interchangable' wiec nie powinnu byc klopotu z dzialaniem.
janekdh
Kontakt:

ooo i to jest konkretna wypowiedz o jaka mi chodziło. Konkretnie i na temat.
ODPOWIEDZ