Luzy w sterach czy amor syfiasty???

Wujek_Ray
Kontakt:

Luzy w sterach czy amor syfiasty???

Post autor: Wujek_Ray »

Witam.Tak jak w temacie. Posiadam Stery Tioga.Niestety nie wiem jaki model, ale charakterystyczne jest to że zamiast wejścia na imbus jest srubka na klucz,a inne modele tego nie mają
Mój problem polega na tym że są luzy.Nie wiem czy to chodzi o stery czy może coś z amorem.Stery dokręcam i jest to samo.Stery są nowe.
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

Fajnie, my też nie wiemy. Forum dla wróżek to nie tutaj.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
Wujek_Ray
Kontakt:

Steel2 jak masz pisać takie coś to nie pisz wcale,forum jest do wszystkiego a nie do tego co tobie się podoba
Steel2
Kontakt:

Wujek_Ray - nie umiesz nazwać tematu, nie umiesz opisać problemu, nie da się zgadywać, bo nie tak się to robi. Więc albo się skup i opisz sensownie ( co i tak nic nie da ), to to trzeba po prostu sprawdzić a nie teoretyzować.

I forum zdecydowanie nie jest od wróżenia gdzie masz luzy
Wujek_Ray
Kontakt:

Steel2 - Problem polega na tym że są luzy,a moje pytanie brzmi czy to są luzy w sterach czy spowodowane złym amorem.Stery dokręcam i jest to samo.

Steel2 -moze być???
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

Wujek_Ray steel dobrze prawi ...

sprawdź może najpierw czy dobrze złożyłeś stery, a po drugie to napisz co masz za wideł, jego historię.

swoją droga skoro wiesz że są tylko jedne stery Tiogi z kapslem na śrubę nie imbusową to możesz znaleźć jaki to model ... nie wiem w czym problem.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
Wujek_Ray
Kontakt:

Stery są napewno dobrze złożone, i do tego nie mam wątpliwości, a co do amora, to niestety jest to stary amor RST(nie wiem jaki model), 100mm (zmieniam na Duro) i trochę go katuje.
Steel2
Kontakt:

Wujek_Ray - weź się chwilę zastanów. Nie nie denerwuj się... uspokój się, ... już ?... to teraz się zastanów.
Masz amorka pod ręką, wiesz co to, jak używane, w jakim stanie i nie wiesz gdzie są luzy. A jakim cudem ktokolwiek tutaj ma wiedzieć, jeśli ma jeszcze mniej informacji ? Nie, nie dawaj zdjęć, po prostu spakuj się i zawieź to do jakiegoś serwisu, gdzie ktoś najpierw obejrzy co i jak i dopiero wtedy ( już bez zgadywania, wróżenia ) odpowie Ci na Twoje pytanie.

ps. Temat nadal beznadziejnie napisany.
ps2. Nie mam pojęcia dlaczego bijesz amortyzator.
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Wujek_Ray tu się w pełni zgadzam ze Steel2. Co za problem przyłożyć rękę na sterach i poruszać rowerek przód tył na zaciśniętym hamplu? a jak nie na sterach luz to przyłóż rękę na "łączeniu" dolnych i górnych lag.

To forum powoli schodzi na psy...
Wujek_Ray pisze:amor RST
Jeśli chodzi o tańsze odmiany "tego".
Jak najszybciej wyrzuć to przez okno! Możliwość zabicia kogoś, ale przynajmniej sam się nie zabijesz.
szustaczek
Kontakt:

Post autor: szustaczek »

a moze masz poprostu za dluga sterowke w amorku i juz dokrecasz kapsel do samej rurki i dalej sie nie da?

albo moze zapomniales wlozyc w stery tego takiego plastikowego/metalowego klinu?

aqlbo sprawdz- moze Ci sie sterowka w koronie obruszala:D ja ttak mialem xD

ogolnie powodow jest w 3 dupy.... najlepiej zawiez to do serwisu bo skoro tego sam nie mozesz wykryc to sadze ze sobie z tym nie poradzisz
sprzedam buty shimano MP90![url]http://allegro.pl/show_item.php?item=2041896325[/url]
Wujek_Ray
Kontakt:

No i chyba tak zrobie.Kupie jeszcze amor bo i tak go musze zmienić i wtedy zobacze.Jak będzię ciągle tak samo to jade do serwisu :)
szustaczek
Kontakt:

Post autor: szustaczek »

chetnie przyjme to rst na warsztat:D

sprawdz tez czy mas z w sterach taki klin o ktorym mowilem!
sprzedam buty shimano MP90![url]http://allegro.pl/show_item.php?item=2041896325[/url]
Wujek_Ray
Kontakt:

Już sobie z tym poradziłem.porozbierałem to i na nowo złożyłem, i wychodzi na to że to były stery :)
szustaczek-dzięki ale już sobie go z serwisowałem sam
Wujek_Ray
Kontakt:

Znowu to samo, zmieniłem amora na Duro 2008, wszystko jest niby ok ,ale wystarczy że podniosę przednie koło i spuszczę je na ziemię znowu jest ten trzask.Od czego to zależy?( wiem że te forum to nie encyklopedia ale dajcie przykłady tego co to może być)
Steel2
Kontakt:

Luz na sterach, luz na amorze, owalna główka ramy ( luz na osadzeniu sterów ), luzy na piaście przedniej, luzy na osi widelca.
Ollo92
Kontakt:

Post autor: Ollo92 »

Wujek_Ray napisales ze "porozbierałem to i na nowo złożyłem, i wychodzi na to że to były stery" to moze znowu porozbierasz to i na nowo zlozysz i bd git ;)
Wujek_Ray
Kontakt:

Rozbierałem to 3 razy! I to samo, nie wiem co teraz tam może być, ale będę próbował bo może coś przeoczyłem jak to zrobię to napiszę co to było :)
dziadek_dzidek
Kontakt:

Post autor: dziadek_dzidek »

Steel2 pisze:
Luz na sterach, luz na amorze, owalna główka ramy
Tak się składa że sam mu tą ramę sprzedałem, zanim ją sprzedałem śmigałem na niej tydzień, po wybiciu moich sterów przed wysyłką ramy do kupca, sprawdziłem dokładnie główkę ramy i nie może być mowy o jej naruszeniu, stery dały się wybić "płynnie" i bez problemowo, więc kwestia główki odpada. Pozdrawiam
Irion
Kontakt:

Post autor: Irion »

Najlepiej to nakrec film jak skladasz stery i jak wygladaja te luzy...
ODPOWIEDZ