Suport Howitzer Team - wytrzymalość

mALpaDH
Kontakt:

Suport Howitzer Team - wytrzymalość

Post autor: mALpaDH »

witam interesuje mnie wytrzymałość suportu howitzer . interesuje mnie jak wpływają na niego warunki atmosferyczne jeżdżę na rowerze cały rok w zimie również. czasami rower jest tak usyfiony że korba się ledwo kręci. suport miałby być używany z korbą holzfeller oct . pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedz
Pozdro
Devil17
Kontakt:

Post autor: Devil17 »

chodzi ci o dhteam?? jak tak to mam jak narazie zadnych luzów i nic w tym stylu. Polecam a zwylky rozleciał mi się po krótkim czasie.
http://devil17.pinkbike.com
mALpaDH
Kontakt:

Post autor: mALpaDH »

tak o team,ale ogólnie nic się z nim nie dzieje,skrzypi,luzuje,ciężko chodzi itp
Pozdro
MG
Kontakt:

Post autor: MG »

Ludzie mają problemy z XR, Team jest całkiem dobry. Używam go już z 9 miesięcy, może ze 2 razy otwierałem, czyściłem ze starego smaru i dawałem nowy - tylko profilaktycznie, jak serwisowałem cały rower, bo gdybym miał robić dlatego że coś skrzypi to nie robiłbym ani razu. Zero luzów (moje 2 wcześniejsze suporty były o wywalenia po niecałym pół roku, także co jak co ale u mnie suport dostaje po dupie), zero skrzypienia, ciężkiego chodzenia, nic. Jestem w pełni zadowolony, a działa w każdych warunkach atmosferycznych - od lata po zimę, przez pył, wodę, błoto i śnieg. Cały czas jak nowy :wink:
KaczorAC1
Kontakt:

Post autor: KaczorAC1 »

mALpaDH pisze:czasami rower jest tak usyfiony że korba się ledwo kręci.
Podziwiam Cię że masz ochotę nim jeździć w tym stanie.
-_IrO.Com_-
Kontakt:

Post autor: -_IrO.Com_- »

co prawda dopiero 2 miesiące go używam w Dirt'cie i na dropach i jak na razie nawet nie pisknął i wygląda na to że jeszcze sporo czasu minie zanim będzie się nadawał do wymiany :]
Tomeszek
Kontakt:

Post autor: Tomeszek »

MG pisze:Ludzie mają problemy z XR,
jakiego typu są to problemy? od niedawna mam właśnie XR i jestem ciekaw co jest jego słabą stroną, ewentualnie na co uważać...
popieeel
Kontakt:

Post autor: popieeel »

moj brat ma xr ale on jest lekki i go nie katuje ale nie ma problemow typu skrzypienie czy cos :D chodzi plynnie
Devil17
Kontakt:

Post autor: Devil17 »

xr da rade ale bez napinacza pod support a z team wszystko ok przy napinaczu nie smaruje go a suport nie skrzypi nie strzela i nic się nie dzieje :)
http://devil17.pinkbike.com
MG
Kontakt:

Post autor: MG »

Tomeszek luzy łapie, bo są słabsze łożyska...
Devil17nie wiem jaką różnicę robi napinacz dla wytrzymałości suportu :roll:
eryk_kartman
Kontakt:

Post autor: eryk_kartman »

roznica jest taka ze Team ma lozyska maszynowe a XR nie,
wiec szybciej sie brudzi i trzeba go serwisowac czesciej,
http://eryk2kartman.posadzdrzewo.pl
barte
Kontakt:

Post autor: barte »

Mam Team'a i jest git, fabryczne łożyska posypały się może po 3 miesiącach (nawet nie posypały, zaczęły cholernie skrzypieć) wymieniłem, bo nie lubię jak coś w rowerze skrzypi i teraz jeżdżę już 4 miesiące i ani pisku, zgrzytu itp.. polecam, bo za taką cenę trudno o coś lepszego.
[S]Dartmoor Two6Player + Pike!!!
Bike[url]http://tiny.pl/hgwxq[/url]
balfa2step
Kontakt:

Post autor: balfa2step »

polecam wersje team-a , mam od roku ,co prawda lekko uzywany ale zero problemów , Wczesnirej miałem wersje XR , niestety łozyska popekały po ok poł roku .
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

eryk_kartman pisze:roznica jest taka ze Team ma lozyska maszynowe a XR nie,
wiec szybciej sie brudzi i trzeba go serwisowac czescie
to sie uśmiałem... ;D XR ma takie osłonki, co sie stykają z korbą i osłaniają zewnętrznie całą miske, za nimi jest warstewka smaru, a dalej na końcu misek po łożysku maszynowym.
mam XR i jeżdże na nim od równo 2 lat. Nie skrzypi, nic sie z nim nie dzieje, odkręcałem go pare razy (to nowy napinacz czy rama) i działa dalej. Działa w fulu, a ja waży 66kg, może dlatego dużo nie dostaje po tyłku, ale u mnie w mieście są jeszcze 2 w sztywniakach, 1 od roku i 1 od pół roku, tak samo żadnych problemów. Trzeba tylko dobrze (mocno i na smar) wszystko poskręcać i jest ok.
ODPOWIEDZ