Obrót na przednim kole / problem / only FR
Obrót na przednim kole / problem / only FR
Nie potrafię dociągnąć na hamplu przednim 180 st.
Jadąc sobie z górki bardzo wąską dróżką po zboczu nagle muszę obrócić rower o 180 st. mam miejsca na pół rowera na zakręcie. jedyny sposób to zarzucić tył. no i nabieram rotacji, hampel przód, tył się unosi, przenosi na 110st i nie dokręce...Jak to dokręcić?
Jadąc sobie z górki bardzo wąską dróżką po zboczu nagle muszę obrócić rower o 180 st. mam miejsca na pół rowera na zakręcie. jedyny sposób to zarzucić tył. no i nabieram rotacji, hampel przód, tył się unosi, przenosi na 110st i nie dokręce...Jak to dokręcić?
B1 team i 5th element
Aqqs naucz sie tego dobrze na płaskim bo sobie krzywde na trasie tylko mozesz zrobic. Zaciskasz hampel w tym samym czasie podciągasz nogi i zarzucasz rower biodrami w odpowiadającą Ci strone. Jak nie dokręcasz to bardziej podrzuć tył albo nabierz większej rotacji.
http://www.pinkbike.com/photo/2138053/ - Ride !
ja bym na takim zakrecie wolał chyba na tylnim kole sie obrocic.. jesli jest oczywiscie jest tam odpowiednie miejsce na to... bo na przednim mozna w ciasniejszy zakret sie wcisnąć ale na przednim kole zatrzymujesz sie do zera i dopiero ruszasz dalej a na tylnim co prawda 2 na godzine ale jednak plynniej przejezdzasz ten zakret..
szkoda ze u mnie nie ma takiego czegos bo bym sie pobawil na takim zakrecie...
ale bądź co bądź dobrze bedzie opanowac obie metody na przednim i na tylnim kole zeby podwyższyć swoj skill panowania nad rowerem
szkoda ze u mnie nie ma takiego czegos bo bym sie pobawil na takim zakrecie...
ale bądź co bądź dobrze bedzie opanowac obie metody na przednim i na tylnim kole zeby podwyższyć swoj skill panowania nad rowerem

[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
-
- Kontakt: