Powiedzcie mi jak na tych filmach ludzie jezdza do tylu? Czy to jakis inny naped maja że jak kreca do tylu to jada do tylu? Jak takie cos moge zrobic u siebie bym mogl jezdzic tez do tylu?
jak kreca do tyłu to maja normalny naped
porostu jedziesz sobie do przodu zaciskasz przedni hebel odbijasz sie do tyłu i jedziesz krecac pedałami do tyłu
Sorry ale mi sie temat zle wpisał :P Chodzi o normalna jazde do tylu. Np jak wjezdzaja na drzewka i tylem zjezdzja z niego. Ja jak krece do tylu to sobie moge krecic bo i tak do tylu nie pojade. Po prostu krece a stoje w miejscu :] Jak to trzeba zrobic jaki sprzet miec do tego?
stary - jak krecisz do tylu to w tyl nie pojedziesz..
sproobooy stoczyc sie tylem z jakies gorki/pochylni/podjazdu.. a pedaly beda Ci sie krecic w tyl (zapadki czy jak to sie tam nazywa w piascie sie blokuja)
S> Tioga Factory DH 2.1 Pro (przod i tyl) <- 90zl/sztuka
NO dobra a jak już jade do tyłu to jak mam sie bujnąc o 180 stopni by wrocic do normalnej jazdy? Bo jak wciskam tylnego hampla i probuje sie przekrecic to zaliczam plecami glebe :/
to jest bardzo proste: stawiasz rower na płaskiej powierzchni. łapiesz za kiere i siodełko, biegniesz do tyłu i wskakujesz na siodło. i wtedy jedziesz do tyłu. opanuj to do perfekcji! i to było takie trudne?? :D
Oni muszą kręcic do tyłu pedałami, bo inaczej by stali w miejscu.. Wsiadź na rower, złap sie jakiejs poręczy i odpychaj sie do tyłu a sam zobaczysz dlaczego trzeba kręcić. na obrót jest pare sposobów, możesz bez hampla, z hamplem, albo mocniej depnac w pedał, wtedy przód też sie podniesie. Idź ćwiczyc to sam po godzinie skumasz o co biega.