Słuszna sprawa - od kolegów dla kolegów!!

p0l0n3zz^
Kontakt:

Słuszna sprawa - od kolegów dla kolegów!!

Post autor: p0l0n3zz^ »

Siema!
Mam nadzieję, że moja prośba spotka się z szerokim odzewem z Waszej strony. Słuchajcie moje ziomy, jest taka akcja, żeby wspomóc kilku extremalnych kolegów...
Otóż jestem teraz w Zielonej Górze, a pod Zieloną jest taka wioska - Książ Śląski - tam znajduje sie fajny tor MX i hopy do FMX. Jest też extra basen z gąbkami do którego można siekać na rowerach. No, i tam gdzie są hopy, rowery, są też dzieci, które chciałyby skakać chociażby do basenu, na rowerze... Mają zajawkę, czują blues'a, jednakże fakt, iż pochodzą ze wsi, najczęściej z rodzin wielodzietnych, skutecznie oddala ich marzenia o skakaniu i siekaniu trikasów...
Byłem dziś, widziałem na czym jeżdżą i z jakim namaszczeniem mówią o każdej złotówce odłożonej na rower, na najmniejszą pierdołę.

I teraz moj APEL do bikerów dobrego serca!! - jeśli macie jakieś stare części, coś czego już od lat nie używacie, co jest Wam po prostu zbędne, odezwijcie się do mnie na gg:1732355, albo piszczie na maila polonezdh@o2.pl, albo na kom 608 516 801.
Chłopaki ucieszą się z każdej części którą otrzymają, zarówno MTB jak i BMX - piasty, stery, pedały, mostki, stare kierownice, kaski!, rekawiczki, COKOLWIEK!
pomóżmy chłopakom rozwijać ich pasję!!!!!
gg1732355
moja maszin :D http://www.pinkbike.com/photo/4318834/
dragon44
Kontakt:

Post autor: dragon44 »

był ostatnio podobny temat, niestety nie cieszył się powodzeniem...
gg: 701107
KefirQn
Kontakt:

Post autor: KefirQn »

ja jutro ziorne co mam :) ale przerzutki i oponki na pewno będą :) stery itp itd też sie znajda :) piasty hmm moze sie komuś przydadzą ;) Odezwę sie do Ciebie jutro :) POzdrawiam Mateusz Śmietana
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
MacGyver
Kontakt:

Post autor: MacGyver »

no myślę ze ten jest trochę inny, bo chodzi o małe dzieciaki które naprawdę kasy nie mają, przeszukam piwnice i dam znać!
Gardor
Kontakt:

Post autor: Gardor »

Ja tez mam jakieś oponki na 26" i na 24" wiec oddam na lajcie , poszukam czegoś jeszcze ;)
http://gardorr.pinkbike.com/
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

oddawać stare kierownice bym jednak odradzał...
Mervis
Kontakt:

Post autor: Mervis »

, z chęcią oddam, masę części, mam już niepotrzebne koła a sun rimskach, jakieś hamulce pzrezutki srama, apewno coś wyśle
Adifek
Kontakt:

Post autor: Adifek »

Jaca pisze:oddawać stare kierownice bym jednak odradzał...
Jak żyję 18 lat nigdy nie widziałem złamanej kiery do DH/dirtu. Wygięta owszem. A biorąc pod uwagę, że to dzieciaki, to chyba nie muszą mieć super-hiper-mega mocnej kiery.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Adifek to mało widziales. Do basenu to spoko ale ja na trasach czy dirtach pare kier, które bez rozkrecania mostka bylo zdjac widzialem. Mysle, ze stare oddawac mozna ale warto looknac czy sa proste ;)
Damian04
Kontakt:

Post autor: Damian04 »

Jak widać jeszcze są dobrzy ludzie w tym kraju i to jeszcze na dh-zone :D Prawdziwy biker bikerowi zawsze pomoże ;)

Jutro przeszukam graz, gdy tylko cos znajdę użytecznego to sie odezwe. Też chce pomóc !

Pozdrawiam ;)
SELL OGARNIJ! --->http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25075252
B.Z.
Kontakt:

Post autor: B.Z. »

Napisz jak stare rzeczy wchodzą w grę. Mam trochę rupieci, ale z racji, ze sam używam z pobudek czysto pragmatycznych niewyszukanego sprzętu i to co zdejmuję jest z reguły mocno nieaktualne. Gdzieś się np u mnie wala korba "na kwadrat", ale czy ktoś takie coś w ogóle będzie chciał??
Dylski_
Kontakt:

Post autor: Dylski_ »

B.Z. Podejrzewam, że dla tych chlopaków bedzie to prawdziwy wypas. Ja jak coś znajde również postaram się pomóc.
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

Ja tez moge sie dorzucic, tylko co z kosztami wysylki?
Tolek
Kontakt:

Post autor: Tolek »

Chętnie bym pomógł, ale niestety muszę posprzedawać części, które mi zalegają, bo sam nie mam na grzebanie przy rowerze.
www.happynegro.ownlog.com
www.tolek.pinkbike.com
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

Dobra inicjatywa, ale...
Czy zainteresowaniem beda cieszyc sie takie sprawy jak;

zebatki (male, duze, srednie) - mam tego troche z roznych korb przerobionych na "singla" - i szkoda mi kasy i czasu w zabawe w allegro. Pytanie czy to sie przyda - bo wysylac komus, zeby kolejne pare lat przelezalo bezuzytecznie to...

Stare przerzutki typu alivio, acera - wiadomo, maja luz, ale hulaja. Ale czy to nie bedzie nie mile dla tych chlopakow, ze poprostu daje im zlom, ktory wiem ze mi sie do niczego nie przyda? czy naprawde sa w takiej sytuacji, ze zadowoli ich przerzutka, ktore juz swoje przejechala?

Lancuchy. uzywane, ale nie zuzyte - raczej niskiej klasy typu Sram pc-10, pc-38.

Korby - na kwadrat - kwadraty "raczej" sprawne, ale sam w dobie kryzysu montowalem je na "zyletkach".

Mam sporo stuff'u, ktory oddam za tablice pamiatkowa w Ksiazu Slaskim - chce miec tylko pewnosc, ze sprzet ktory wg. mnie jest wyeksploatowany (a jestem pedantem - gdybym uwazal go za pozyteczny, to nie lezalby pare lat w szafie) - nie obrazi tych dzieciakow...

Oczywiscie nie mowie tu o zlomie, ktory sie juz do niczego nie przyda - po prostu ja nie znajduje w tym sprzecie pozytku, a przy obecnych cenach wole kupic cos nowego, niz cackac sie ze starociami.
nans
Kontakt:

Post autor: nans »

bardzo fajna inicjatywa :) ja się dorzucę ze sterami maja pare lat już za sobą ale jeszcze pojeżdżą, rękawiczki speca też dorzucę bo jeszcze ktoś w nich pojeździ, platformy Vp no cudo to nie jest ale się jeszcze trzymają i spokojnie jeszcze pociągną :) i coś tam jeszcze się znajdzie :) p0l0n3zz^ ja proponuje żeby więcej szczegółów co do tej akcji to na forum pisać gdzie wysyłać niż każdemu kto się zaangażuje odpisywać z osobna :)
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

Jak wrócę do krakowa to też rozglądnę się u siebie w warsztacie w domu i w firmie ... często ludzie zostawiają jeszcze coś w miarę sprawnego i może bym uprosił szefa :)...

Mógłbym nawet wyskoczyć z grubszej rury i podarować ramę sztywną DM-a, lecz najpierw musiałbym ją pospawać, bo jest zdrowo sieknięta w paru miejscach i sztycę na klin zrobić ... Nieco wstyd dawać takiego złoma, ale do latania w gąbki byłaby fajna, bo geo typowej dirtówki i uczyliby się na sprzęcie, który kiedyś w przyszłości dałby namiastkę .

Stare przerzutki, bashguardy, korby ... może nawet koła i jakieś tego typu rzeczy się uda mi wynaleźć . Znajdzie się też jakaś sztyca .... może też kask i coś tam jeszcze .

Pozdrawiam,

Paweł
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
dragon44
Kontakt:

Post autor: dragon44 »

Widzę że temat się ładnie rozwinął. Jeśli chodzi o wysyłkę, czy transport to mogę się trochę zaoferować, gdyż jadę jutro do Szklarskiej i tam mogę odebrać parę rzeczy. Będę wracał przez Zieloną Górę i dalej do Lubska, a Książ mam prawie po drodze więc nie widzę problemu. Byłem w Książu i znam tam parę osób. Więc jeśli ktoś jest chętny coś oddać to mogę to przekazać, może sam coś znajdę i dorzucę. Wszystkie rzeczy które do mnie zostaną dostarczone trafią do chłopaków w Książu Śląskim. Na gg będą jeszcze dzisiaj wieczorem i jutro rano, mój nr to 701107, podaje tel. 665 347 714.
gg: 701107
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

p0l0n3zz^ zapraszam do mnie po szklarskiej. wyczyścimy troszkę szafę :) weź samochód bo trochę tego będzie.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
ODPOWIEDZ