Jaka rama do streetu
Jaka rama do streetu
Witam. Kolega chce kupić rame do street/dirt która będzie narazie z duro
130MM. Najlepiej nową do 800zł.
Na razie myśli o NS Bitch, Pussy dirt, octan one void , dc cooker.
Co najlepiej wybrać ?
Dzięki za odp.
130MM. Najlepiej nową do 800zł.
Na razie myśli o NS Bitch, Pussy dirt, octan one void , dc cooker.
Co najlepiej wybrać ?
Dzięki za odp.
http://www.pinkbike.com/photo/3369118/
Cocker? To niech od razu odpuści, do streetu i dirtu się nie nadaje. Bitch... zależy który rocznik, ale i tak jeśli myśli o Pussy to tą ramę postawiłbym jako 1 (Pussy). Po prostu rama zrobiona pod te dyscypliny.
Pozdro
Pozdro
SKRADZIONY!!! http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=55611 Dalej bez sprzętu 

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Obecnie Bitch to rama Allroundowa, dość uniwersalna propozycja ale nie typowo streetowa. Stare Bitche były typowymi ht do fr.
Cocker? Odpuszczam sobie komentarz
Pussy nigdy nie lubiłem. Zawsze dziwnie na niej mi się jeździło. Waga też nie zachęca i obecnie niczym szczególnym się nie wyróżnia.
Mając 800zł omijał bym destro z daleka. Fakt, że w geo w tych nowych całkiem fajne i może faktycznie trochę się boom na niego zrobił ale to nadal Destroyer i jakość wykonania niektórych egzemplarzy jest na poziomie przydomowej szopy i pana Romana spawacza w środku.
Z podanych ram wziąłbym Voida. Dopracowana konstrukcja bądź Traffica. Chyba, że poszukasz Suba bo widziałem jeszcze resztki rocznika 08 na Allegro właśnie po 799zł. A kupując go z gwarancją dostajesz również talon na model 09 czy może nawet 2010 z kolorem do wyboru
Cocker? Odpuszczam sobie komentarz

Pussy nigdy nie lubiłem. Zawsze dziwnie na niej mi się jeździło. Waga też nie zachęca i obecnie niczym szczególnym się nie wyróżnia.
Capital i amor 130mm? Wolne żarty. Do tej ramy jak amor to 70mm albo mniej bo i tak mufa w kosmosie będzie.randy-rockstiff pisze:Poszukaj używanego Capitala
Mając 800zł omijał bym destro z daleka. Fakt, że w geo w tych nowych całkiem fajne i może faktycznie trochę się boom na niego zrobił ale to nadal Destroyer i jakość wykonania niektórych egzemplarzy jest na poziomie przydomowej szopy i pana Romana spawacza w środku.
Z podanych ram wziąłbym Voida. Dopracowana konstrukcja bądź Traffica. Chyba, że poszukasz Suba bo widziałem jeszcze resztki rocznika 08 na Allegro właśnie po 799zł. A kupując go z gwarancją dostajesz również talon na model 09 czy może nawet 2010 z kolorem do wyboru

-
- Kontakt:
Fakt, nie doczytałem, że chce tam wsadzić duro 130mm. Nie mniej jednak, zawsze może go obniżyćBombell pisze:Capital i amor 130mm? Wolne żarty. Do tej ramy jak amor to 70mm albo mniej bo i tak mufa w kosmosie będzie.

Nigdy nie byłem fanem Destro, ale jakbym składał budżetową streetówkę, to chętnie przygarnąłbym fioletowe destro street '09 ;]
S: Deemax Ultimate, Fox 40 2011
-
- Kontakt:
Ja też mam Rometa Pelicancana, ma fajne geo, ale na street może być zbyt delikatny-alu. Romet Butterfly ma bodajrze identyczną geometrię, to chromiak więc mocniejszy i chyba 800g cięższy. Wg mnie mają trochę za długą górną rurę-580mm i bardzo krótki tylny trójkąt-380mm. Na Voidzie 08 z kołami 24" miałem okazję pojeździć i muszę stwierdzić, że zdecydowanie nadaje się do streetu, jest dość krótka, bardzo wytrzymała i ma dobrą geometrie. Ja gdybym miał brać do streetu to chyba wziąłbym Void'a.