Witam.Wiem że to nie to forum ale myślę że nic się nie stanie bo przecież piszę to w offtopic.A więc posiadam Głośniki 5.1 Logitech X-530, a problem tyczy się samego subufera, bo jest on postawiony w domu na piętrze , i przy jakiejkolwiek muzyce na dole słychać straszne dudnienie co jest to denerwujące dla innych. Z góry mówię że jest on ustawiony na najmniejsze basy.Jeżeli mielibyście jakiekolwiek pomysły na zlikwidowanie problemu to proszę pisać
Myślałem nad tym żeby postawić go na jakiejś gąbce wyciszającej albo na styropianie.Co o tym myślicie?
Jeżeli źle wyjaśniłem problem to postaram się napisać jeszcze raz
Z góry dzięki za pomysły
Pozdrawiam
Ja mam subwoofer nieco chyba mocniejszy nawet od tego z X-530 i rozwiązaniem była cienka deska + pianka. Zrobiłem mu jakby stoli z cienkiej deski która się minimalnie ugina pod ciężarem głośnika a jak mocno dudni to jako tako amortyzuje. Do tego pianka i jest ok.
A czasem można i przyciszyć.
PS To jest jakaś sklejka. Lite drewno byłoby za mało elastyczne.
Powiem krótko. Nie ma żadnej różnicy ! Dałem tam 2 sklejki,pianki i styropian, a wszystko ładnie obiłem deseczkami i wogule nie ma różnicy .A więc ten pomysł odpada.
popraw tego babola z pierwszego posta bo aż oczy bolą
Jak dla mnie mógłbyś spróbować pobawić się korektorem w kompie żeby ściąć trochę basy, bo możliwe ze stawianie na podstawkach nic nie da ( można kupić podstawki do kolumn do stawiania na podłodze)
Możesz jeszcze spróbować wytłaczanki od jajek z praktyki wiem że jako podstawka dobrze działa
SeraaX Błąd poprawiony A co do korektora to jest ustawiony na najmniejsze od zawsze więc to też nie pomaga. No chyba że ktoś zna jakieś dobre programy do takich rzeczy, to wtedy bym mógł jeszcze pokombinować
sa takie" nóżki " które sie wkreca albo przylepia do sub. i stawia sie go na ziemi i to elminuje dudnienie . A i te nóżki sa w kształcie szpica który " tak jak by sie wbija w podłogę" tzn dzieki temu ma bardzo małą powierzchnie styku z podłożem
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
KefirQn chodzi Ci o "kolce" pełnią one chyba trochę inna role min. zapobiegają przenoszeniu na ściany podłogę drgań, wywołanych przez bas. Może w tym konkretnym przypadku coś pomogą, ale na rewelacje nie ma co liczyć, bardziej jakieś wygłuszenie pewnie by zdało egzamin.
Zapytaj tutaj http://www.elektroda.pl/rtvforum/forum25.html
na pewno znajdzie się ktoś kto Ci pomoże, albo odeśle do odpowiedniego tematu.